Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Με παπαρδέλες δεν αλλάζει ο ρους της ιστορίας Γκυρίνη - Διαβάστε ανακοίνωση με δική σας ευθύνη.

Δεν ξέρω πόσοι από σας κάνατε τον κόπο να διαβάστε το μήνυμα του Γκυρίνη για τη Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Συνιστώ ανεπιφύλακτα να το διαβάστε όλοι σας ώστε να διαπιστώσετε μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας δήμαρχος που μπορεί να εκδίδει ανακοινώσεις με ύφος, στυλ και περιεχόμενο επιπέδου έκθεσης μαθητή ΣΤ΄ Δημοτικού και όσον αφορά επί του πρακτέου να παίρνει βαθμό 0 (μηδέν).

Ο Γκυρίνης χωρίς ίχνος πολιτικής ντροπής και αυτοκριτικής αναφέρεται στον..... εθελοντισμό λέγοντας ωραίες παπάρες μάντολες με "ωραιότερη" την τελευταία ατάκα "διότι ένα βότσαλο στη λίμνη, ταράζει μεν τα νερά αλλά πολλά βότσαλα μαζί μπορούν να διαμορφώσουν ένα νέο τοπίο και να αλλάξουν τον ρου των γεγονότων!".
Εδώ φαίνεται ότι έχουμε να κάνουμε με ξεχωριστή περίπτωση. Το σημείο στίξης δείχνει ότι και ο ίδιος εντυπωσιάστηκε από τη παπαρδέλα που εκστόμισε και ....αυτοθαυμάζεται.
Βέβαια, πουθενά στον κόσμο και όσο υπάρχουν οργανωμένες κοινωνίες ο ρους της ιστορίας δεν άλλαξε σε ...εθελοντική βάση αλλά αυτό είναι μια λεπτομέρεια που ο Γκυρίνης την ξεπερνάει με ευκολία. Με την ίδια ευκολία που δε λέει λέξη για την ανυπαρξία πολιτικής της διοίκησής του για τον εθελοντισμό αλλά αντιθέτως, την απόπειρα να βαφτίσει ως εθελοντισμό τις σποραδικές κινήσεις που γίνονται από διαφόρους συλλόγους που βέβαια έχουν χαρακτήρα ελεημοσύνης παρά εθελοντισμού.

Παραθέτω αυτούσια την ανακοίνωση του Γκυρίνη και βγάλτε τα πέρα μόνοι σας:

«Δημότες-Δημότισσες,
Γιορτάζουμε όπως και κάθε χρόνο, τη φετινή Διεθνή Ημέρα Εθελοντών στο τέλος της χρονιάς που διανύουμε. Μιας χρονιάς όμως, που σημαδεύτηκε από μεγάλες καταστροφές στη χώρα μας και στον κόσμο.

Τις ημέρες της μεγάλης καταστροφής στο Μάτι, εικόνες από ανθρώπους που προσέφεραν απλόχερα βοήθεια, είτε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, είτε στην προσπάθεια αποκατάστασης που ακολούθησε, έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη μας.
Οι ίδιοι άνθρωποι είναι αυτοί που συμμετέχουν καθημερινά σε εθελοντικές ομάδες και προσφέρουν από το χρόνο και την ενεργητικότητά τους στην κοινωνία που ζουν. Το είδος και ο ορισμός του εθελοντισμού αλλάζουν ανάλογα με τις περιστάσεις. Ωστόσο, η βασική αρχή παραμένει η ίδια. Ο καθένας μας μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ο Εθελοντισμός, είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας, συνιστά μια εξαιρετικά επιμορφωτική λειτουργία που ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύει την ενεργή συμμετοχή και τη συνύπαρξη, προσδίδοντας νέο περιεχόμενο στη ζωή μας.

Ένας εθελοντής, ωφελώντας το κοινωνικό σύνολο, εμπλουτίζει την ίδια τη ζωή του, νιώθει πως είναι ακόμη πιο χρήσιμος στην ίδια την κοινωνία.

Στο Δήμο μας λειτουργούν μια σειρά από Κοινωνικές δομές που προσφέρουν αξιόλογες υπηρεσίες στους δημότες. Η παρουσία εθελοντών ενισχύει τη δυναμική της οργάνωσης των κοινωνικών δομών του Δήμου Αλεξάνδρειας και επιδρά ουσιαστικά στην ανάπτυξη και βελτίωση του παρεχόμενου έργου τους.
Έχοντας στο νου και τις Άγιες ημέρες που πλησιάζουν, θα ήθελα να απευθύνω ένα κάλεσμα στο μεγάλο αυτό απόθεμα ενεργητικότητας και πρωτοβουλίας που γνωρίζω ότι διαθέτουν οι πολίτες του Δήμου μας, να έρθουν σε επαφή με τις Κοινωνικές μας δομές και να προσφέρουν τη γνώση, την εμπειρία και την υποστήριξή τους μέσα από ένα ευρύ πεδίο κοινωνικής παρέμβασης.

Διότι ένα βότσαλο στη λίμνη, ταράζει μεν τα νερά αλλά πολλά βότσαλα μαζί μπορούν να διαμορφώσουν ένα νέο τοπίο και να αλλάξουν τον ρου των γεγονότων!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: