Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Η σύλληψη του 41χρονου από το Κεφαλοχώρι στόχο έχει τον εκφοβισμό των πολλών μικροοφειλετών

Το πρωί του Σαββάτου αστυνομικοί της Ασφάλειας Αλεξάνδρειας πήγαν στο Κεφαλοχώρι και βρήκαν έναν 41χρονο και έχοντας δικαστική εντολή τον συνέλλαβαν γιατί χρωστούσε στο δημόσιο τρία εκατομμύρια ευρώ.

Ναι, ο συλληφθείς χρωστούσε αυτό το ...
τεράστιο χρηματικό ποσό αλλά αυτό το χρέος δεν δημιούργηθηκε τώρα, είναι πολλών ετών και απ΄ όσο γνωρίζουμε, προέκυψε γιατί του επιβλήθηκε ένα τεράστιο πρόστιμο ύψους 300 χιλιάδων ευρώ από την ΔΟΥ που όπως είναι απολύτως φυσιολογικό δεν μπορούσε να αποπληρωθεί. Το ποσό αυτό αυγάτισε με τόκους και πανωτόκια και έφτασε στα 3 εκατομμύρια. Ένα ποσό που δεν πρόκειται να πληρωθεί, ένα ποσό που είναι "φάντασμα" και γραμμένο μόνο στα λογιστικά βιβλία της Εφορίας, ένα ποσό που δεν το "έφαγε" κανείς αλλά προέκυψε εξ αιτίας του νόμου που είναι ανεδαφικός

Τώρα που η Κυβέρνηση θέλει να παρουσιάσει στην τρόικα έργο, που θέλει να δώσει παραδείγματα προς τους άλλους οφειλέτες στο δημόσιο κάνει συλλήψεις. Κάνει συλλήψεις "θεαματικές" που όμως κανέναν ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν πρόκειται να έχουν διότι πολύ απλά δεν παίρνει ..φράγκο. Κανείς από τους μεγαλοοφειλέτες που συλλαμβάνεται δεν δίνει τίποτα αφού οι περισσότεροι δεν έχουν ή είναι πτωχευμένοι.

Για την ιστορία να πούμε ότι ο 41χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα στη Βέροια για την γνωστή διαδικασία. Ωστόσο, θα είχε αξία να μάθουμε την κατάληξη της υπόθεσης αυτής ώστε να βγάλουμε συμπεράσματα ή καλύτερα να δούμε το μέγεθος του δουλέματος που  τρώμε καθημερινά και συστηματικά από το σύστημα που θέλει να εκφοβίσει τους πάντες, όλους όσοι χρωστάνε μικρά ποσά και αδυνατούν να τα πληρώσουν για να πάνε να δώσουν ό,τι μπορούν ώστε να μην πάθουν τα  ίδια.

Το θεατρικό σκηνικό λοιπόν που στήνεται με τέτοιες αστυνομικές ανακοινώσεις αυτή την στόχευση έχει, την τρομοκράτηση του λαού, των εξαθλιωμένων να πάψει να αντιδράει, να πληρώνει και να ..σκάει.

ΥΓ- Τον 41χρονο τον γνωρίζω και προσωπικά. Την ιστορία του, εάν και εφόσον το θελήσει και ο ίδιος θα την δημοσιοποιήσουμε για να δείτε κι εσείς τον τραγέλαφο του ελληνικού δημοσίου, το πως ένας νέος που θέλει να γίνει επιχειρηματίας και βασίζεται σε εξαγγελίες ή σε ευρωπαϊκά προγράμματα μπορεί να βρεθεί ..φυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: