Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Η ΑΕΠΙ μήνυσε το ΔΣ της ΚΕΔΑ για πνευματικά δικαιώματα!!! / Αρχίζει προκαταρκτική εξέταση

Στ. Δελιόπουλος, πρόεδρος ΚΕΔΑ
Την περιβόητη ΑΕΠΙ θα την έχετε ακουστά. Είναι η εταιρία που εισπράττει πνευματικά δικαιώματα από καταστήματα κλπ που παίζουν μουσική και τα αποδίδει στους δημιουργούς τους και στους ερμηνευτές τους. Έτσι τουλάχιστον αναφέρεται στους σκοπούς της αν και υπάρχουν ουκ... ολίγες κατηγορίες από ειδήμονες περί του αντιθέτου.


Η ΑΕΠΙ λοιπόν υπέβαλε μήνυση στην ΚΕΔ Αλεξάνδρειας διότι δεν της κατέβαλε τα πνευματικά δικαιώματα που η ίδια κοστολόγησε σε πέντε χιλιάδες ευρώ!!! Όχι, δεν ακούνε οι υπάλληλοι μουσική ούτε η ΚΕΔΑ άνοιξε μαγαζί. Πρόκειται για τις μουσικές συναυλίες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια στο δημοτικό αμφιθέατρο και επειδή ακούστηκαν διάφορα τραγούδια και μάλιστα από τραγουδιστές που είναι δικά τους η ΑΕΠΙ απαιτεί να πληρώσει η ΚΕΔΑ πνευματικά δικαιώματα.

Για να διαπιστώσετε τον παραλογισμό θα σας πως ένα παράδειγμα και μάλιστα σχετικά πρόσφατο. Στο δημοτικό αμφιθέατρο της Αλεξάνδρειας εμφανίστηκε το καλοκαίρι η τραγουδίστρια Θεοδωρίδου Νατάσα. Είπε δικά της τραγούδια. Κι όμως, η ΑΕΠΙ έστειλε τιμολόγιο στην ΚΕΔΑ και ζητάει πνευματικά δικαιώματα έστω κι αν η εκδήλωση δεν ήταν της ΚΕΔΑ αλλά ενός σωματείου που υποτίθεται ότι έκανε την εκδήλωση.

Μύλος; Όχι, η ΑΕΠΙ θέλει λεφτά και κάνει μηνύσεις.

Και επειδή η δικαιοσύνη λειτουργεί ήδη πήραν κλήσεις για καταθέσεις στην προκαταρκτική εξέταση που ξεκίνησε τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΑ που καλούνται όλα να περάσουν από την πρωτοδίκη για να πούνε την άποψή τους και στο τέλος να αποφασίσει ο εισαγγελέας αν θα ασκήσει δίωξη.
Ο παραλογισμός στο μεγαλείο του; Όχι, η ΑΕΠΙ είναι πανίσχυρη και κανείς δεν μπορεί να την "κουνήσει". Ούτε οι βουλευτές ούτε κανείς. Κανείς δεν κατάφερε τίποτα έστω κι αν υπάρχουν πολλοί που έκαναν ερωτήσεις ή επερωτήσεις στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: