Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Λέει αλήθεια ο Ισαάκ; Η απάντηση είναι σαφής / Ο κορσές ήταν πολύ στενός τελικά

Ισ. Χαλκίδης
Ν. Αλεξόποπουλος
Τελικά ο κορσές ήταν τόσο στενός που και πολύ άντεξε ο Ισαάκ Χαλκίδης στην θέση του αντιδημάρχου της δημοτικής Ενότητας Μελίκης. Είχα γράψει προ ημερών ότι ο τέως αντιδήμαρχος ήθελε να είναι ο δήμαρχος της περιοχής αλλά το μοντέλο διοίκησης Γκυρίνη είναι εντελώς διαφορετικό από....
την δική του οπτική και επέλεξε να κάνει “ηρωική” έξοδο. Ωστόσο, η τακτική που ακολουθεί είναι άκρως προβληματική διότι στα όσα ισχυρίζεται και επισημαίνει στο σύνολό τους είναι ανυπόστατα και δεν έχουν καμιά σχέση με την αλήθεια.
Και πάμε να δούμε τί λέει ο τέως αντιδήμαρχος και πόση σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Είπε ο κ. Χαλκίδης στην ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών υπηρεσιών του δήμου δεν τον εξυπηρέτησε σχετικά με το αίτημά του να σταλεί καθαρίστρια στο κτήριο του πρώην δήμου Μελίκης με αποτέλεσμα να είναι βρώμικο.
Ρωτήσαμε τον αντιδήμαρχο αμέσως μετά την συνέντευξη και η απάντησή του ήταν πολύ “θερμή” και αφοπλιστική. “Λέει ανακρίβειες. Χωρίς να ρωτήσει κανέναν αποφάσιζε μόνος του και έδινε εντολές σε καθαρίστριες να πάνε στην Μελίκη. Με αγνοούσε αν και γνώριζε ότι εγώ ήμουνα αρμόδιος για το προσωπικό και εγώ γνωρίζοντας τις συνολικές ανάγκες έκανα το καθημερινό πρόγραμμα. Ουδέποτε έμεινε η Μελίκη χωρίς καθαρίστρια αλλά ο συνάδελφος ήθελε να ακολουθεί το δικό του πρόγραμμα”.

Είναι προφανές ότι μετά την αντίδραση του αντιδημάρχου για το συγκεκριμένο θέμα ο ισχυρισμός του Ισαάκ είναι χωρίς αντίκρυσμα. Ήθελε να φοράει ράσο για να είναι άνετος και του έδωσαν κορσέ και ένιωσε ασφυκτικά. Ωστόσο, το μοντέλο διοίκησης που επέλεξαν οι διοικούντες βασίζεται σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και κανείς δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω.

Ο τέως αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και σε ένα άλλο περιστατικό που αφορούσε στην θέρμανση του κτηρίου του δήμου στην Μελίκη. Είπε ότι έμεινε χωρίς καύσιμα και ότι οι υπάλληλοι κρύωναν. Ρωτήσαμε τον αντιδήμαρχο και η απάντηση ήταν αφοπλιστική. Η εντολή του προμηθευτή του δήμου στον τομέα των καυσίμων πήγε να γεμίσει την δεξαμενή του κτηρίου και το έκανε. Ωστόσο, δέχτηκε εντολή να γεμίσει και την δεξαμενή ενός κτηρίου ιδιώτη που λειτουργεί ως καφενείο αλλά ο αντιδήμαρχος θεωρεί ότι είναι το ΚΑΠΗ της Μελίκης. Προφανώς αγνοεί ότι τα πάσης φύσεως καφενεία στα χωριά του δήμου Αλεξάνδρειας που είχαν βαφτιστεί ως ΚΑΠΗ έχουν καταργηθεί εδώ και χρόνια. Συνεπώς, ο δήμος δεν θα μπορούσε να βάλει πετρέλαιο σε ένα κτήριο που δεν του ανήκει και μάλιστα λειτουργεί επιχείρηση ιδιώτη. Ωστόσο, το μοντέλο διοίκησης του Ισαάκ ήταν διαφορετικό από αυτό της διοίκησης του Γκυρίνη συνολικά.

Πρόκειται για δυο από τις πολλές απαντήσεις που πήρα από τους αντιδημάρχους χτες το μεσημέρι όταν τους έθεσα υπόψη τους τα όσα είπε ο κ. Χαλκίδης. Είναι προφανές ότι ο κορσές ήταν πολύ στενός και η διαφορά του μοντέλου διοίκησης θα μπορούσε να αποκληθεί ως “μέρα με τη νύχτα”.
Κλείνοντας να πούμε ότι η παραίτηση του Χαλκίδη δεν ήταν η πρώτη αλλά η ...χιλιοστή. Ο Ισαάκ μόλις ανέλαβε την θέση του αντιδημάρχου υπέβαλλε παραίτηση στον δήμαρχο την επομένη μέρα αφού το αίτημά του να έχει αποζημίωση δεν έγινε δεκτό αφού η επιλογή του ήταν να αναλάβει την θέση του αντιμάρχου χωρίς μισθό....

3 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Τυπικός Χαλκίδης...

Ανώνυμος είπε...

Ο ΒολεΥτης χαλκιδης στην νδ την κοπανησε οσο ηταν καιρος. Ο βολεΥτης αδερφος του ειναι μια απο τα ιδια, Κυριαρχει θελουν να ειναι. Απλα ο απλος λαος τον εστειλε στα τσακιδια τον βολεΥτη.
Αληθεια γκυρινη Υπαρχεις?Υπαρχεις? Ο μπουφος μπροστα σου, ειναι αετος.

Ανώνυμος είπε...

Ας το περίμενε ο δήμαρχος αυτό.
Απλά έχω μια ερώτηση. Απο όσο γνωρίζω ο δήμαρχος είναι επιτυχημένος στην προσωπική του εργασία.
Θα είχε κανέναν απο αυτούς που έβαλε στις θέσεις (αντιδήμαρχοι κτλ) στην δικιά του δουλειά? Θα τον έκανε πρόσληψη τον καθένα απο αυτους?
Ε? Ε ξαναλέω δήμαρχε? Σε κόβω να τους έδινες όλους άκυρο. Είσαι δήμαρχος ΚΑΙΡΟ. Αρκετό καιρό. Και ο απλός κόσμος (σαν κι εμένα) δεν είδε τίποτις.Εντελώς τίποτις. Ευχαριστώ.-