Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Ο ένας κόβει, ο άλλος ράβει και τα χώματα τώρα ακρίβυναν 500%!!! Ρώτησε ο Κίμωνας, συμβούλευσε ο Κιρκιλιανίδης αλλά ....

Κ. Παράσχου       -        Γ. Κιρκιλιανίδης
Εύλογη η απορία του δημοτικού συμβούλου Κίμωνα Παράσχου στην συνεδρίαση της Τετάρτης όπου διατύπωσε το εξής ερώτημα:
"Φέρνετε ως θέμα μια εργασία καθαρισμού χωματαυλάκων σε περιοχή της δημοτικής ενότητας Αντιγονιδών. Η μελέτη προβλέπει ότι για 5 χιλιάδες κυβικά χώμα που θα εκχωματωθούν θα κοστίσουν 18.000€.
Αναρωτιέμαι γιατί πριν από λίγους μήνες τα 23.000 κυβικά χώμα τα..... πληρώσαμε πάλι 18.000€. Αυξήθηκαν οι τιμές; Άλλαξε κάτι; Κάποια παράμετρος;"

Ναι, η παρατηρητικότητα του δημοτικού συμβούλου αναδεικνύει ένα ακόμα ζήτημα που εκ πρώτης όψεως χρήζει απάντησης ώστε να διασκεδαστούν οι όποιες απορίες. 
Πως είναι δυνατόν ένας μελετητής (άγνωστο αν είναι ο ίδιος που έκανε ή όχι και την προηγούμενη μελέτη) να κοστολογεί τις ίδιες εργασίες τη μια φορά πάρα πολύ φθηνά και την άλλη φορά πέντε φορές ακριβότερα;

Όπως και να ΄χει όμως το ζήτημα υφίσταται και απορώ γιατί δε βρίσκεται μια λύση ακολουθώντας την πεπατημένη άλλων ΟΤΑ ή υπηρεσιών. Πως είναι δυνατόν να λέει ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας Γιάννης Κιρκιλιανίδης ότι η ΔΕΥΑ ολοκληρώνει τέτοιες αναθέσεις ή διαγωνισμούς με πολύ πιο φθηνό κόστος και ουδείς να συγκινείται και να πράξει το αυτονόητο; Να καλέσει δηλαδή το αρμόδιο της ΔΕΥΑ να τους ανοίξει τα μάτια για να επιτευχθεί η εξοικονόμηση χρημάτων;
Θα δοθεί πειστική απάντηση ή όχι; Γιατί, η απάντηση που δόθηκε στο ερώτημα του Κίμωνα ότι για όλα υπεύθυνος είναι ο μελετητής είναι προφανές ότι δεν πείθει κανέναν.
Κατανοητόν;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ταχυδακτυλουργός, < ο μάγος > χουντίνι ωχριά μπροστά τους. Όσο οι ελεγκτικοί μηχανισμοί απουσιάζουν, όσο οι Δικαστικές αρχές κωφεύουν αυτοί συνεχίσουν το βιολί τους. Όμως ας γνωρίζουν ότι μπορεί να ξεγελάσουν πολλούς, δεν μπορούν όμως να ξεγελάσουν όλους. Και κάποια μέρα θα έρθει η ώρα που για όλα αυτά θα απολογηθούν. Ελπίζω τότε να μην αρχίσουν τα κλαψουρίσματα και να μην παρουσιάζονται ως μωρές παρθένες.

Ανώνυμος είπε...

Έχουν ξεσαλώσει εντελώς. Δεν σέβονται ούτε το δημοτικό και δημόσιο χρήμα, αλλά και ούτε τους πολίτες.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΝΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΧΡΕΩΝΟΥΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΛΕΤΗ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ας το παει εισαγγελεα καποιος.Μηπως ο δημαρχος την δουλεια θα την δωσει σε κουμπαρο του??????

Ανώνυμος είπε...

Ασχετο , σχετικό μπορείς να πείς το σχόλιο μου :
Η δικαιοσύνη είναι το χειρότερο πράγμα που υπάρχει πλέον στον τόπο μας. Λαμόγια του κερατά. Δικάζουν κατά το δοκούν και βασικά κατά της τσεπάρας τους και της μίζας τους. Εαν δεν εξαλειφθούν αυτοί οι άχρηστοι προκοπή ο τόπος μας δεν θα δεί. Δεν έχουν ευθύνες ούτε δημόσιοι, ούτε λαμόγια, ούτε κλεφτρόνια και τα λοιπά. Η ρημάδα άχρηστη ράτσα των βρωμοδικαστικών είναι η κατρακύλα του τόπου μας. Οταν τους κόψες κανα φράγκο είναι όλα αντισυνταγματικά! Μόλις τους τα δώσεις όλα καλά. Ξεφτύλες δικαστές. Η ΝΕΜΕΣΙΣ σας περιμένει.

Ανώνυμος είπε...

Ελεος πια....εκτος απο τη διοικηση σ' αυτον τον δημο υπαρχουν και υπαλληλοι που προσπαθουν σε πολυ δυσκολες συνθηκες να κανουν καλά τη δουλεια τους. ...