Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

600€ σε δικηγόρο Αθηνών για παράσταση για τους καταλογισμούς Μελίκης. Ποια η θέση του δήμου για το θέμα; Τι υποστήριξε η δικηγόρος; Θα απαντήσει κανείς;

Στις 8 του περασμένου μήνα εκδικάζονταν στο Ελεγκτικό Συνέδριο στην Αθήνα μια υπόθεση που αφορούσε καταλογισμούς που έκανε σε αιρετούς (πρώην και νυν) καθώς και σε υπαλλήλους του πρώην δήμου Μελίκης. Αυτό που..... αγνοούσαμε όμως ήταν το εξής. Ο δήμος Αλεξάνδρειας δια της Οικονομικής του Επιτροπής αποφάσισε και πλήρωσε 600 περίπου ευρώ σε δικηγόρο της Αθήνας ώστε να παραστεί στην υπόθεση ως νομικός εκπρόσωπος του δήμου.
Διαβάζοντας το πρακτικό της συγκεκριμένης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής βλέπουμε ότι πρόκειται για: " ...με την αριθμ. 172/2018 προηγούμενη απόφαση σας, ορίστηκε ο δικηγόρος κ. Παύλος Μουρατίδης, προκειμένου να εκπροσωπήσει το Δήμο μας στις 8-5-2018, ενώπιον του VII τμήματος Ελεγκτικού
Συνεδρίου όπου θα συζητηθεί η αίτηση αναστολής που κατατέθηκε κατά των 1-2-3-4-5/2017 πράξεων της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Νομό Ημαθίας".
Ο δικηγόρος που ορίστηκε δεν μπορούσε να παραβρεθεί και η Ο.Ε όρισε άλλον νομικό και μέχρι εδώ καλά.

Αυτό που παραμένει αδιευκρίνιστο και χρήζει διασάφησης είναι το εξής: Ποιος έκανε αίτηση αναστολής. Σε τι συνίσταται η αναστολή; Ποια είναι η θέση του δήμο στην υπόθεση αυτή; Έχει υποστεί βλάβη και ποια είναι αυτή ο δήμος Αλεξάνδρειας ως καθολικός διάδοχος του πρώην δήμου Μελίκης;

Διαβάζω λίγο παρακάτω στο έγγραφο που δημοσιεύτηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και είναι τα επίσημα πρακτικά τα εξής: "Ο κ. Αλευράς Χρήστος ...... ζήτησε ενημέρωση και για το περιεχόμενο της υποθεσης.
Ο Δήμαρχος είπε ότι αφορά τον κ. Καρέλη Κωνσταντίνο και την υπόθεση των καταλογισμών, ο κ. Αλευρας Χρήστος ρώτησε εάν θα συζητηθεί η αίτηση αναστολής που κατέθεσε ο κ. Καρέλης Κωνσταντίνος, ο κ. Δριστας Στέφανος απάντησε θετικά και σημείωσε ότι εκ του νόμου πρέπει να ορίσουμε δικηγόρο".

Το ερώτημα που χρήζει απάντησης εκ μέρους της διοίκησης είναι: Συμφώνησε με το αίτημα του Καρέλη; Η νομικός που εκπροσώπησε το δήμο ποια θέση πήρε; Τι υποστήριξε; Ποιες κατευθυντήριες γραμμές πήρε από τον δήμαρχο ή από τις αρμόδιες υπηρεσίες; Έγινε η εκδίκαση της υπόθεσης ή πήρε αναβολή; Όλες αυτές οι πράξεις της Επιτρόπου αφορούν τον πρώην δήμαρχο Μελίκης μόνο ή και άλλους;

Αν δε μπορεί ή δε θέλει να απαντήσει ο δήμαρχος θα μας διαφώτιζε μια απάντηση από το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Χρήστο Αλευρά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο απόλυτος συσκοτισμός με την συγκεκριμένη υπόθεση των καταλογισμών. Ο Δικηγόρος που όρισε η οικονομική επιτροπή ως τι παρέστη? 1) Ως υπερασπιστής του Καρέλη για τους καταλογισμούς εις βάρος του? 2) Ως πολιτική αγωγή του Δήμου που διεκδικεί τα ποσά των καταλογισμών? 3) Για τον υπάλληλο του Δήμου ,που και σε αυτόν υπάρχει καταλογισμός ορίστηκε Δικηγόρος? Και αν ορίστηκε γιατί δεν αναφέρεται το όνομα του? Γιατί αναφέρεται στα πρακτικά μόνο το όνομα του Καρέλη? Κύριε Δριστά είστε εισηγητής του θέματος θα μας απαντήσεις? Αν δεν σου το επιτρέπει ο Δήμαρχος βγες και πέστα , γιατί κάποια στιγμή είτε το θέλετε είτε όχι θα μιλήσετε με ονοματεπώνυμα . Θέλω να σας πω όμως πως αυτή η μεθοδευμένη απόκρυψη γεγονότων ως πολίτη μου δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.