Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Καυτή πατάτα στα χέρια της διοίκησης Γκυρίνη η απόφαση του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους

Με ακόμα ένα μεγάλο θέμα θα έρθει εντός του επόμενου διαστήματος αντιμέτωπη η νέα διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας. Το ζήτημα αφορά σε υπαλλήλους του δήμου που δικαιώθηκαν δικαστικά μετά από προσφυγή που είχαν καταθέσει πριν από χρόνια και διεκδικούσαν επιδόματα κλπ. Το δικαστήριο δικαίωσε τους εργαζόμενους και τώρα καλείται ο δήμος να καταβάλλει ένα ποσό που ανέρχεται στις...
διακόσιες περίπου χιλιάδες ευρώ.

Η καυτή πατάτα είναι σε γνώση της διοίκησης του δήμου η οποία βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης της δικαστικής απόφασης αφενός και της συγκρότησης της αντίδρασής της στην εξέλιξη που θα πρέπει να είναι αφενός σύμφωνη με την δικαστική απόφαση και αφετέρου να περιφρουρήσει τα συμφέροντα του δήμου. Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη και λεπτή απόφαση αφού πρόκειται για εργαζόμενους που πρέπει να δικαιωθούν και παράλληλα να μη βρεθούν εκτεθειμένοι έναντι του γραφειοκρατικού νόμου που απαιτεί μια συγκεκριμένη στάση ώστε να μην κατηγορηθούν για παράβαση καθήκοντος.

Είναι προφανές ότι το θέμα πρέπει να αναλυθεί σε όλη του την έκταση στην ερχόμενη συνδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ώστε να λάβουν γνώση όλες οι παρατάξεις και να τοποθετηθούν πολιτικά αφού το πρόβλημα είναι κατά βάση πολιτικό.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως δεν έχει καμία καυτή πατάτα η Διοίκηση του Δήμου υπό τον κ Γκυρίνη. Το θέμα κατά την γνώμη μου πρέπει να πάρει την άγουσα προς την Δικαιοσύνη, διότι το θέμα είναι εξόχως σοβαρό και επισύρει και πειθαρχικές διώξεις έναντι των υπευθύνων που χειρίστηκαν το συγκεκριμένο θέμα. Τώρα πλέων τα στόματα άνοιξαν εξέλιπε ο φόβος και βγαίνουν στη φόρα πολλά πράγματα. Κατά αρχή να σας πώ πως σαφώς είμαι υπέρ τις θέσεις των εργαζομένων. Όμως το συγκεκριμένο πρόβλημα ξεκινάει από το 2010 όταν οι υπάλληλοι του πρώην Δήμου Πλατέως διεκδίκησαν ένα συγκεκριμένο επίδομα και προσέφυγαν στη Δικαιοδύνη από όπου και δικαιώθηκαν πρωτοδίκως το 2011!!! .Όμως η Διοίκηση Δημητριάδη δεν άσκησε έφεση επί τις συγκεκριμένης αποφάσεως όπως υποχρεούται εκ του νόμου, αλλά ούτε και τα χρήματα έδωσε στους εργαζόμενους , με αποτέλεσμα η απόφαση αυτή να καταστεί τελεσίδικη!! Και φυσικά θα πληρωθούν τώρα και τόκοι υπερημερίας. Το θέμα περιπλέκεται περισσότερο καθώς στη δικαιοσύνη προσέφυγαν και οι υπάλληλοι του Δήμου Αλεξάνδρειας οι οποίοι πρωτοδίκως δικαιώθηκαν αλλά σε αυτούς η διοίκηση Δημητριάδη άσκησε έφεση κατά τις αποφάσεως!!! Δηλαδή δύο μέτρα δύο σταθμά. Και γενάτε το ερώτημα: Αν το Εφετείο ακυρώσει την πρωτόδικη απόφαση των υπαλλήλων τις Αλεξάνδρειας τι γίνεται υπάρχουν στον ίδιο χώρο του Δήμου υπάλληλοι δύο ταχυτήτων? Οι ( δικοί μας) και οι άλλοι? Και γιατί να πληρώσουμε τόκους υπερημερίας? Γιατί δεν άσκησε έφεση ο Δημητριάδης όπως ήταν υποχρεωμένος από το Νόμο? Για όλα αυτά και πολλά άλλα πρέπει να υπάρχουν απαντήσεις , δεν μπορεί τέτοια θέματα να περνάνε στο ντούκου!!! Οι πολίτες πρέπει να μάθουμε πως διαχειριζότανε το δημόσιο χρήμα η Διοίκηση Δημητριάδη. Αυτά επί του παρόντος διότι σίγουρα θα υπάρξει συνέχεια!! Αλλά ως τότε να δούμε τι θα πράξη η Διοίκηση υπό τον κ Γκυρίνη.

Ανώνυμος είπε...

Το μεγάλο μπάχαλο τις Διοίκησης Δημητριάδη . Αλλά μπάχαλο είναι και η Κεντρική εξουσία. Πού είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Κράτους? Ο δήμος λειτουργούσε από ότι φαίνεται στον αυτόματο πιλότο. Που ακούστηκε απόφαση του 2011 να βγει στο φώς το 2014? Που είναι οι ελεγκτές τις Δημόσιας Διοίκησης? Πού είναι η Περιφέρεια? Πού είναι ο Εισαγγελεύς? Έως πότε θα πληρώνουν οι πολίτες τα βίτσια του Δημητριάδη και του κάθε άλλου? Μία η αποζημίωση του εργολάβου τις άστοχης μελέτης των δικτύων αποχέτευσης τις Μελίκης , μία το πρόσφατο περιστατικό, και ίσως ακόμη πόσα άλλα. Η Διοίκηση Γκυρίνη έχει υποχρέωση να ενημερώσει τους Δημότες τι παρέλαβε, διαφορετικά θα φέρει την ίδια ευθύνη αν δεν πεί τα πράγματα με το όνομα τους. Όλα έχουν Ονοματεπώνυμο.