Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Τραγικές οι ελλείψεις στα Νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας καταγράφει εργαζόμενος, μέλος του ΔΣ

Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου που δώσαμε σαν Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βέροιας στις 12-10-2015 και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, όπως φαίνεται από τη σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Νάουσας, που δημοσιεύθηκε στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο το Σάββατο 27-10-2015, θέλω να διευκρινίσω τα εξής:

 Υπάρχουν τραγικές ελλείψεις και στα δυο Νοσοκομεία και αυτό το ζούμε καθημερινά εμείς οι εργαζόμενοι, αλλά το βιώνουν κυρίως στο πετσί τους οι πολίτες της Ημαθίας.
Τι να πει κανείς όταν το Μαιευτικό –Γυναικολογικό λειτουργεί μόνο 20 ημέρες τον Μήνα στην Βέροια ενώ  και στην Νάουσα δεν λειτουργεί ή όταν ακυρώνονται χειρουργεία λόγω έλλειψης Αναισθησιολόγου κλπ.
Οι ελλείψεις σε Νοσηλευτικό- Παραϊατρικό- Διοικητικό -Τεχνικό προσωπικό είναι τεράστιες και στα δυο Νοσοκομεία και εάν καταφέρνουν να λειτουργούν στα όρια ασφαλείας,  αυτό οφείλεται κυρίως στην αυταπάρνηση και στο φιλότιμο όλων των εργαζομένων.
Τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση η ζήτηση υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας αυξήθηκε περίπου κατά 30% στα Νοσοκομεία μας, όπως και όλης της Ελλάδας.
Κατόπιν όλων αυτών όχι μόνο δεν πρέπει να χαθεί καμία κλίνη στον νομό, αλλά θα πρέπει να αυξηθούν κιόλας καθώς θα πρέπει να αναπτυχθούν και τμήματα που δεν υπάρχουν  όπως Ψυχιατρικό Τμήμα στην Βέροια, Ογκολογικό στην Νάουσα  η κέντρο αποκατάστασης ή και τα δυο. Ειδικά το ογκολογικό θα μπορέσει να αποσυμφορήσει  και τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
Συμπερασματικά λοιπόν, αφού οι ελλείψεις ειδικά σε ιατρικό προσωπικό είναι τεράστιες και στα δυο Νοσοκομεία ενώ υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και στο Κ.Υ Αλεξάνδρειας- ΠΙ Ιατρεία (Όπως Άγιου Γεωργίου, Ριζωμάτων κλπ), η πρόταση μας για το σχεδιασμό του Χάρτη Υγείας του νομού είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ, αφού είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει προγραμματισμός για το τι μέλει γενέσθαι στην υγεία στον Νομό, για τα επόμενα είκοσι έτη.

Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να τονίσουμε σε όλους τους τόνους ότι, δεν πρέπει να χαθεί καμία κλίνη στον Νομό αλλά αντίθετα να αυξηθούν  και η πολιτική ηγεσία πρέπει να φροντίσει ώστε να βρεθούν οι πόροι έτσι ώστε να αναπτυχθούν και άλλα Τμήματα που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο Πολίτης της Ημαθίας.
Το μέλος του ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων 
Βασίλης Κωνσταντινόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: