Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Μόνο από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα στο Γυμνάσιο-Λύκειο Μελίκης. Μήπως δεν φταίει μόνον ο εργολάβος;

του Χρήστου Αλευρά*
Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν από τις πρωινές ώρες και στο δήμο Αλεξάνδρειας είχαν καταστροφικές συνέπειες με κορυφαία όλων την κατάρρευση της σιδηροκατασκευής της στέγης του Γυμνάσιου-Λύκειου Μελίκης. 
Από τύχη δεν υπήρχαν μαθητές σήμερα Κυριακή στο σχολείο, από καθαρή εύνοια της τύχης δεν θρηνούμε σήμερα θύματα αθώα παιδιά..... 

Πρώτο μέλημα της διοίκησης του δήμου, να αναζητήσει τους υπεύθυνους – ανεύθυνους της....
κατασκευής του έργου. 

Δεύτερο μέλημά της η εκτέλεση έργων, μόνο με σοβαρές μελέτες και χωρίς ύποπτες αναθέσεις ή πρόχειρους διαγωνισμούς - νάχαμε να λέγαμε-, σε ημετέρους. 

Δυστυχώς όμως και η παρούσα διοίκηση του δήμου παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες της για δήθεν διαφάνεια, διαύγεια κτλ, ακολουθεί την πεπατημένη των προηγούμενων διοικήσεων που είχε με στόμφο προεκλογικά καταδικάσει (φυσικά όμως ... μόνον από τα μπαλκόνια ). 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το εικοστό θέμα της αυριανής συνεδρίασης του δημοτικού συμβούλιου Αλεξάνδρειας: "Λήψη απόφασης για τον καθορισμό τρόπου εκτέλεσης των έργων που προβλέπονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα οικ. έτους 2015". 
Από τα 52 έργα που θα κατασκευασθούν φέτος: τα 22 έργα (ποσοστό 42,3%) θα κατασκευασθούν με απευθείας αναθέσεις (σε κατασκευαστές της επιλογής των διοικούντων)! 
Τα 21 έργα(ποσοστό 40,4%) θα κατασκευασθούν με ΠΡΟΧΕΙΡΟΥΣ διαγωνισμούς (ναι έτσι τους καθορίζει και ο νόμος -ΠΡΟΧΕΙΡΟΥΣ-). 

Δηλαδή φωνάζουμε τρεις εργολάβους ,_κατά το μάλλον ή ήττον , δικούς μας- και παίρνουμε (με απόλυτη διαφάνεια !), έκπτωση .....1-2 % ! 
τα 9 μόνον έργα (ποσοστό 17,3%) θα κατασκευασθούν με ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ. 

 Τα συμπεράσματα δικά σας και ο Θεός ας βάζει πάντα το χεράκι του όπως σήμερα..

*δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Χρήστο συμφωνώ με αυτά που γράφεις. Όμως έχω την απορία γιατί τόσο καιρό δεν ρώτησες τον Γκυρίνη να σας ενημερώσει τι παρέλαβε από τον Δημητριάδη στο Δήμο? Τι παρέλαβε από την ΔΕΥΑΛ από την ΚΕΔΑ από τις σχολικές επιτροπές, και γενικά από τα νομικά πρόσωπα? Τι έγινε με τις επιχειρήσεις των πρώην Δήμων Μελίκης, Πλατέως? Επομένως και εσείς έχετε ευθύνη που κάνετε την κορόιδα και που και πού πετάτε και καμία ρουκέτα αλλά πέραν αυτού τίποτα.