Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος ενημέρωσης για την αιμοδοσία από τον Ν. Μπρουσκέλη στα Λύκεια του δήμου

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ενημερωτικών ομιλιών στα Λύκεια της Αλεξάνδρειας και του δήμου γενικότερα από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νίκο Μπρουσκέλη για την αιμοδοσία και τους λόγους που επιβάλλεται αυτή υψίστης σημασίας κοινωνική πράξη από όλους όσοι έχουν την δυνατότητα να το κάνουν. Ο κ. Μπρουσκέλης με την επαγγελματική του ιδιότητα ως γιατρός επισκέφθηκε όλα τα Λύκεια του δήμου και ανέπτυξε το θέμα της αιμοδοσίας και της...
κοινωνικής χρησιμότητάς της.

Όπως είπε ο κ. Μπρουσκέλης διαπίστωσε σε όλες τις ομιλίες του το υψηλό επίπεδο των μαθητών που του απηύθηναν ερωτήσεις μεστές και ουσιαστικές και με τον τρόπο αυτό αφενός διευκόλυναν την παρουσία του και αφετέρου εμπλούτιζαν την ομιλία του κατανοώντας με τον καλύτερο τρόπο το αντικείμενο που πραγματεύονταν.

Είναι προφανές ότι η δημοτική τράπεζα αίματος που λειτουργεί από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 πρέπει να ενισχυθεί και να δυναμώσει ώστε να συνεχίσει να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Το έργο δύσκολο και χρειάζεται επίπονη προσπάθεια ώστε να πειστεί ο συμπολίτης να διαθέσει δέκα λεπτά το τετράμηνο για να δώσει αίμα. Οι ανάγκες είναι μεγάλες και διαρκείς. Οι συμπολίτες που χρειάζονται αίμα είναι αρκετοί και κάνουν αγώνα δρόμου για να συγκεντρώσουν τις φιάλες που χρησιμοποιούν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης είτε των ιδίων είτε των συγγενών τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: