Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Στο κενό η επιχείρηση τρομοκράτησης του Βεροιώτη φιλόλογου Δημ. Ταχματζίδη

Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν πάντα οι φασίστες είτε είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή είτε όχι. Είναι ίδιας κοπής, έχουν την ίδια συμπεριφορά, είναι φασίστες και είναι όνειδος για μια σύγχρονη κοινωνία να υπάρχουν τέτοια υποκείμενα που μισούν ό,τι είναι διαφορετικό από τον μαύρο κόσμο τους.
Πριν λίγες μέρες ήρθε η σειρά του....
φιλόλογου του 4ου Γυμνασίου Βέροιας Δημήτρη Ταχματζίδη που στοχοποιήθηκε από τον φασιστοβουλευτή Παναγιώταρο και
άλλους ομοίους του ανά το πανελλήνιο με χυδαίο τρόπο. Στόχος τους ήταν η κατατρομοκράτηση του Βεροιώτη καθηγητή αλλά και όλων εκείνων των εκπαιδευτικών που σηκώνουν ανάστημα απέναντι στον φασισμό. Το θέμα πήρε διαστάσεις και προέκυψαν αντιδράσεις από συλλογικότητες, φορείς, ατομικές, πολιτικές. 

Η πιο ουσιαστική όμως αντίδραση κατά την άποψή μου ήταν αυτή που προήλθε από μαθητές και γονείς που στάθηκαν στο πλευρό του γνωρίζοντας τον άνθρωπο, τον καθηγητή, την προσωπικότητά του, την κουλτούρα του που βέβαια καμιά σχέση δεν έχει με όσα λένε οι φασίστες γι αυτόν.

Ο Δημ. Ταχματζίδης προχτές επιχειρεί μια αποτίμηση της "περιπέτειάς" του γράφοντας τα παρακάτω στον "τοίχο" του στο φ/β:

Το άρθρο 26 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ορίζει το δικαίωμα όλων των ανθρώπων στην ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση. Κι όμως, σαν σήμερα, πριν από μία εβδομάδα, ξεκίνησε στην χώρα μας μία εκστρατεία φόβου, η οποία προσπάθησε να στερήσει το δικαίωμα αυτό απο τα παιδιά μας καλώντας τα να κλείσουν τα σχολεία. Μέρος της εκστρατείας αυτής ήταν και η εκτόξευση λάσπης εναντίον μου, η οποία παρότρυνε τους συμπολίτες μας να με λυντσάρουν δημόσια, όπου με βρουν. Άτομα που ούτε με γνώρισαν, ούτε και είχαν προσωπική άποψη περί εμού έριξαν κάθε είδους χολή εναντίον μου. Πολλοί, μάλιστα, συμπολίτες μου από τη Βέροια αναπαρήγαγαν τη λάσπη αυτή άκριτα. 
Προσπάθησα να αντιμετωπίσω αυτή τη φασιστική λαίλαπα στοχοποίησής μου και να την πολεμήσω με ηρεμία, νηφαλιότητα και αξιοπρέπεια, με αρετές, δηλαδή, που μόνο η εκπαίδευση χαρίζει. Εκατοντάδες άνθρωποι, γνωστοί φίλοι αλλά και άγνωστοι συμπαραστάτες, στάθηκαν με υπομονή και αξιοπρέπεια στο πλάι μου. 
Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους, όσους με βοήθησαν με εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης και αγάπης από την Ελλάδα, την Κύπρο, το Λονδίνο και τις Η.Π.Α. 
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τους δημοσιογράφους που κάλυψαν με αξιοπρέπεια το όλο θέμα. Η αγάπη του κόσμου και το δίκιο με βοήθησε να φέρω εις πέρας ένα δύσκολο έργο: το σχολείο ήταν σήμερα ανοιχτό και το μάθημα έγινε κανονικά όπως πάντα! 
Σύμφωνα με τον ιδρυτικό Περί Παιδείας νόμο 1566/85 που ορίζει ότι εμείς οι φιλόλογοι είμαστε "οι θεματοφύλακες της ανθρωπιστικής διάστασης της Παιδείας" συνεχίζω να αγωνίζομαι μαζί σας για σχολεία ανοιχτά που καλωσορίζουν με αγάπη όλα τα παιδιά του κόσμου, μακριά από κάθε μισαλλοδοξία και φανατισμό. 
Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για τις "ελευθέριες τέχνες", για μία εκπαίδευση που ελευθερώνει το νου και βοηθά τον άνθρωπο να διεκδικήσει συλλογικά ένα καλύτερο αύριο, γεμάτο αγάπη και ειρήνη για όλους τους ανθρώπους. 
Τίποτε δεν τελείωσε. 
Τώρα όλα ξεκινούν. 
Το μάθημα συνεχίζεται! 
The battle rages on!

Δεν υπάρχουν σχόλια: