Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Στο Κλειδί το ενοποιημένο τελωνείο Κατερίνης- Βέροιας- Σκύδρας / Αντιδράσεις στην Πέλλα / Ο προγραμματισμός της διοίκησης Γκυρίνη

Από τον Σεπτέμβριο του 2011 παραμένει "ανοιχτό" το θέμα της συγχώνευσης των τελωνείωνΒέροιας- Σκύδρας και Κατερίνης σε ένα και όπως ήταν φυσικό προκάλεσε και τότε αλλά και τώρα που επανήλθε στο προσκήνιο αυτή η απόφαση αντιδράσεις σε πολιτικό επίπεδο.
Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης, κατά πως δείχνουν τα δημοσιεύματα και οι...
αντιδράσεις των βουλευτών της Πέλλας, είναι να προχωρήσει το σχέδιο της συγχώνευσης των τριών τελωνείων σε ένα και μάλιστα ήδη έχει εντοπιστεί ο χώρος που θα εγκατασταθεί και βρίσκεται επί της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του Κλειδίου, σε ημιτελές κτίσμα είκοσι στρεμμάτων.

Είναι προφανές ότι οι αντιδράσεις δεν θα κοπάσουν από τους βουλευτές της Πέλλας που επιχειρούν να μπλοκάρουν αυτή την εξέλιξη. Ωστόσο, η δυναμικότητα του τελωνείου Πέλλας είναι πολύ μικρή σε σχέση με αυτή του τελωνείου Βέροιας και της Κατερίνης που είναι πολλαπλάσια. Επίσης, ο χώρος στο Κλειδί έχει ως συγκριτικό πλεονέκτημα το γεγονός ότι βρίσκεται σε κομβικό σημείο, πάνω στην διασταύρωση των δυο μεγάλων εθνικών οδών (Εγνατία και ΠΑΘΕ), βρίσκεται πλησίον του λιμανιού Θεσσαλονίκης και πολύ κοντά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Πλατέος.

Μια τέτοια πιθανή εξέλιξη είναι προφανές ότι θα δώσει πνοή στην περιοχή αυτή που βρίσκεται στα όρια του δήμου Αλεξάνδρειας αφού εκ των πραγμάτων θα δραστηριοποιηθούν στον γύρω χώρο γραφεία εκτελωνιστών, αποθηκευτικοί χώροι κλπ καθώς και θα ανοίξουν θέσεις εργασίας.

Η νέα διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ήδη έχει δραστηριοποιηθεί προς την κατεύθυνση αυτή με επαφές με αρμόδιους παράγοντες ώστε εκ μέρους του δήμου να παρασχεθούν όλες εκείνες οι δυνατότητες για να υλοποιηθεί μια τέτοια εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: