Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Ο Γκουρού των Αντιδημάρχων Σωτ. Τόκας τα χώνει άγρια στον Ισαάκ Χαλκίδη / Επιστολή φωτιά

Σωτ. Τόκας
Τα όσα υποστήριξε στην ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ράδιο Αβένα 97,7 ο τέως αντιδήμαρχος Μελίκης Ισ. Χαλκίδης άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου και αφού ήρξατο χειρών αδίκων ονομαστικά κατά συναδέλφων του και μάλιστα συγκεκριμένων αντιδημάρχων. 
Οι αναφορές του, που στο σύνολό τους ήταν έωλες και εν πολλοίς αποκύημα της φαντασίας του, οδήγησαν μοιραία και αυτονόητα τον έναν εκ των δυο αποδεκτών της επίθεσης, τον αντιδήμαρχο Σωτήρη Τόκα να αποστείλει επιστολή στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. 
Στην ....
επιστολή του ο κ. Τόκας, με τον οποίο είχαμε μια πρώτη συζήτηση χτες στο δημαρχείο, αμέσως μετά την συνέντευξη Χαλκίδη, αναφέρεται αναλυτικά και αποκαλυπτικά σε σημεία της. Βέβαια, κρατάει ορισμένες αποκαλύψεις εάν και εφόσον δοθεί συνέχεια από τον παραιτηθέντα αντιδήμαρχο.


Η επιστολή του Σ. Τόκα είναι:


Αξιότιμε κύριε Ισαάκ Χαλκίδη


Αναφορικά με την συνέντευξη σας στο Ράδιο AVENA 97,7 και σε απάντηση των ειρωνικών σχολίων προς το άτομό μου, έχω να δηλώσω τα παρακάτω.

Παρακολούθησα με ιδιαίτερη προσοχή την συνέντευξή σας και έκπληκτος διαπίστωσα τα περιφρονητικά σχόλιά σας σε βάρος μου καθώς με χαρακτηρίσατε “ΓΚΟΥΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ” παρερμηνεύοντας κακόβουλα και επιπόλαια τις εντολές του Δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη που αφορούσαν την συνεργασία των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων και των Αντιδημάρχων με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας. Προφανώς ενοχληθήκατε με την προσπάθειά μας να ρίξουμε γέφυρες ανάμεσα σε εσάς και το προσωπικό της Δ.Ε.Μελίκης, με το οποίο ήρθατε σε ρήξη από τις πρώτες μέρες της Διοίκησής σας καθώς μεροληπτήσατε διαχωρίζοντας το υπαλληλικό προσωπικό σε “υποστηρικτές” σας και “μη”, αγνοώντας τις ικανότητες των υπαλλήλων οι οποίοι δεν στήριξαν την εκλογή σας.

Επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω ότι οποιαδήποτε παρέμβαση από την πλευρά μου στην Δ.Ε. Μελίκης μοναδικό στόχο είχε την καλή λειτουργία του τομέα καθαριότητας ώστε να εξασφαλίζεται η υγεία και η αξιοπρεπής διαβίωση των πολιτών.

Έχω τη βάσιμη πεποίθηση ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αιρετών του Δήμου μας συμμερίζεται την αγωνία σας για την υγεία των πολιτών, με την οποία σας διαβεβαιώ ότι κανείς μας δεν παίζει και σας υπενθυμίζω ότι συντονιστής καθαριότητας της Δ.Ε.Μελίκης είναι ο κύριος Βασίλης Σιάτης τον οποίο εσείς ο ίδιος επιλέξατε για την συγκεκριμένη θέση.

Τόσο ο κύριος Σιάτης όσο και εγώ σαν Προϊστάμενός του σας πληροφορούμε ότι ουδέποτε απουσίασε το απορριμματοφόρο από την ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Μελίκης εκτός της μίας και μοναδικής ημέρας 30 Ιανουαρίου λόγω ασθένειας των συνοδών του απορριμματοφόρου , οι οποίοι όπως πολύ καλά γνωρίζετε δεν μπορούσαν να αντικατασταθούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Ωστόσο το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την απουσία του απορριμματοφόρου επιλύθηκε άμεσα την επομένη κιόλας μέρα κατ' εντολή και με παρέμβαση δική μου.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι κατά την διάρκεια της συνέντευξή σας και ενώ εξαπολύατε ανυπόστατες κατηγορίες και προκαλούσατε τους δημοσιογράφους να διαπιστώσουν οι ίδιοι την αλήθεια των όσων υποστηρίζατε, το απορριμματοφόρο βρισκότανε στην Μελίκη βάση του προκαθορισμένου δρομολογίου του.

Όσον αφορά το κομμάτι της πρόσληψης της καθαρίστριας Γυμνασίου – Λυκείου Μελίκης για το οποίο θεωρείτε ότι αδίκως δεν ερωτηθήκατε σας υπενθυμίζω τα εξής.

Καθ ύλην αρμόδια για την επιλογή είναι η Δευτεροβάθμια Επιτροπή της οποίας πρόεδρος είναι ο κύριος Δημήτρης Συρόπουλος, απουσία του οποίου παρίσταμαι ο ίδιος με το καθήκον του αντιπροέδρου. Επίσης σας ενημερώνω ότι η διαδικασία επιλογής τηρήθηκε επακριβώς από την Τριμελή Επιτροπή της Δευτεροβάθμιας η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να αποφασίζει τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων βάση της Προϋπηρεσίας και των Οικονομικών -Κοινωνικών κριτηρίων και χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες.

Στη συνέντευξή σας αναφερθήκατε μεταξύ άλλων και στις άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων Caterpillar και Ambiente προσπαθώντας να επιρρίψετε ευθύνες σε λάθος κατεύθυνση. Αντιθέτως θα έπρεπε να διευκρινίσετε στους δημοσιογράφους πότε και κάτω από ποια Διοίκηση αγοράστηκαν τα συγκεκριμένα οχήματα και γιατί όλα αυτά τα χρόνια οι υπεύθυνοι δεν μερίμνησαν για την έκδοση των αδειών κυκλοφορίας τους. Σε αυτό το σημείο σας ενημερώνω ότι η δική μας Διοίκηση είναι κοντά στην επίλυση του θέματος για τα συγκεκριμένα καθώς και για άλλα δύο οχήματα έργων.

Αναληθείς είναι και οι δηλώσεις σας όσον αφορά το θέμα πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης σχετικά με την Δ.Ε. Μελίκης. Όχι μόνο ουδέποτε αφήσαμε την Δ.Ε. Μελίκης χωρίς πετρέλαιο αλλά και συγκριτικά με το χειμερινό πεντάμηνο 2013-2014 και κατά την διάρκεια της δικής μας Διοίκησης επιτεύχθηκε 47% μείωση στα καύσιμα. Ο Δήμαρχος και η Διοικητική του Ομάδα ξεκίνησαν το έργο τους με βασικούς πυλώνες την ΗΘΙΚΗ, την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, την ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ και την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Εαν ενθυμούμαι καλά εσείς ο ίδιος δηλώσατε ότι θα στηρίζετε την κάθε πρόταση, πρωτοβουλία και δράση για ανάπτυξη και πρόοδο του τόπου μας αρκεί να γίνεται στα πλαίσια της νομιμότητας και της διαφάνειας.

Ωστόσο καθώς διαπιστώσατε ότι η πολιτική αλαζονεία, η αυταρχικότητα και ο αχαλίνωτος εγωισμός που επιδείξατε δεν βρήκαν πρόσφορο έδαφος και ουδόλως ανήκαν στο σχεδιασμό και την στρατηγική της Νέας Διοίκησης προτιμήσατε να αποχωρήσετε και να προχωρήσετε στη συνέχεια με την συνέντευξή σας σε προσωπικές επιθέσεις, συκοφαντίες και λασπολογίες ανερυθρίαστα και με χαρακτηριστικές εκφράσεις τύπου "ΓΚΟΥΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ".

Λυπάμαι πραγματικά για το περιεχόμενο της συνέντευξή σας και τον τρόπο που τοποθετηθήκατε και θεωρώ ότι σκοπίμως παραποιήσατε πολλές από τις τοποθετήσεις του Δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη για δικό σας μικροπολιτικό όφελος , σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού των Δημοτών μας .

Τόσο εγώ όσο ο Δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης αλλά και όλο το Διοικητικό επιτελείο είμαστε βέβαιοι ότι οι δημότες μας αντιλαμβάνονται την τεράστια προσπάθεια που καταβάλαμε σε αυτούς του πέντε μόλις μήνες που αναλάβαμε την Διοίκηση, να οργανώσουμε την λειτουργία του Δήμου με σκοπό τόσο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, όσο και την οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου και ότι τιμούμε τον ρόλο μας και προασπιζόμαστε το Κοινωνικό όφελος και τη Δημοτική μας περιουσία.

Ενόψει των ανωτέρω ζητώ άμεσα την αποκατάσταση της προσβληθείσας τιμής και υπόληψής μου

α) δια της άμεσου ανακλήσεως των όσων είπατε εναντίoν μου και

β) δια της δημοσιεύσεως της παρούσας επιστολής.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νέα ήθη. Ο Τόκας είναι και εκπρόσωπος του Γκυρίνη? Από ότι φαίνετε αυτό το σήριαλ θα έχει ενδιαφέροντα επεισόδια. Καλή αρχή.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε Τόκα χρυσόστομε. Άντε αρκετά με τον Ισαάκ που παρουσιάζει το μαύρο άσπρο και προσπαθεί να ακυρώσει τους πάντες και να βγει αυτος από πάνω.
Αυτός που μάλωσε με ολους στο χωριο και εκδικουνταν οποιον δεν είχε ψηφίσει.
Ξανά μπράβο