Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Πετυχημένη και φέτος η Γιορτή της πίτας στην Αλεξάνδρεια / Επιβάλλεται η αναβάθμισή της

Η γιορτή της πίτας πλέον είναι ένας θεσμός στην Αλεξάνδρεια αφού ήδη "μετράει" έντεκα χρόνια ζωής. Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να επισημάνουμε για....
ακόμα μια φορά είναι το γεγονός ότι ο εν λόγω θεσμός δεν προωθήθηκε, δεν μετεξελίχτηκε, δεν φέρνει στην περιοχή προστιθέμενη αξία.


Οι ιδέες είναι πολλές και κάποια στιγμή η νέα διοίκηση του δήμου θα πρέπει να εκπονήσει ολοκληρωμένο σχέδιο για την γιορτή αυτή καθώς επίσης και για άλλες παρόμοιες ή άλλες παρεμφερείς δράσεις που κατά κοινή εκτίμηση μπορεί να φέρουν κόσμο, καταναλωτικό κοινό στην πόλη και στα χωριά του δήμου γενικότερα καθώς επίσης να αναδείξουν την τοπικές δεξιότητες.
Για παράδειγμα, η γιορτή της πίτας όπως γίνεται θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα καλοστημένο πανηγυράκι που διασκεδάζει τον κόσμο αλλά πέραν τούτου ουδέν. Η πίτα όμως ως τοπικό προϊόν θα μπορούσε με την  βοήθεια του δήμου να παραχθεί από ντόπιες επιχειρήσεις μικρού βεληνεκούς, να προωθηθεί σε εξειδικευμένα περιοδικά και εκθέσεις και να επιχειρηθεί η είσοδός της σε μεγάλες διατροφικές αλυσίδες. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για προστιθέμενη αξία...

Κατά τα λοιπά, η ΚΕΔ Αλεξάνδρειας διοργάνωσε την γιορτή με αρτιότητα και άπαντες έμειναν με μια θετική "γεύση" μετά το πέρας της. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι που μετείχαν παρασκεύασαν διαφόρων ειδών πίτες που προσφέρθηκαν στους πολίτες που κατέκλυσαν τον χώρο. Τα χορευτικά συγκροτήματα που πήραν μέρος καταχειροκροτήθηκαν.

Στους συγκεντρωμένους μίλησαν τόσο ο δήμαρχος Π. Γκυρίνης όσο και ο πρόεδρος της ΚΕΔ Αλεξάνδρειας Στ. Δελιόπουλος.
Στο τέλος της γιορτής απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε συλλόγους.

Το φωτογραφικό υλικό καθώς και τα βίντεο είναι από τον Σίμο Τάμογλου και την ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ




















Δεν υπάρχουν σχόλια: