Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Ήρθε η ώρα να δώσουν απάντηση: Ποιων παιχνίδι παίζουν; Της ΝΔ και των μεγαλοαγροτών ή των φτωχομεσαίων; "Ανεπρόκοποι" vs "Νοικοκυραίοι";

Οι αγρότες του μπλόκο της Νίκαιας είναι σαφείς. Ζητάνε αφορολόγητο στα 30 χιλιάρικα και επιπλέον άλλα 5 χιλιάρικα για κάθε παιδί. Ζητάνε να φορολογηθούν έως και 45% όσοι ξεπερνούν αυτό το εισόδημα και αυτοί είναι ......
λίγοι και παίρνουν πολλά, μα πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ. Είναι το 20% των μεγαλοαγροτών που εισπράττουν το 80% των επιδοτήσεων.

Το μπλόκο της Νίκαιας που ελέγχεται από τις δυνάμεις του ΚΚΕ είναι απολύτως συγκεκριμένο όσον αφορά στην στόχευση του αγώνα που πρέπει να έχει η παρούσα αγροτική κινητοποίηση. Δεν είναι μόνο το φορολογικό και το ασφαλιστικό. Είναι πολλά άλλα που έχουν να κάνουν με το δίπολο φτωχομεσαίαιοι αγρότες έναντι μεγαλοαγροτών και εταιριών.

Το πλαίσιο λοιπόν είναι ξεκάθαρο. Η απόλυτη άρνηση να γίνει διαχωρισμός αγροτών στους λεγόμενους "κατά κύριο επάγγελμα αγρότες" και όλους τους άλλους είναι μια σημαντική ειδοποιός διαφορά από όλα τα άλλα μπλόκα.
Τα υπόλοιπα μπλόκα που ελέγχονται από τις δυνάμεις της ΝΔ και της συμμορίας της χρυσής αυγής δεν βάζουν τέτοια ζητήματα. Απεναντίας, όλοι ακούσαμε μέλος της διοίκησης του αγροτικού συλλόγου Αλεξάνδρειας να δηλώνει ότι "είναι πρόκληση το αίτημα των συναδέλφων της Νίκαιας για αφορολόγητο 30 χιλιάδων ευρώ στις μέρες που βρισκόμαστε".

Η παραγωγή πολιτικής μέσα στις κινητοποιήσεις είναι αυτονόητη. Η θέση αυτή είναι απολύτως ενταγμένη στη λογική των μνημονίων που θέλει οριζόντιες θυσίες χωρίς καμιά κοινωνική παράμετρο. Είναι ενταγμένη στη λογική να βάλουν όλοι πλάτη ώστε να ορθοποδήσει η χώρα λες και όλοι μαζί τα φάγανε. Είναι συνυφασμένη με πολιτικές απόψεις της οικονομίας της αγοράς που η πολιτικής της έκφραση είναι αυτή που επιτάσσει η ΕΕ και το ΔΝΤ στην Ελλάδα χρόνια τώρα. Είναι η λογική της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Σε αντίθεση με την λογική του μπλόκο της Νίκαιας που η στόχευση είναι διαφορετική και πάντως σε αντίθετη φορά με τα προαναφερθέντα.

Αυτές οι δυο λογικές συγκρούονται και πρέπει να συγκρουστούν, να αποκαλυφτούν όσοι παίζουν το παιχνίδι του Μητσοτάκη και της ΝΔ κρυπτόμενοι πίσω από γενικολογίες και δήθεν ενωτικές κορώνες μεταξύ φτωχών και μεγάλων αγροτών.
Το διακύβευμα δεν είναι η ενότητα αλλά τα λεφτά. Η αναδιανομή που επιβάλλεται να γίνει εις βάρος των μεγαλοαγροτών ώστε να επιβιώσουν οι φτωχομεσαίοι αγρότες.
Το σύνθημα του μπλόκο της Νίκαιας είναι σαφές και ουσιαστικό: Όχι στο ξεκλήρισμα και τη φοροληστεία.
Να πατέ να τα πάρετε απ' την πλουτοκρατία.

Και στο θέμα αυτό θα πρέπει να πάρουν θέση όλοι όσοι άκριτα στηρίζουν κινητοποιήσεις με θολό πλαίσιο ή με πλαίσιο που το μόνο που κάνει είναι να εξυπηρετεί το πολιτικό σχέδιο της ΝΔ.
Μιας ΝΔ που ο Βρούτσης πριν από λίγες μέρες αποκαλύφθηκε τί έλεγε στους αγρότες, όπως τον ξεμπρόστιασε o K. Tζέλας, εκπρόσωπος της Νίκαιας στην τηλεοπτική εκπομπή ΕΝΙΚΟΣ.

Δείτε το και βγάλτε συμπέρασμα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άσε ρε φίλε που θα αφησει ο τηλεοπτικός αστέρας των αγροτών ο Λιολιόπουλος ο νεώτερος που βγαίνει και κάνει δηλώσεις σαν να ήταν ο Ομπάμα. Βγαίνουν όλοι οι απίθανοι και δεν ξέρουν τι να πουν λες και είναι βιομήχανοι και εκατομμυριούχοι ενώ αυτοί χρωστάνε πολλά λεφτά ρε φίλε.
Αμα είναι αυτοί οι προκομένοι τι να πουν αυτοί που καλλιεργούν χίλια και στρέμματα.
Ενας αναγνώστης και μπράβο για τα κειμενα που γράφεις για τους αγρότες και όχι μόνο