Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΗΧΗΤΙΚΟ- Παρέμβαση Κούγκα: Δεν γράφουμε εμείς, η Αστυνομία γράφει για τα τραπεζοκαθίσματα - Επιστολή Κούγκα



Ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Σάκης Κουγκας μιλάει στο ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7 τηλεφωνικά και εξηγεί στον δημοσιογράφο Ρούλη Καραλιόπουλο ότι δεν έχει ο...


δήμος την αρμοδιότητα της βεβαίωσης των παραβάσεων που κάνουν τα καταστήματα αναφορικά με την κατάληψη δημόσιου χώρου αλλά η αστυνομία.
Την αρμοδιότητα αυτή, υποστηρίζει ο κ. Κούγκας, την έχει αποκλειστικά η αστυνομία.


Η παρέμβαση ήταν τηλεφωνική και ουσιαστικά απάντησε στην προ ημερών γραπτή παρέμβαση του συμβούλου της Αντιπολίτευσης Τ. Τασιόπουλου που υποστήριζε ότι από τη στιγμή που ο δήμος δεν έχει δημοτική αστυνομία τις βεβαιώσεις των παραβάσεων κάνει μια επιτροπή του δήμου που έχει επικεφαλής έναν της διοίκησης και άφηνε να εννοηθεί ότι αυτός ήταν ο Σ. Κούγκας.

Μετά την εκπομπή και γύρω στις 3μμ έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στα Τοπικά ΧΡΟΝΙΚΑ η παρακάτω επιστολή του αντιδημάρχου Αλεξάνδρειας Σάκη Κούγκα


Αγαπητοί κύριοι,

 

Σχετικά με την “παρέμβαση” του κ. Τασιόπουλου για το ποιος έχει την αρμοδιότητα ελέγχου των καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος έχουμε να του επισημάνουμε τα παρακάτω: Παρεμπιπτόντως  κανένας βέβαια δεν αμφισβητεί τις  γνώσεις του κ. Τασιόπουλου, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, ερμήνευσε λάθος την παρ. 7 του άρθρου 80 του Ν. 3463/2006.

Δεν περνά βέβαια από το μυαλό κανενός και πολύ περισσότερο από το δικό μας, ότι αυτήν την ερμηνεία μπορεί να την έδωσε σκοπίμως για να δημιουργήσει αναταραχή στους επαγγελματίες του Δήμου μας ώστε να στραφούν εναντίον της Δημοτικής Αρχής.

Η παράγραφος 7 του άρθρου 80 του Ν. 3463/2006 αναφέρει:

“Αρμόδιο όργανο για τη σφράγιση και την εκτέλεση των διοικητικών πράξεων, όλων των καταστημάτων και επιχειρήσεων δικαιοδοσίας του οικείου Δήμου ή Κοινότητας, είναι η δημοτική αστυνομία ή το όργανο, που ορίζεται για το σκοπό αυτό από το οικείο δημοτικό ή κοινοτικό συμβούλιο και αποτελείται από υπαλλήλους ή και αιρετούς στην περίπτωση που δεν έχει συσταθεί δημοτική αστυνομία.

Το αρμόδιο όργανο, κατά την εκτέλεση  των ανωτέρω πράξεων, δύναται, όπου κρίνει αναγκαίο, να ζητά τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία υποχρεούται να την παρέχει , σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 159 και 161 του Π.Δ. 141/1991 (ΦΕΚ Α' 58)”.

Το αρμόδιο όργανο του Δήμου που επικαλείται ο κ. Τασιόπουλος και ορίσθηκε με την από 18/01/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες που έχουν σχέση με την σφράγιση των καταστημάτων και την εκτέλεση των διοικητικών πράξεων.

Οι όποιες παραβάσεις, στις οποίες υποπίπτει, ευτυχώς μια πολύ μικρά μειοψηφία των υπευθύνων των καταστημάτων και επιχειρήσεων του Δήμου μας, είναι αρμοδιότητας της Δημοτικής Αστυνομίας και σε περίπτωση μη ύπαρξης, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του Δήμου μας, η οικία Αστυνομική Αρχή. Καλόν θα είναι ο κ. Τασιόπουλος να μας εξηγήσει ποιες από τις παραβάσεις στις οποίες υποπίπτουν οι επαγγελματίες χαρακτηρίζονται σαν Διοικητικές πράξεις, προκειμένου να ενημερωθούμε και εμείς.

Τα δε σχόλια, στα οποία προβαίνει και που τα θεωρούμε ανάξια σχολιασμού του τα επιστρέφουμε και τον συμβουλεύουμε να κάνει πιο τεκμηριωμένη και εποικοδομητική  αντιπολίτευση, ώστε να προσφέρει και ο ίδιος κάτι σε αυτόν τον Δήμο.  
 
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΓΚΑΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΡΕ ΚΟΥΓΚΑ ΜΗΛΑΣ 10 ΛΕΠΤΑ
ΚΑΙΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΤΙΠΟΤΕ.ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΑΣΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΣΥ. ΤΙ ΛΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟς (ΔΥΝΑΤΑΙ).

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.
ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΦΑΣΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ. ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ