Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Ανάγκα και Θεοί πείθονται ή τα ζώα μου αργά; Έκτακτη δημοτική ομάδα κάλεσε ο Γκυρίνης μετά το σενάριο που φέρνει τον Αργ. Πανταζόπουλο υποψήφιο δήμαρχο!!!

Η αντίδραση ήταν άμεση και επιβεβλημένη. Το άκουσμα του ονόματος του δικηγόρου Αργύρη Πανταζόπουλου ως πιθανού υποψήφιου δημάρχου στις εκλογές του ΄19 κατά πως φαίνεται σήμανε συναγερμό τον ευρισκόμενο σε πολιτική ύπνωση δήμαρχο Γκυρίνη και έκανε το αυτονόητο, αυτό που έπρεπε να κάνει μήνες και χρόνια τώρα: Να στηρίζεται και να στηρίζει την δημοτική του ομάδα. Μια δημοτική ομάδα λαβωμένη, διασπασμένη, λειψή. 
Ο Γκυρίνης λοιπόν σήμανε συναγερμό και κάλεσε σε συνεδρίαση την λειψή του δημοτική ομάδα για πρώτη ίσως..... φορά εδώ και χρόνια. Η συνεδρίαση άρχισε στις 9 το βράδυ στο γραφείο του και το "παρών" έδωσαν περίπου 10-11 δημοτικοί σύμβουλοι. Κάτι είναι κι αυτό.

Είναι προφανές ότι ο Γκυρίνης βλέπει ότι το καράβι έχει πορεία στα βράχια και είπε να ξυπνήσει, να ανασκουμπωθεί, να πιάσει το τιμόνι και να γίνει επιτέλους δήμαρχος -ηγέτης που δείχνει σεβασμό στους συνεργάτες του, τους υπολογίζει, στηρίζεται σ΄ αυτούς.
Ωστόσο υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα που είναι δικό του μειονέκτημα. Και αν δεν καταφέρει να βρει λύση στο πρόβλημα αυτό είναι προφανές ότι το σημερινό "ξύπνημα" θα πάει στράφι.
Το μειονέκτημα του Γκυρίνη είναι ότι δεν έχει σχέδιο, ότι δεν έχει πολιτικό οδικό χάρτη, δεν θέλει να κάνει αυστηρή αυτοκριτική στον εαυτό του και τα πεπραγμένα του, δε θέλει να εκτεθεί στη βάσανο της κριτικής του κόσμου στα καφενεία και στα χωριά με λαϊκές συνελεύσεις, δε θέλει να "δει" ούτε να "ακούσει" όλους όσοι του τα έλεγαν όλα αυτά διότι προφανώς είτε δεν τους έχει εμπιστοσύνη είτε δεν αντιλαμβάνεται τα όσα ακούει.
Συν τοις άλλοις, θα πρέπει αύριο το πρωί να εξαλείψει όλους εκείνους του παράγοντες που αποτελούν τροχοπέδη στη συνεργασία του με τους συμβούλους του όπως για παράδειγμα να αναθεωρήσει με ειλικρινή διάθεση την στάση του έναντι των υπαλλήλων που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια και άλλες παρόμοιες κινήσεις.
Είναι διατεθειμένος όμως να αλλάξει πορεία; Το ερώτημα αυτό δεν υφίσταται διότι πρέπει πρώτα να προηγηθεί το εξής: Μπορεί να αλλάξει, να μεταμορφωθεί;
Η ρητορική απάντηση είναι καταφατική γιατί όλοι γνωρίζουμε περιπτώσεις που οι άνθρωποι αλλάζουν ριζικά συμπεριφορές κατά το γνωστό γνωμικό: ανάγκα και Θεοί πείθονται

Δεν υπάρχουν σχόλια: