Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Υλοποιήθηκε η παρέμβαση της ΚΕΔ Αλεξάνδρειας στους μαθητές ρομά για δελτία υγείας


Με δυο παιδιάτρους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΕΔ Αλεξάνδρειας υλοποιήθηκε σήμερα το πρωί η πρώτη φάση της παρέμβασης του δήμου Αλεξάνδρειας στους... μαθητές ρομά που στερούνταν δελτίου υγείας γεγονός που τους απαγόρευε να μετάσχουν σε αθλητικές εκδηλώσεις και στο μάθημα της γυμναστικής στο σχολείο τους.


Σήμερα το πρωί οι υπάλληλοι του Κέντρου στήριξης Ρομά Αλεξάνδρειας (Χρ. Ζεϊμπεκίδου, κοιν. λειτουργός και συντονίστρια, Αν. Μουσκεφτάρα, ειδική παιδαγωγός, Δημ. Τσουρβαλούδη, νοσηλεύτρια και Θ. Μπουκλά, διαμεσολαβήτρια) μαζί με τους παιδίατρους βρέθηκαν στο σχολικό συγκρότημα του 2ου και του 5ου δημοτικών σχολείων Αλεξάνδρειας. Εξετάστηκαν 41 μαθητές που στερούνταν δελτίου υγείας από τους παιδίατρους κ. Γκιουρτζή και κ. Μερτζανίδου και τους χορηγήθηκαν τα δελτία υγείας.
Η δράση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή που θα εξεταστούν οι μαθητές του 5ου δημοτικού σχολείου.

Στην σημερινή δράση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης με τον πρόεδρο της ΚΕΔΑ Στ. Δελιόπουλο και τον πρόεδρο της κοινότητας Αλεξάνδρειας Μ. Λυμπεράκη. Και οι τρεις διαπίστωσαν δια ζώσης τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολικό συγκρότημα του 2ου και του 5ου και δεσμεύτηκαν δια του δημάρχου ότι θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για να διορθωθεί η κατάσταση. Μια κατάσταση που είναι δραματική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: