Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Δραματική η κατάσταση στην καθαριότητα στον Δήμο Αλεξάνδρειας - Ετοιμάζουν εκχώρηση σε ιδιώτη;



Στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων αλλά και της καθαριότητας ο δήμος Αλεξάνδρειας μπορεί άνετα να καταταγεί στις χαμηλότερες θέσεις ανάμεσα στους ΟΤΑ όλης της χώρας και στις πρώτες θέσεις ανάμεσα σ΄ αυτούς τους δήμους που είναι πιο βρόμικοι.
 
Δεν ξέρω αν η βασική αιτιολογία της έλειψης προσωπικού είναι και τόσο καθοριστική αλλά το πράγμα έχει παραγίνει. Και το μέτρο σύγκρισης για όλους τους δημότες και ιδιαίτερα για τους κατοίκους της Αλεξάνδρειας είναι πολύ νωπό και...
ο πήχυς πολύ υψηλός. Όλοι θυμόμαστε την ποιότητα της καθαριότητας όταν ο δήμος είχε γεμίσει με συμβασιούχους από ένα πρόγραμμα και απασχολούνταν άλλοι 80 περίπου εργάτες στους δρόμους.
Κανείς δεν περιμένει να επαναληφθεί αυτό το πράγμα. Όμως, το να βλέπεις τους κάδους γεμάτους και το αποριμματοφόρο να κάνει να περάσει πάνω από μια βδομάδα παραπάει. Δε νομίζω ότι είναι ζήτημα προσωπικού όσο ζήτημα συντονισμού και καθοδήγησης αλλά και ελέγχου.
Κι αν το προσωπικό δεν τα καταφέρνει εντός του ωραρίου υπάρχουν τρόποι για έναν πολιτικό προϊστάμενο να το λύσει το πρόβλημα βρίσκοντας άλλους τρόπους.
Όμως, με την τακτική αυτή της βρώμικης πόλης και του δήμου συνακόλουθα αυτό που πετυχαίνει η διοίηκηση του δήμου Αλεξάνδρειας είναι να οδηγεί τους δημότες στη λογική της εκχώρησης της καθαριότητας στους ιδιώτες. Οι πολίτες δε γνωρίζουν το σχέδιο ούτε γνωρίζουν ότι θα χρυσοπληρώσουν τις υπηρεσίες καθαριότητας αν τις αναθέσουν σε ιδιώτη όπως είναι και η πολιτική της Κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ).

Να μην ξεχνάμε ότι και ο ίδιος ο δήμαρχος Φ. Δημητριάδης σε ανύποπτο χρόνο είχε πει στο δημοτικό συμβούλιο ότι αν δεν θα μπορεί ο δήμος να ανταποκριθεί στην καθαριότητα τότε θα ανατεθεί σε ιδιώτη. Να έχουμε το νου μας λοιπόν ώστε να αντιδράσουμε έγκαιρα και να μπλοκάρουμε τέτοιους σχεδιασμούς που υπηρετούν καθαρά τις μνημονιακές πολιτικές της Κυβέρνησης.

Είναι προφανές ότι αναμένουμε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να πάρουν θέση, να ζητήσουν εξηγήσεις για την κατάσταση αυτή και να προκαλέσουν συζήτηση στο συμβούλιο ώστε να γίνει καθαρό αν η διοίκηση σκέφτεται ή έχει ήδη συζητήσει την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: