Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΒΕΡΟΙΑ - Τον συνέλαβαν γιατί έψαχνε φαγητό σε κάδο απορριμμάτων!!!

Πριν από λίγα λεπτά ένας αναγνώστης ενημέρωσε τα Τοπικά ΧΡΟΝΙΚΑ για ένα περιστατικό χαρακτηριστικό δείγμα της αστυνομικής συμπεριφοράς έναντι πολιτών που εξαθλιωμένοι αναζητούν την ελάχιστη τροφή αμφιβόλου ποιότητας στους κάδους των απορριμμάτων.
Ένας ενήλικος άνδρας Ρομά μαζί με το...
παιδάκι του σε δρόμο της Βέροιας ψάχνει στους κάδους των απορριμμάτων για να βρει τροφή ή ό,τι άλλο έχει αξία για να το πουλήσει. Χωρίς να ενοχλεί κανέναν, χωρίς να μιλάει σε κανέναν, χωρίς να έρθει σε αντιπαράθεση με κανέναν η περίπτωσή του έγινε αντικείμενο αστυνομικής επέμβασης.
Προφανώς, κάποιοι "νοικοκυραίοι" Βεροιώτες ενοχλήθηκαν από το σκηνικό, ενοχλήθηκε η "αισθητική" τους και τηλεφώνησαν στην αστυνομία η οποία ομολογουμένως αντέδρασε ακαριαία. Τρεις Ζητάδες εποχούμενοι σε μηχανές κατέφθασαν στον τόπο του "εγκλήματος" και συνέλαβαν στον Ρομά αφήνοντας το ανήλικο ελεύθερο που έφυγε. Ο Ρομά προφανώς μεταφέρθηκε στο αστυνομικό μέγαρο ώστε να γίνει μια διαδικασία που μόνο χρόνο και χρήμα κοστίζει αφού το αποτέλεσμα είναι δεδομένο: Όσο πεινάει αυτός και το παιδί του τόσο θα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση.

Από την άλλη, αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι η μεταχείριση του προσαχθέντα ρομά. Με ποιά κατηγορία συνελήφθη; Είναι παράνομη πράξη να ψάχνεις στα σκουπίδια για τροφή; Μήπως επειδή δεν είχε ταυτότητα πάνω του κάτι πολύ πιθανόν να συμβαίνει και σε πολλούς από μας;
Δεν αντιλαμβάνονται οι επιτελείς της αστυνομίας ότι με τέτοιες συμπεριφορές αστυνομοκρατίας το μόνο που καταφέρνουν είναι να γίνονται πιο αντιπαθείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: