Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ελεγεία στον Κώστα Καραπαναγιωτίδη, τον Νομάρχη των έργων, τον αναμορφωτή της Ημαθίας

Σκεφτόμουνα πριν από λίγες μέρες την περίπτωση Καραπαναγιωτίδη και θυμήκα το "επεισοδιακό" 2010, τότε που ο πανίσχυρος ανήρ της ΝΔ στην Ημαθία, ο Μιχάλης Χαλκίδης έλεγε και ξανάλεγε ότι ο Κώστας πρέπει να είναι υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας.
Το θυμήθηκα τώρα γιατί ο Καραπαναγιωτίδης αφήνει την θέση του Νομάρχη στην οποία βρίσκεται εδώ και οχτώ χρόνια και θέλει να γίνει δήμαρχος στην πρωτεύουσα του νομού. Θέλει να αφήσει και...
στην πόλη της Βέροιας την σφραγίδα του, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια στην Ημαθία. Άφησε σφραγίδα ο Κώστας, δεν έπαιξε.


Μ. Χαλκίδης
Θυμάστε τι έλεγε ο Χαλκίδης τότε; Έλεγε και επιχειρηματολογούσε μάλιστα ότι ο Καραπαναγιωτίδης ήταν ο ιδανικός υποψήφιος για δήμαρχος Βέροιας και ότι θα κέρδιζε την εκλογή σε αντίθεση με τον Τσαβδαρίδη που τελικά έχασε στην δεύτερη Κυριακή και την χρέωσε την ήττα στον Χαλκίδη. Τότε ο Χαλκίδης πίεσε αλλά ο Κώστας ήταν ανένδοτος. Έλεγε ότι έχει ένα έργο να ολοκληρώσει και ότι έπρεπε να στρατευτεί στο πλευρό του Ψωμιάδη (που χάθηκε αυτή η ψυχή).

Στην προεκλογική συνέντευξη που έδωσε στα ΜΜΕ της Ημαθίας τον είχα ρωτήσει σχετικά και ο Κώστας, με την ευθύτητα που τον διακρίνει, είπε ότι τον τηλεφώνησε ο Σαμαράς ο ίδιος και του ζήτησε να είναι υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας αλλά αυτός του αρνήθηκε και του είπε, με επιχειρήματα, ότι έπρεπε να είναι με τον Ψωμιάδη. Ο Καραπαναγιωτίδης είπε τότε ότι ο Σαμαράς, όχι μόνο τον άκουσε αλλά στο τέλος συμφώνησε μαζί του και δεν του το επέβαλλε. Από τότε ο Κώστας θαυμάζει τον Πρόεδρο και μετά από τέσσερα χρόνια θα κάνει του κάνει το χατήρι. Θα γίνει υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας.

Π. Ψωμιάδης
Ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης φαίνεται ότι ολοκλήρωσε το έργο του στην Ημαθία. Μαζί με τον Ψωμιάδη άλλαξαν την εικόνα του νομού μας, έφεραν τα πάνω κάτω. Η Ημαθία είναι αγνώριστη και όλοι παραμιλάνε και του ζητάνε την συνταγή αλλά ο Κώστας, ως μετριόφρων που είναι δηλώνει ότι όλα όσα έκανε δεν θα γινότανε αν δεν τον βοηθούσε ο Θεός, ο λαός και ο Παναγιώτης. Για τον τελευταίο μάλιστα λέει ότι λυπήθηκε που του έκαναν έκπτωση αλλά κανείς δε χάνεται.

Εφοδιασμένος λοιπόν με το τεράστιο έργο του ως Νομάρχης και με γεμάτο το βιβλίο των έργων που θα τα προβάλει σε διαφάνειες προεκλογικά με το power point ο Κώστας θα διεκδικήσει το δήμο Βέροιας ως ανεξάρτητος. Εσείς, τι νομίζατε; Ότι θα είναι κομματικός υποψήφιος; Αυτά για τον Κώστα είναι ξεπερασμένα εδώ και καιρό. Η ΝΔ τον χρειάζεται κι όχι αυτός τη ΝΔ. Είναι από μόνος του ολόκληρο κόμμα. Είναι νικητής και το έχει αποδείξει πολλάκις.

-Είπα "πολλάκις" και μου ήρθε στο μυαλό ο Πολλάκης. Αλήθεια, που βρίσκεται αυτή η ψυχή; Τι κρίμα που δεν βγήκε Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και τι διπλό κρίμα που δεν έγινε δήμαρχος στη Νάουσα. Θα παραμιλούσαν κι εκεί όπως παραμιλάμε στην Ημαθία με τον Κώστα.


Με δυο όψεις. Όπως τα νομίσματα. Τα ακριβά νομίσματα
Επανερχόμαστε στον Νομάρχη της καρδιάς μας, στον Κ. Καραπαναγιωτίδη που εδώ και ένα χρόνο εμένα προσωπικά με έχει εντυπωσιάσει με την στιλιστική του αισθητική. Ο Κώστας, ακομπλεξάριστος και ντόμπρος, λαϊκός και ειλικρινής μεταμορφώθηκε. Ξαφνικά οι φωτογραφίες του άλλαξαν. Άρχισα να ανησυχώ ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Σκέφτηκα ότι ο αρμόδιος του γραφείου τύπου έκανε παρεμβάσεις για να τον εκθέσει. Έλεγα, δεν είναι δυνατόν μέσα σε μια βδομάδα από καστανόξανθο μαλί που έχει ο Νομάρχης να έχει ασπρίσει όλο. Δε γίνεται.

Κι όμως, δεν έφταιγε το γραφείο Τύπου. Ο Κώστας το αποφάσισε ότι όταν λέμε διαφάνεια πρέπει να το κάνουμε πράξη σε όλα. Ακόμα και στο χρώμα των μαλλιών μας. Σταμάτησε τις αισθητικές παρεμβάσεις (γλύτωσε και λεφτά δηλαδή) και τα μαλλιά του απέκτησαν το φυσικό του χρώμα. Τώρα, με το λευκό τους χρώμα δίνουν μια αίσθηση σοφίας και εμπειρίας στον Κώστα, γεγονός που του δίνει "πόντους" στην προεκλογική κούρσα για το δήμο Βέροιας.

Θα μπορούσα να γράφω ασταμάτητα για τον Κώστα Καραπαναγιωτίδη αλλά υποπτεύομαι ότι θα αρχίσατε ήδη να με βρίζετε γιατί έγραψα ήδη πολλά. Θα συνεχίσω σε άλλο δημοσίευμα με άλλες πτυχές του ταλέντου του και της πολιτικής του προσωπικότητας που είναι αστείρευτη πηγή για μένα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

χαλάρωσε λίγο με τον κώστα σου! Ανύπαρκτος είναι. έλεος!!!!! Υποστηρίζεις τώρα και ορθόδοξους ή σε βολεύει?
Μηπως σε λένε ρίζο? Και όπως θέλω τα γυρίζω?
Τζάμπα άρθρο, τζάμπα και το γλύψιμο!