Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Ο Αντωνίου για τον προϋπολογισμό του ΄19: Ανακτούμε την κυριαρχία μας, αλλάζουμε σελίδα

Ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Αντωνίου μίλησε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του ΄19 και εστίασε στο χρονικό ορόσημο του τυπικού τέλους των μνημονίων που σηματοδοτεί μια νέα εποχή, την έναρξη της ανάκαμψης.

Πιο συγκεκριμένα ο βουλευτής είπε:


"H 20η Αυγούστου του 2018 θα αποτελεί ένα ορόσημο στην οικονομική ιστορία της χώρας. 
Κερδίσαμε το στοίχημα της ρύθμισης του δημόσιου χρέους ώστε να είναι δυνητικά βιώσιμο στη βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη περίοδο, με πρόβλεψη περαιτέρω μείωσης και σε βάθος χρόνου. 
Κερδίσαμε το στοίχημα της ανάπτυξης, κερδίσαμε το στοίχημα της δημοσιονομικής προσαρμογής με κοινωνική προστασία για τους πιο αδύνατους συμπολίτες μας. 
Κερδίσαμε το στοίχημα της απασχόλησης και της σταδιακής αποκλιμάκωσης της ανεργίας. 
Κερδίσαμε το στοίχημα της μακροχρόνιας βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος.
Στις 20 Αυγούστου η Ελλάδα ολοκλήρωσε με επιτυχία το τριετές πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής του ESM. 
Καθώς τα μακροοικονομικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας βελτιώνονται, η δημοσιονομική πολιτική θα στρέφεται σταδιακά και με ασφάλεια προς ένα νέο μείγμα, με στόχο την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, την υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης και την αντιμετώπιση με τρόπο στοχευμένο χρόνιων ελλειμμάτων στον τομέα της κοινωνικής προστασίας και του κοινωνικού κράτους.
O προϋπολογισμός του 2019 είναι ένα πρώτο δείγμα ανάκτησης της κυριαρχίας της χώρας, ένα πρώτο δείγμα που σηματοδοτεί μία νέα πορεία για τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό.  Δέσμευσή μας είναι αυτή η πορεία να συνεχιστεί προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που εμείς θέλουμε να υπηρετήσουμε. Σε αυτόν τον στόχο θα μείνουμε αταλάντευτα προσηλωμένοι και συνεπείς και θα είμαστε εμείς που θα εισηγηθούμε τον επόμενο προϋπολογισμό με ακόμα περισσότερα θετικά μέτρα. 
Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω".

Δείτε σε βίντεο την ομιλία του βουλευτή


Δεν υπάρχουν σχόλια: