Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Θα απαντήσει στα ερωτήματα Τόκα ο Ισ. Χαλκίδης; Τελικά το "θαύμα" ήταν πολύ ...μικρό

Ισαάκ Χαλκίδης                                             Σωτήρης Τόκας
Χρησιμοποιώ συχνά την παροιμία "το μεγάλο θαύμα διαρκεί τρεις μέρες και το μεγάλο τέσσερις". Η υπόθεση της παραίτησης Χαλκίδη τελικά ούτε ως "μικρό θαύμα" μπορεί να αξιολογηθεί αν αποτιμήσουμε τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Μελίκης αλλά και...
γενικότερα του δήμου Αλεξάνδρειας.
Η υπόθεση εν πολλοίς είναι γνωστή και η βασική αιτία της παραίτησης του Ισ. Χαλκίδη από την θέση του τοπικού αντιδημάρχου είναι πλέον κοινός τόπος. Δεν του επετράπη να αυτοχριστεί ως ο τοπικός δήμαρχος και μοιραία εγκατέλειψε το σχήμα αφού πλέον δεν μπορούσε να λειτουργεί σύμφωνα με την δική του λογική και το θυμικό του. Αλλά, ξαναλέω, αυτά όλα είναι γνωστά στην τοπική κοινωνία της Μελίκης και ως εκ τούτου δεν κομίζουμε "γλαύκα ες Αθήνας".

Επανέρχομαι στο θέμα όμως αυτό εξ αιτίας των όσων σοβαρών θεμάτων κομίζει ο έτερος αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας, ο Σωτήρης Τόκας. Με επιστολή του ο αντιδήμαρχος που είναι επιφορτισμένος με το αντικείμενο της καθαριότητας του συνόλου του δήμου θέτει μια σειρά από ζητήματα που καλό θα είναι να απαντηθούν κάποια στιγμή. Και να απαντηθούν από τον παραιτηθέντα αντιδήμαρχο σε χρόνο που αυτός θα επιλέξει.

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος.
Αναφέρει ο κ. Τόκας ότι ο κ. Χαλκίδης ήρθε από την πρώτη στιγμή σε ρήξη με το προσωπικό του δήμου που υπηρετούσε στην δημοτική ενότητα Μελίκης. Του προσάπτει ότι μερολήπτησε και τους διαχώρισε σε υπαλλήλους που τον στήριξαν ως υποψήφιο και σε υπαλλήλους που δεν τον στήριξαν. 
Και το ερώτημα είναι: Ισχύει αυτό κ. Χαλκίδη; Και αν ναι, γιατί το κάνατε;

Αναφέρει ο κ. Τόκας ότι είναι ψευδής ο ισχυρισμός του κ. Χαλκίδη ότι το απορριμματοφόρο περνάει μια φορά στις δεκαπέντε μέρες αλλά περνάει μια φορά την βδομάδα από το σύνολο της δημοτικής ενότητας και μια φορά από τους κεντρικούς δρόμους.
Και το ερώτημα είναι: Προς τι αυτός ο ψευδής ισχυρισμός;

Αναφέρει ο κ. Τόκας ότι η πρόσληψη της καθαρίστριας στο Γυμνάσιο Μελίκης έγινε σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος και η επιτροπή που συγκροτήθηκε είχε ως πρόεδρο την γυμνασιάρχη του σχολείου. Τονίζει δε ότι δεν ελήφθη επ ουδενί ως κριτήριο η πολιτική ή η κομματική ένταξη σε καμιά από όσες έκαναν αίτηση.
Και το ερώτημα είναι: Γιατί διαμαρτύρεται ο κ. Χαλκίδης για το θέμα αυτό και λέει ότι ως αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας έπρεπε να έχει άποψη;

Αναφέρει ο κ. Τόκας ότι κατά το πεντάμηνο που ο ίδιος έχει την ευθύνη για την προμήθεια καυσίμων στα δημοτικά κτήρια έγινε εξοικονόμηση δαπάνης ύψους 45% σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο πεντάμηνο.
Για το θέμα αυτό ο κ. Χαλκίδης δεν έχει να πει απολύτως τίποτα;

Τα ερωτήματα είναι απλά και κατανοητά και εφόσον απαντηθούν έπονται και άλλα που προκύπτουν από τον έτερο αντιδήμαρχο, τον Νίκο Αλεξόπουλο που επίσης έχει απορίες.

Βέβαια, ο Σωτ. Τόκας δεν περιορίζεται μόνο σε ερωτήματα και παράθεση γεγονότων αλλά προσφεύγει και σε πολιτικούς χαρακτηρισμούς που αν μη τι άλλο δεν "ανεβάζουν" τον παραιτηθέντα αντιδήμαρχο αφού κάνει λόγο για "αλαζονία", "αυταρχικότητα" και "αχαλίνωτος εγωισμό". Χαρακτηρισμοί βαρείς και καθόλου τιμητικοί για έναν πολιτικό που έχει αρκετά χρόνια διαδρομής στα κοινά.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με ικανοποίηση σήμερα διαπίστωσα πως ο Δήμος μας με την υπηρεσία καθαριότητας τοποθέτησαν καινούργιους μεγάλους κάδους απορριμμάτων αντικαθιστώντας τους φθαρμένους. Κάποιος όμως πρέπει να ενημερώσει εκεί στο Δήμο, και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τόκα, ότι χρονικά βρισκόμαστε στο έτος 2015 και όχι στο 2014 που έχουν τα αυτοκόλλητα των καινούριων κάδων. Κάποτε θα πρέπει να μάθουμε να είμαστε υπεύθυνη ο κάθε ένας στο τομέα του.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ο Αντιδήμαρχος "Γκουρού" είναι καλύτερος στο γραπτό λόγο απ΄ ότι να μιλάει...ή όχι;...του τα 'γραψε άλλος;...

Ανώνυμος είπε...

Σιγά να μην έγραψε την απάντηση στο Χαλκίδη ο Τόκας . Πλάκα κάνεις? Για όσους τον γνωρίζουν μπορούν να καταλάβουν.Αυτή η απάντηση είναι γραμμένη ,η από Δικηγόρο, η από δημοσιογράφο. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν απάντησε ο Γκυρίνης. Και αυτό λέει πολλά.