Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Μαύρα μεσάνυχτα έχουν οι αγρότες για την νέα ΚΑΠ και τί θα ισχύσει στο εξής / Επιβάλλεται εκστρατεία ενημέρωσης σε συνεργασία με τον δήμο Αλεξάνδρειας

Η απολογιστική ετήσια συνέλευση έγινε χτες το βράδυ στην αίθουσα του δήμου από τον Αγροτικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας. Ο σύλλογος, με μόλις δυο χρόνια ζωής, έχει έντονη δραστηριότητα και όπως αναφέρθηκε από τον πρόεδρό του Παν. Μεσσαλά, έχει κάνει απανωτές παρεμβάσεις σε.... θεσμικούς και άλλους φορείς υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των συναδέλφων τους.


Στην συνέλευση πήραν μέρος μερικές δεκάδες αγροτών και αυτό είναι το λυπηρό. Αυτό το φαινόμενο της αποσυσπείρωσης του κλάδου είναι το μεγάλο μειονέκτημά του αφού δεν μπορεί να επιβάλλει ή τουλάχιστον να συνδιαμορφώσει με τους άλλους εμπλεκόμενους παράγοντες της αγροτικής παραγωγής το πλαίσιο λειτουργίας του κλάδου.

Ένα  θέμα που κυριάρχησε στην γενική συνέλευση ήταν η τεχνική ενημέρωση για τη νέα ΚΑΠ που έκανε ο υπάλληλος του ΟΠΕΚΕΠΕ και δημοτικός σύμβουλος Αλεξάνδρειας Δημ. Ράπτης (φωτ δεξιά). Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η πλειοψηφία των αγροτών έχουν μαύρα μεσάνυχτα για τα όσα ισχύουν ή θα ισχύσουν και θεωρείται πλέον επιτακτική ανάγκη να ενημερωθούν με μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης που θα πρέπει να γίνει από τον Αγροτικό Σύλλογο σε συνεργασία με τον δήμο Αλεξάνδρειας που επιτέλους θα πρέπει να ιδρύσει και να λειτουργήσει το γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θίγεται ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Η νέα ΚΑΠ είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό εργαλείο που πρέπει οι αγρότες μας να είναι σωστά ενημερωμένοι για να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τα όσα θετικά υπάρχουν. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει οι αγρότες μας να είναι σωστά ενημερωμένοι. Ο κ Ράπτης που είναι πολύ καλά ενημερωμένος και έχει τεράστιες γνώσεις λόγω τις εργασίας του στον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση στους αγρότες μας. Είναι μεγάλη η συμβουλή του και στα δρώμενα τις σχολικής επιτροπής, όπου μετέχει αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο τον συγκαταλέγω από τους πλέων σοβαρούς ανθρώπους όλων των παρατάξεων.

Ανώνυμος είπε...

Οι αγροταρες τις περιοχης να τα πουν στον αποστολαρο τον βεσυροπουλο που ψηφισαν μαζικα και μετα να βγαλουν τον σκασμο τους.
Δηλαδη μαθαμε εμεις οι ασχετοι απο αγροτια τι σημαινει ΚΑΠ και αυτοι ακομα ψαχνουν το προγραμμα της νδουλας. Σαν δεν ντρεπονται λιγο. Ο μονος κλαδος που δεν χτυπηθηκε εδω και χρονια. ΕΙμαι δημοσιος, ιδωτικος, μικρος επιχειρηματιας, Εχω και χωραφακια.
Τα παραπονα στον μπεσυρι αποστολ μαγκες της φακης. Να κανετε βιβλια να εχετε φορολογια και να κανετε (πως το λενε ) γκουγκλαρισμα (google) να βλεπετε τι παιζει. Αντε τεμπλχαναδες του κερατα. Οι μονοι που δεν ειχαν φορολογια τοσα χρονια. Οι μονοι.
Κοινωνικα τιμολογια ΔΕΗ, χωρις εισοδημα , ΚΑΙ ολα τα προιοντα τα πουλουσαν μαυρα. Αει απο εδω ρε αμορφωτοι. Αει απο εδω που βαζετε stop σε δρομους οταν δεν εχετε δουλειες και εγω πρεπει να χρησιμοποιησω μεσα μαζικης μεταφορας.. Τεμπελχαναδες του κερατα.Και οταν εχετε εργασιες τεμπελιας (βλεπε αλβανους και γεμιζουν οι ψησταριες), δεν τολματε να κλεισετε δρομο.
Ντροπη σας.
Ποτε αγροτης δεν ετρεξε για απολυσεις στον ιδιωτικο τομεα. ΠΟΤΕ.
Ευχαριστω. Καποιος ανεργος και οχι αγροτης με 1 στρεμμα και 5000 ευρω επιδοτηση.