Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Η υπόγεια στο Πλατύ πλημμύρισε και πάλι - Το πρόβλημα λύνεται αλλά θέλει αποφασισμένη διοίκηση

Το ρεπορτάζ χιλιογραμμένο και δεν κομίζει τίποτα παραπάνω από το να εκτονώνεται αυτός που το γράφει και να ....ρίχνουν μπινελίκια όσοι το βιώνουν κάθε χρόνο, κάθε στιγμή που βρέχει λίγο παραπάνω και τυχαίνει να περνά από την υπόγεια διάβαση στο Πλατύ.
Η διάβαση έγινε προ ετών, επί θητείας Δημητριάδη στον δήμο Πλατέος και υποτίθεται ότι θα έλυνε ένα σοβαρό πρόβλημα δεδομένου ότι είχε προγραμματιστεί το οριστικό κλείσιμο της επίγειας διάβασης που λειτουργεί δεκαετίες τώρα. Η υπόγεια διάβαση έγινε κακήν κακώς και χωρίς καμιά πρόβλεψη και κάθε χρόνο είτε συμβαίνουν ατυχήματα με εγκλωβισμούς αυτοκινήτων είτε ζημιές άλλης φύσης.
Έτσι και χτες που έβρεξε παραπάνω από το "κανονικό" η υπόγεια διάβαση πλημμύρισε και ο Σίμος Τάμογλου (ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ) την επισκέφθηκε και την φωτογράφισε. Μια φωτογραφία που αποτυπώνει την διαχρονική αδιαφορία κράτους και αυτοδιοίκησης να λύσει ένα πρόβλημα που ταλανίζει τους κατοίκους του Πλατέος αλλά όσους διέρχονται κάθε βράδυ την διάβαση μετά τις 10 αφού η επίγεια κλείνει.
Η λύση είναι απλή. Είτε ανοίγει ξανά και όλο το 24ωρο η επίγεια είτε πιέζεται ο ΟΣΕ να φτιάξει συμπληρωματικό έργο μόνιμης άντλησης των νερών κάθε φορά που βρέχει. Τεχνικά το θέμα είναι απλό, κατά πως λένε οι ειδικοί στους οποίους απευθυνθήκαμε. Ωστόσο, το έργο δεν θα γίνει μόνο του. Ο ΟΣΕ είναι υποχρεωμένος να το κάνει και θα το κάνει εφόσον δει ότι απέναντί του έχει αποφασισμένη δημοτική διοίκηση.
Απλά πράγματα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα μεγάλα έργα του Δημητριάδη !!!!!