Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Πρόταση 1,8 εκ ευρώ κατέθεσε ο απερχόμενος Γκυρίνης για να κάνει μια τρύπα στο νερό!!! Εδώ τα σκουπίδια κάνουν πάρτι και αυτός θέλει Open Mall!!!

Είναι τόσο συγκινημένος που ούτε σκέφτηκε να κοιτάξει τον
φωτογραφικό φακό. Υπογράφει το έργο της καριέρας του.
Προσπάθησα να κατανοήσω αρχικά τι ακριβώς είναι το "Open Mall" που με διθυραμβικό τρόπο παρουσιάσε ο απερχόμενος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης σε συνεργασία με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου και στη συνέχεια να δω με ποιον ακριβώς τρόπο λειτουργεί εκεί όπου ήδη υπάρχει, όπως για..... παράδειγμα στην ακριτική Αλεξανδρούπολη.
Ειλικρινά, διαβάζοντας την πρόταση που υποβλήθηκε για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ και ανέρχεται στο ποσό των 1.898.142,81 ευρώ, απορώ γιατί ακόμα δεν σηκώθηκαν οι ...πέτρες του Γιδά να αρχίσουν το πετροβολητό στο Δημαρχείο.

Είναι προφανές ότι η εν λόγω πρόταση αποτελεί ακόμα μια ακριβή άσκηση επί χάρτου που αν και εφόσον εγκριθεί θα πρόκειται για πεταμένα λεφτά όταν την ίδια ώρα θα μπορούσε ο Γκυρίνης και οι συνεργάτες του να κάτσουν να σκεφτούν μια φορά σοβαρά και προς όφελος του δήμου και των κατοίκων του και να προτείνουν για χρηματοδότηση έργων που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.
Ονειρεύονται λοιπόν την δημιουργία ενός "Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου" στην Αλεξάνδρεια όπου θα εγκατασταθούν σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων για παράδειγμα. Αλήθεια, εκτός των δυο αυτοκινήτων που διαθέτει ο δήμος υπάρχει κανένα άλλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην πόλη; Θα μπορούσε να είναι χρήσιμος ένας τέτοιος σταθμός αν προβλέψουν ειδικές θέσεις να φορτίζουν τα κινητά τους οι πεζοί λέω εγώ.

Στην ανακοίνωση του δήμου περιλαμβάνεται δήλωση του απερχόμενου δημάρχου η οποία βρίθει μεγαλοστομίας. Λέει σε κάποιο σημείο ότι "Απώτερο στόχο της Διοίκησης μας αποτελεί η μετατροπή του Δήμου μας σε έναν Ευφυή Δήμο, ο οποίος θα παρέχει στους πολίτες του νέους και πιο εύκολους τρόπους εξυπηρέτησης, καθώς και αυξημένο Δείκτη ποιότητας ζωής". 

Διαβάζοντας το παραπάνω αναρωτιέσαι αν έχεις να κάνεις με σοβαρούς πολιτικούς ή με κάποιους που είτε σε δουλεύουν είτε ζουν σε άλλο πλανήτη. Για ποιον ευφυή δήμο μπορεί να μιλάει ο Γκυρίνης όταν είναι ο δημιουργός ενός λοφίσκου με σκουπίδια στο σύνορο της πόλης που σε τακτά διαστήματα μετατρέπεται σε ...ηφαίστιο αφού αναφλέγεται και μολύνει με διοξίνες την περιοχή; 
Για ποια ευφυή πόλη μπορεί να μιλάει όταν η πόλη της Αλεξάνδρειας αλλά και ο δήμος ολόκληρος είναι στα κακά του τα χάλια με βρώμικους δρόμους, χόρτα ακούρευτα, σπασμένες στάσεις, εκατοντάδες λακκούβες, ελλιπή φωτισμό κλπ κλπ;

Καμαρώνει ο απερχόμενος δήμαρχος για την πρόταση που κατέθεσε γνωρίζοντας ότι ουδέποτε θα χρηματοδοτηθεί και ότι αποτελεί ...γράμμα στο Θεό που ως γνωστόν ποτέ δε θα φτάσει εκτός κι αν το αποστείλει μέσω της Μητρόπολης που έχει την τεχνογνωσία.

Στην Αλεξανδρούπολη λειτουργεί το εν λόγω Κέντρο Ανοιχτού Εμπορίου και αντιγράφω από τοπική ιστοσελίδα με ποιον ακριβώς τρόπο γίνεται.
Δείτε περί τίνος πρόκειται και αν όλο αυτό αξίζει τον κόπο, αν αξίζει τα λεφτά του, αν στην τελική θα οφελήσει κάποιον συμπολίτη και όχι κάποιον ή κάποιους που θα αναλάβουν να το υλοποιήσουν και να ...κονομήσουν.

Τι είναι όμως τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου; Σε τι ωφελούν τον καταναλωτή; Πως μπορεί να γίνει κάποιος μέλος σε αυτά;

Ο θεσμός των ΑΚΕ (Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου) στοχεύει στην αύξηση του ενδιαφέροντος των πολιτών και των καταναλωτών για τις τοπικές αγορές, και στην προσέλκυση επαναλαμβανόμενων επισκέψεων στους χώρους των ΑΚΕ.

Πέρα από τη γνωριμία με τα κέντρα των πόλεων, την ψυχαγωγία που προσφέρει μια όμορφη βόλτα στην τοπική αγορά και τη δημιουργική απασχόληση για παιδιά και ενήλικες στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τους υπεύθυνους για τη λειτουργία των ΑΚΕ Εμπορικών Συλλόγων, οι επισκέπτες έχουν ένα πρόσθετο κίνητρο για να προτιμήσουν για τις αγορές τους τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις περιοχές των ΑΚΕ.

Συγκεκριμένα, οι τακτικοί επισκέπτες των ΑΚΕ μπορούν να ωφεληθούν με σημαντικές εξοικονομήσεις στις αγορές τους, με βάση ένα σύστημα επιβράβευσης καταναλωτών.

Με την εγγραφή του ο καταναλωτής:

Γίνεται μέλος του ΑΚΕ της περιοχής του.
Αν διαθέτει smartphone ή tablet μπορεί να εγκαταστήσει και την αντίστοιχη εφαρμογή για κινητές συσκευές.
Στην εφαρμογή για κινητές συσκευές αλλά και στο portal μπορεί να δει το ποσοστό έκπτωσης που χορηγεί κάθε κατάστημα – μέλος του ΑΚΕ.
Ο καταναλωτής επισκέπτεται ένα κατάστημα του ΑΚΕ και αγοράζει ένα προϊόν.

Ο υπεύθυνος καταστήματος ρωτά τον πελάτη αν είναι μέλος του ΑΚΕ.

Αν ο καταναλωτής είναι ήδη μέλος, ο υπεύθυνος του καταστήματος εισέρχεται με τον κωδικό του στο portal των ΑΚΕ, και αναζητά τον καταναλωτή με βάση το ID του (αριθμός κινητού του τηλεφώνου).
Αν ο καταναλωτής δεν είναι μέλος, ο υπεύθυνος καταστήματος μπορεί να τον εγγράψει εκείνη τη στιγμή ως μέλος του ΑΚΕ.
ο υπεύθυνος καταστήματος εγγράφει τον καταναλωτή στο portal και του παραδίδει την ειδική κάρτα μέλους.
Όσον αφορά τα στοιχεία πρόσβασης, ο καταναλωτής επιλέγει username και το password θα παράγεται τυχαία (randomly)
Ο καταναλωτής θα λάβει email για την εγγραφή του και θα μπορεί να αλλάξει το password του.
Ο υπεύθυνος του καταστήματος εντοπίζει στην ειδική εφαρμογή του portal τον χρήστη – καταναλωτή και του προσθέτει πόντους (credits) ανάλογα με το ποσό της αγοράς του (ένας πόντος για κάθε ευρώ αγοράς - π.χ. 70 πόντους για αγορά αξίας 70,00 €).

Ο καταναλωτής θα μπορεί να εισέλθει στο portal και να δει τους πόντους που έχει συγκεντρώσει, ενώ θα μπορεί να κάνει το ίδιο μέσω της mobile εφαρμογής.

Ο καταναλωτής ενημερώνεται για το ποσοστό της έκπτωσης που διατίθεται από κάθε κατάστημα, είτε μέσω του mobile application, είτε του portal, είτε ρωτώντας τον υπεύθυνο του καταστήματος.

Ο καταναλωτής αγοράζει ένα προϊόν και επιθυμεί να εξαργυρώσει πόντους του για να πετύχει την έκπτωση που έχει δηλώσει το κατάστημα.

Ο υπεύθυνος καταστήματος εισέρχεται στο portal, και εντοπίζει τον καταναλωτή – χρήστη.
Καταχωρεί την αγορά και αυτόματα:
Αφαιρούνται πόντοι ίσοι με το ποσό σε ευρώ της έκπτωσης επί της αγοράς του καταναλωτή (π.χ. ο καταναλωτής αγοράζει αγαθό αξίας 50,00 € σε κατάστημα που χορηγεί έκπτωση 10%. Το ποσό της έκπτωσης είναι 5,00 € οπότε θα του αφαιρεθούν 5 πόντοι).
Προστίθενται πόντοι ίσοι με το ποσό σε ευρώ που έχει πληρώσει ο καταναλωτής μετά την έκπτωση (π.χ. ο καταναλωτής στο προηγούμενο παράδειγμα πληρώνει 45,00 € οπότε πιστώνεται με 45 πόντους).

Δεν υπάρχουν σχόλια: