Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

VIDEO - Καταγγελία για παρελκυστική πολιτική Δημητριάδη από τον Τ. Τασιόπουλο στην υπόθεση του ΦΠΑ

Φ. Δημητριάδης
Τ. Τασιόπουλος
Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή του ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7 ο Τάσος Τασιόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Αλεξάνδρειας με την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης. Η καταγγελία αφορά στην "ολιγωρία του δημάρχου προσωπικά που αντί να...


επιληφθεί άμεσα και να ορίσει δικηγόρο ώστε να προβεί στις δέουσες ενέργειες για να περιφρουρηθούν τα συμφέροντα του δήμου", όπως είπε χαρακτηριστικά στον δημοσιογράφο Τ. Καμπάνη.
Πιο συγκεκριμένα, ο σύμβουλος αναφέρθηκε στην υπόθεση της κοινοπραξίας που είχε συσταθεί μεταξύ της δημοτικής εταιρίας ανάπτυξης φυσικών πόρων του πρώην δήμου Μελίκης και ιδιωτών. Η κοινοπραξία που είχε συσταθεί αφορούσε στην εκμετάλλευση του δημοτικού αμμορυχείου. Ο πρώην δήμος Μελίκης είχε συνάψει δυο τέτοιες συμφωνίες με αντίστοιχους ιδιώτες, δηλαδή έκανε δυο κοινοπραξίες. Έδινε δε στους κοινοπράχτες την απόλυτη διαχείριση της κοινοπραξίας αφού αυτοί συμμετείχαν με 98% και με μόλις 2% ο πρώην δήμος Μελίκης.

Οι δυο κοινοπραξίες δεν απέδωσαν το ΦΠΑ ως όφειλαν και το ΣΔΟΕ καταλόγισε πρόστιμα. Το ύψος της οφειλής μαζί με τα πρόστιμα έφτασαν στο ύψος των 240 χιλιάδων ευρώ. Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε τη δυνατότητα να πληρωθεί η οφειλή με ευνοϊκούς όρους και ο δήμος πήρε απόφαση να πληρώσει από το δημοτικό ταμείο το ποσό των 100 χιλιάδων περίπου ώστε να μην βαρύνεται με την οφειλή και παράλληλα πήρε απόφαση να στραφεί δικαστικά προς τους κοινοπράκτες ιδιώτες ώστε να διεκδικήσει από αυτούς τα χρήματα αυτά.

Εδώ έρχεται σήμερα ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης να πει ότι αν και πέρασε πάρα πολύς καιρός ακόμα δεν έχει στραφεί δικαστικά ο δήμος εναντίον των ιδιωτών ακολουθώντας παρελκυστική συμπεριφορά. Είπε συγκεκριμένα ότι ο δήμαρχος ανέθεσε στην Οικονομική Επιτροπή να διορίσει έναν δικηγόρο. Η Ο.Ε όρισε ως δικηγόρο του δήμου την κ. Κουρκουτά η οποία μετά από λίγο καιρό δήλωσε αδυναμία να εκπροσωπήσει το δήμο λόγω φόρτου εργασίας. Κατόπιν αυτού ο δήμος όρισε άλλον δικηγόρο από την Θεσσαλονίκη.

Ο Τ. Τασιόπουλος με την τοποθέτησή του άφησε αιχμές και υπονοούμενα ότι ο δήμαρχος εσκεμμένα κράτησε αυτή την τακτική και προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στα αρμόδια διοικητικά όργανα ώστε να ελεγχθεί η όλη υπόθεση.
Μ΄ άλλα λόγια, το σήριαλ των ελέγχων στα του δήμου θα έχει συνέχεια.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ τον τασιόπουλο να πω την αλήθεια δεν τον χωνέυω. Προβλημά μου.
Αλλά απο ότι βλέπω είναι ο μόνος που βγάζει μείζον θέματα για τον δήμο. Ολοι οι άλλοι μούγκα. Γιατί άραγε?
Ελπίζω να συνεχίσει έτσι και ειλικρινά να μπεί σε κάνα ψηφοδέλτιο χωρίς λαμόγια και ευχαρίστως (εγώ που δεν τον κάνω κέφι) να τον ψηφίσω. Αρκεί να μείνει έτσι όπως είναι και να συνεχίσει πιο δυνατά.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Aπαντησε κανεις απο τον δημο σε αυτη την τοσο σοβαρη καταγγελια?