Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Αγαπητέ Πάνο. Με μακεδονικό, πλατείες και αγάλματα δεν ξαναγίνεσαι δήμαρχος - Πάρτο αλλιώς

Ως σανίδα πολιτικής σωτηρίας και επιβίωσης φαίνεται ότι βρήκε το Μακεδονικό ο Γκυρίνης και έπεσε πάνω του με τα μούτρα θέλοντας να αναδειχτεί σε "μακεδονομάχο" και να καρπωθεί τα όποια ψηφαλάκια προκύψουν από το χώρου που αρέσκεται σε τέτοια και παρόμοια αφηγήματα.
Ο δήμαρχος Γκυρίνης μετά την παρουσία του στη συγκέντρωση της Βέροιας στην προχτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έγινε στις 2 το μεσημέρι ανέδειξε την έλλειψη προγραμματισμού που τον.....
χαρακτηρίζει αφού ούτε καν του πέρασε από το μυαλό να κάνει μια στοιχειώδη συνεννόηση με τους δεξιούς της αντιπολίτευσης (την παράταξη Δημητριάδη δηλαδή, που απουσίαζε σύσσωμη και τελικά το θέμα δε συζητήθηκε διότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία).
Και τι έκανε; Εκφώνησε μια ομιλία επιπέδου έκτης δημοτικού και παράλληλα άρχισε να κάνει πρόταση για μετονομασίας τεσσάρων πλατειών της πόλης (πλατεία ΟΣΕ, πλατεία Ελευθερίας, πλατεία Αμπελοτόπια και πλατεία 19ης Μαΐου) γνωρίζοντας ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να ακολουθηθεί μια μακρόχρονη διαδικασία και η τελική απόφαση να ληφθεί από το υπουργείο Εσωτερικών. Μ΄ άλλα λόγια, η πρόταση έγινε για να δημιουργηθούν εντυπώσεις και τίποτα παραπάνω.
Να μην ξεχάσω να πω ότι πρότεινε επίσης να κατασκευαστούν αγάλματα στις πλατείες αυτές!!!

Μιλάμε ότι το άγχος και ο πανικός του Γκυρίνη εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών είναι έντονο και τον παρασύρει σε κινήσεις πολιτικά ανόητες. Ουδείς θα τον στηρίξει ή θα τον ψηφίσει επειδή είναι πιο μαχητικός μακεδονομάχος διότι όλοι οι αντίπαλοί του που προέρχονται από την κεντροδεξιά είναι εξίσου μαχητικοί μακεδονομάχοι. Οπότε; Τζίφος η υπόθεση και η επιλογή.

Ο Γκυρίνης προφανώς θέλει να πιστεύει ότι ο κόσμος δεν θα αξιολογήσει τα πεπραγμένα του, τις υποσχέσεις του, την πολιτική συμπεριφορά του, την συνολική παρουσία του. Νομίζει ότι με αγάλματα και μετονομασίες θα σώσει την παρτίδα. Προφανώς έχει μαύρα μεσάνυχτα αν το νομίζει αυτό. Η μοναδική του διέξοδος είναι είτε να αλλάξει άρδην συμπεριφορά κάνοντας απολύτως συγκεκριμένες κινήσεις που έχω αναφέρει σε προηγούμενο κείμενο είτε να παραιτηθεί από τη θέση του δημάρχου δίνοντας έτσι την ευκαιρία να βρεθεί ένας μεταβατικός δήμαρχος από την παράταξη που εκτιμώ ότι θα τα πάει πολύ καλύτερα από τον Γκυρίνη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΕΙΝΑΙ,ΜΟΝΟ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝΕ ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.......

Ανώνυμος είπε...

Μωραίνει Κύριος ον βούλεσαι απωλέσαι. Η αλλιώς όπως το λέει ο απλός λαός, το μυρμήγκι όταν είναι να χαθεί βγάζει φτερά. Έτσι λοιπόν και ο Γκυρίνης μπροστά στην πολιτική του γύμνια θυμήθηκε να το παίξει και Μακεδονομάχος. Αλλά ούτε και αυτό δεν μπόρεσε να το παίξει σωστά. Έφτασε στην απαράδεκτη σκέψη του να μετονομάσει την πλατεία τις 19ης Μαΐου, ξεχνώντας η αγνοώντας τα όσα υπέστησαν ο ποντιακός Ελληνισμός χωρίς ντροπή. Ο Γκυρίνης, ο Μπουτάρης, και η Ρεπούση μπορούσαν να κάνουν παρόμοιες σκέψεις. Ευτυχώς που δεν είχε την πλειοψηφία να πραγματοποιήσει την ανιστόρητη πρόταση του. Αλλά θυμήθηκε και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Δεν θυμήθηκε όμως τον Νίκο Αλεξόπουλο που του είχε προτείνει και του είχε βρει και χορηγό την ασφαλιστική εταιρία Υδρόγειο για την πραγματοποίηση τις τοποθέτησης του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Άστο σε μένα είχε πει στο Αλεξόπουλο, το έχω προγραμματίσει!!! Όπως είχε προγραμματίσει και την παραχώρηση του στρατοπέδου Φιλλίπου, όπως είχε προγραμματίσει το κτίριο τις πρώην εφορίας, όπως είχε προγραμματίσει το οικόπεδο του πρώην κτηνιατρείου, όπως είχε προγραμματίσει και το οικόπεδο του πρώην εκκοκκιστηρίων τις Πόλης μας. Για όλα αυτά και όχι μόνο δεν είναι ικανός για το τιμόνι του Δήμου μας, ζυγίστηκε και βρέθηκε ελλιπής. Και έχει το θράσος να λέει ακόμη πως θα είναι και πάλι υποψήφιος το 2019. Γιατί για να μας πηγαίνει άλλα πέντε χρόνια στα τάρταρα? Ευτυχώς οι πολίτες τον έχουμε πάρει χαμπάρι το ρόλο που παίζει και θα βρεθεί σύντομα στα αζύτητα.