Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Τα τρακτέρ στους δρόμους την Πέμπτη 22/ 10 - Η Συνέλευση στην Αλεξάνδρεια αποφάσισε - Σχεδόν όλοι ψήφισαν κόμματα μνημονίου!!!

Παν. Μεσσαλάς
πρόεδρος Αγρ. Συλλόγου
Παρουσία αρκετών αλλά όχι εκείνου του αριθμού αγροτών που θα δικαιολογούσε η δύσκολη εποχή που έρχεται και γι αυτούς και με την συντριπτική πλειοψηφία τους να έχει ψηφίσει τα κόμματα του μνημονίου, έγινε χτες συνέλευση στο δημαρχείο της Αλεξάνδρειας και αποφασίστηκε η έναρξη των κινητοποιήσεών τους την ερχόμενη Πέμπτη 22 Οκτωβρίου.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παναγιώτης Μεσσαλάς ενημέρωσε τους συναδέλφους του για την.....
συνέλευση των συλλόγων στην Αθήνα που έγινε την περασμένη βδομάδα, για το άκαρπο αποτέλεσμα της συνάντησης που είχαν με τον υπουργό Γεωργίας (η συνάντηση ήταν αποκαρδιωτική είπε) και τόνισε ότι είναι μονόδρομος η έναρξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Αναφερόμενος στο πλαίσιο της κινητοποίησης είπε ότι διεκδικούν την κατοχύρωση του αγροτικού επαγγέλματος και την "ταυτότητα αγρότη" στη βάση και στην λογική της ισχύουσας νομοθεσίας και ότι σε καμιά περίπτωση δεν είναι οι αγρότες ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιτηδευματίες.
Για το φορολογικό καθεστώς που αλλάζει ο κ. Μεσσαλάς είπε ότι η διεκδίκηση του κλάδου είναι να παραμείνει ο φορολογικός συντελεστής στο 13% και να προσμετρώνται στα έξοδα όλες οι δαπάνες και οι αποσβέσεις της καλλιέργειας συμπεριλαμβανομένης και της προσωπικής και οικογενειακής εργασίας που καταβάλλεται σ΄ αυτή. Να μην φορολογούνται οι ενισχύσεις και οι αποζημιώσεις.

Για το ασφαλιστικό ο πρόεδρος του συλλόγου είπε ότι δεν πρέπει να γίνει καμιά αύξηση στις εισφορές και ότι ο ΟΓΑ πρέπει να εξυγειανθεί και να απαλλαγεί το ταμείο του από ξένες προς αυτόν υποχρεώσεις.

Όπως σημείωσα και στην αρχή, η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών που πήραν μέρος στην χτεσινή συνέλευση ανήκουν πολιτικά στη ΝΔ, ελάχιστοι στον Σύριζα και στο Πασόκ και όλοι μαζί ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές να υλοποιηθεί το μνημόνιο που περιλαμβάνει αυτά τα σκληρά μέτρα που ξεκληρίζουν τον κλάδο. Βέβαια, στην συνέλευση συμμετείχαν και αγρότες που μεταξύ τους έχουν αντιθέσεις δεδομένης της διαφορετικής οικονομικής βάσης ενός εκάστου. Άλλα συμφέροντα και επιδιώξεις έχει ένας μεγαλοαγρότης και άλλα ένας που το παλεύει να επιβιώσει.

Δείτε το βίντεο με την εισήγηση Μεσσαλά:




πηγή βίντεο: Alexandriamou gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: