Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

"Άνοιξε" στη Νάουσα η συζήτηση για μεταφορά του δημαρχείου / Όλες οι υπηρεσίες μαζί, λειτουργικό κτήριο

Το δημαρχιακό κτήριο της Νάουσας είναι πλέον ακατάλληλο και αντιλειτουργικό. Δεν μπορεί να στεγάσει τις υπηρεσίες του δήμου και επί πλέον δεν έχει τις προϋποθέσεις εκείνες για να καταστεί επισκέψιμο από πολίτες που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.
Η νέα δημοτική αρχή με το "καλημέρα" έθεσε το...
θέμα υπόψη της τεχνικής υπηρεσίας και δρομολογεί την μεταφορά του δημαρχείου από το κέντρο της πόλης σε κτήριο που βρίσκεται στην είσοδο της Νάουσας όπου υπάρχει χώρος για όλες τις υπηρεσίες αλλά και χώρος για πάρκιγκ ΙΧ. Το νέο δημαρχείο θα στεγαστεί στο κτήριο του φιλοξενεί την πανεπιστημιακή σχολή.

Σχετικά με το θέμα αυτό στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Νάουσας ετέθη ερώτημα από τον τέως δήμαρχο Καραμπατσό και η απάντηση που πήρε από τον δήμαρχο Κουτσογιάννη ήταν σαφής: "Η μεταφορά του δημαρχείου είναι θέμα που θα το συζητήσουμε διεξοδικά σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Πράγματι έχει δοθεί εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες να εξετάσουν την δυνατότητα μεταφοράς του δημαρχείου σε άλλον χώρο, με στόχο την αύξηση της λειτουργικότητας και την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων. 
Άλλωστε όπως γνωρίζετε κ. Καραμπατζέ το κτίριο που βρισκόμαστε είναι ακατάλληλο, το έχει εισηγηθεί και η τεχνική υπηρεσία. 
Φυσικά υπάρχουν και ζητήματα εξοικονόμησης δαπανών, ζητήματα προσβασιμότητας και ζητήματα εξυπηρέτησης, εν έτη 2014 συνάνθρωποι μας με κινητικά προβλήματα όπως είναι τα ΑΜΕΑ. 
Φυσικά ένα πολύ μεγάλο το όφελος που θα υπάρξει είναι πως με την μεταφορά των υπηρεσιών και την συγκέντρωση τους σε έναν χώρο, θα μπορέσει να αυξηθεί η λειτουργικότητα και η αποτελεσματικότητα των υπαλλήλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: