Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Ως το 2020 είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση του Βιολογικού Μελίκης - Θα είναι "γέφυρα" για το έργο των δικτύων, λέει ο Π. Γκυρίνης

Παν. Γκυρίνης
Μια εξέλιξη, που είναι ευχάριστη, αν μη τι άλλο, γνωστοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες και αφορά στο αποχετευτικό της Μελίκης.
Η διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας εξασφάλισε με απόλυτο τρόπο την δυνατότητα να υλοποιήσει το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού της Μελίκης έως το 2020 με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση που ανέρχεται στα 2,3 εκ ευρώ.

Το έργο λοιπόν αυτό που είναι αίτημα ετών για την Μελίκη εξασφαλίστηκε ως...
έναν βαθμό αφού η συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα αποτελέσει την "γέφυρα" διεκδίκησης του δικτύου που θα επιδιωχθεί να ενταχτεί σε επόμενο πρόγραμμα.

Ο Π. Γκυρίνης, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας ξεκαθάρισε ότι το έργο του δικτύου αποχέτευσης της Μελίκης όχι μόνον δεν εγκαταλείφθηκε αλλά η δική του διοίκηση θα κάνει ότι πρέπει, με απόλυτη νομιμότητα και με διαφάνεια ώστε να επιτευχθεί η ένταξη αφενός και η υλοποίηση του έργου συνολικά στην περιοχή αυτή ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΧΑΛΚΙΔΗΣ Ο ΦΑΦΛΑΤΑΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΧΑΘΗΚΕ
ΜΗΠΩΣ ΧΑΘΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ;
ΑΡΕ ΧΑΛΚΙΔΗ ΦΑΦΛΑΤΑ

Nikos Lioliopoulos είπε...

Απο που προκυπτει αυτο Χαρη; Που ανακοινωθηκε απο ποιον;

Xronika είπε...

Το είχα ως πληροφορία και το έγραψα. Σήμερα το πρωί, στην εκπομπή του Καφτεράνη στο ράδιο ΑΒΕΝΑ, ο ίδιος ο δήμαρχος που ήταν καλεσμένος το είπε ρητά και κατηγορηματικά.
Οπότε...

Ανώνυμος είπε...

το 2020 εγω θα οδηγω διαστημοπλοιο τουλαχιστον και θα το κανω ταξι-διαστημοπλοιο.
Για το σημερα εχεις να πεις κατι δημαρχε? Για το εργο καταπλασμα ? Για τα γκαλτεριμνια που οι πετρουλες την κανουν με ελαφρια πηδηματα? Θα τιμωρηθει κανεις? Εκει μουγκα στην στρουγκα. Ασε το 2020 , εχουν ετος 2015 εαν δεν το εχεις καταλαβει . Σε 5 χρονια πιθανον να ειναι αλλος δημαρχος. Οι εργολαβοι τι κανουν? Δειχνεις ενδιαφερον για την υγεια τους? Ετσι να σε χαρω δημαρχαρα μου.

Ανώνυμος είπε...

Το σήριαλ " αποχέτευση Μελίκης″ Συνεχίζεται με τους ίδιους θεατές τους κατοίκους Μελίκης, αλλά με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Επεισόδια από το 2002 όταν η πρώτη διαδημοτική μελέτη Μελίκης- Βεργίνας επί Δημαρχίας Βενιόπουλου ανετέθη στην Αναπτυξιακή τις ΤΕΔΚ επί Προεδρίας Λουκίδη. Τον Δεκέμβριο του 2002 ενώ την ίδια χρονιά έχασε τιε εκλογές ο Βενιόπουλος από τον Καρέλη και ο Λουκίδης από τον Βαλαβάνη. Η μελέτη υπεβλήθη από τον Δήμο Μελίκης στο ΕΠΕΕΡΑ για την χρηματοδότηση του έργου. Η μελέτη όμως επεστράφη στο Δήμο Μελίκης μετά την αξιολόγηση , ως μη ώριμη παίρνοντας βαθμολογία 0 !!! Έκτοτε αγνοείται και η μελέτη και το όπιο ποσό κατεβλήθη για την σύνταξη τις. Ερώτηση Πόσο στοίχησε η μελέτη που απεντάχθηκε? Ποιος φορέας την χρηματοδότησε? Δεν υπάρχει κανείς υπεύθυνος για την απένταξη του έργου? Και ερχόμαστε στο 2012 όταν η Διοίκηση Δημητριάδη δημοπράτησε μελέτη αποχέτευση δικτύων του πρώην Δήμου Μελίκης η οποία και αυτή στην συνέχεια απεντάχθηκε λόγω μη ωριμότητας τις μελέτης, μετά την προσφυγή του αναδόχου μετά από αίτηση θεραπείας. Σήμερα ο Δήμος καλείται να αποζημιώσει τον εργολάβο με ένα ποσό από 100000 έως 200000 χιλιάδες ευρώ!!!! Αλήθεια ποιος ευθύνεται για αυτή την ανευθυνότητα? Ποιος θα καταβάλει το ποσό τις αποζημίωσης στον εργολάβο? Και έρχεται η νέα Διοίκηση σήμερα που λέει τι? Ο μεν Χαλκίδης Ισαάκ θέλει να κατασκευαστεί ο Βιολογικός χωρίς τα δίκτυα!!! Τρομερό λάθος!! Πού ακούστηκε πρώτα κατασκευή βιολογικού , και στην συνέχεια κατασκευή δικτύων? Ο δε Γκυρίνης υπόσχεται νέα μελέτη με ταυτόχρονη διασφάλιση τις χρηματοδότησης του βιολογικού έως το 2020!!! Όμως μιλάμε για κατασκευή έργου μόνο για Μελίκη, και όχι για το σύνολο του πρώην Δήμου Μελίκης. Έργο ασύμφορο που θα επιβαρύνει η τους Δημότες τις Μελίκης, η την ΔΕΥΑΛ πού θα είναι ο φορέας διαχείρισης. Ερωτήματα που οι πολίτες περιμένουν απάντηση από τους υπευθύνους. Διαφορετικά κάποια αρμόδια αρχή θα πρέπει να ερευνήσει αυτό το σήριαλ που κρατά από το 2002 έως το….. 2020. Δηλαδή 18 Χρόνια. Ζωή να έχουμε.

Ανώνυμος είπε...

Όπως φαίνεται οι κάτοικοι τις Μελίκης διαφέρουν από εμάς που ζούμε στα υπόλοιπα διαμερίσματα. Και όμως μας λέγανε πως η αποχέτευση θα κάλυπτε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Είστε ΨΕΥΤΕΣ. Και αν μόνο για την Μελίκη έχουμε 15 χρόνια και ακόμη δεν έγινε τίποτα, για τα υπόλοιπα χωριά θα δούμε αποχέτευση στη Δευτέρα παρουσία. Δυστυχώς όλοι μας κορόιδεψαν . Έτσι δεν είναι Σάκη Χαλκίδη? Έτσι δεν είναι Κώστα Βενιόπουλε?

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα αναφερθω στο βιολογικο,διοτι θεωρειται χαμενη υποθεση. Θα μιλησω για το καρναβαλι της Μελικης. Η σημερινη Δκση του Δημου εγκατελειψε τελειως το καρναβαλι. Ειναι παντελως ανικανη να διαχειρισθει τα ποιο απλα πραγματα. Κυριοι της Δκσης εχετε συνειδιτοποιησει τι εχετε αναλαβει. Η ιστορια του καρνα βαλιου της Μελικης ειναι 60 χρονων. κ Δημαρχε το φορτιο που καλεισε να σηκωσεις ειναι πολυ μεγαλο.Φαινεται εισαι για τα ευκολα. Ο Πολιτισμος δεν ειναι μικρη υποθεση. Θελει κοτσια και μεγαλη ψυχικη δυναμη. Απο αυτα εσυ δημαρχε δεν διαθετεις. Καλα θα κανεις να μας αδειασεις τη γωνια και να μην εμφανιζεσαι στη Μελικη. Εισαι ανεπιθυμητος εσυ και η Δημοτικη σου ομαδα. Δεν μπορεις να διοικησεις. Καλα σου τα ειπε ο Χαλκιδης.