Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Αγανάκτησε ο Γ. Θεοχάρης με τον εργολάβο, τέως δήμαρχο Μπ. Γκιόνογλου - Ο τυφλός πάνω στην κολώνα

Για το έργο της ανάπλασης έχουμε γράψει αρκετές φορές αναδεικνύοντας τα τρωτά σημεία του αλλά και τις επιπτώσεις που έχει στους κατοίκους και εν γένει στην πόλη της Αλεξάνδρειας η οποία, υποτίθεται ότι, θα αναβαθμίζονταν μετά την ολοκλήρωσή του.
Ωστόσο, το γεγονός στο οποίο σήμερα θα αναφερθούμε είναι ακόμα μια περίπτωση που με τραγελαφικό τρόπο επιβεβαιώνει την πλημμελή μελέτη και την απουσία επίβλεψης εκ μέρους τόσο της Νομαρχίας Ημαθίας όσο και του δήμου Αλεξάνδρειας που είναι ο τελικός αποδέκτης, ο οφελούμενος του έργου.

Στην οδό Εθν. Αντίστασης, απέναντι από...
 την εκκλησία και λίγα μέτρα πριν φτάσουμε στο Δημαρχείο υπάρχει ένας ιδιωτικός δρόμος που εξυπηρετεί τρεις κατοικίες. Η μια είναι του πρώην δημοτικού συμβούλου Γιώργου Θεοχάρη. Στον δρόμο αυτό η ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας στο παρελθόν τοποθέτησε αποχετευτικό δίκτυο αναγνωρίζοντας στην πράξη ότι ο δρόμος υφίσταται και ότι πλέον ανήκει στην κυριότητα του δήμου.

Τώρα, με την ανάπλαση ο κατασκευαστής ανέβασε το υψόμετρο του πεζοδρομίου με αποτέλεσμα αφενός να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση τα ΙΧ των ιδιοκτητών που τα έβαζαν στα γκαράζ τους και αφετέρου έφραξε τα βρόχινα νερά προς την φυσική τους διέξοδο, το δρόμο, δημιουργώντας μια τεχνητή πισινούλα κάθε που βρέχει.

Παρ΄ ότι έγινε η επισήμανση από την πλευρά των ιδιοκτητών των οικιών στον κατασκευαστή τίποτα δεν άλλαξε. Το πεζοδρόμιο δεν κατέβηκε ώστε να μπορούν να εισέρχονται τα ΙΧ και πλέον οι κατοχοί τους τα αφήνουν στο δρόμο με ότι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλειά τους.

Την προηγούμενη βδομάδα έβρεξε και ο δρόμος έγινε ..λίμνη. Οι κάτοικοι των οικιών ήταν αδύνατον να βγουν από τα σπίτια τους και η αγανάκτηση μεγάλη. Μάλιστα, ο κ. Θεοχάρης που μίλησε στα Τοπικά ΧΡΟΝΙΚΑ ήταν καυστικός έναντι του εργολάβου με τον οποίο συνδέονταν εδώ και χρόνια και είπε:
"Έχω πάθει την πλάκα μου με την αδιαφορία και την συμπεριφορά του Μπάμπη Γκιόνογλου εις βάρος μου προσωπικά και εις βάρος όλων εκεί που κατοικούμε. Τον ενημέρωσα για το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί και αυτός μας έγραψε κανονικά. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούμε να μπούμε στα σπίτια μας όταν βρέχει και να μην μπορώ να βάλω το ΙΧ στο γκαράζ μου ώστε να μην κινδυνεύει που το αφήνω στο δρόμο.
Με πείραξε πολύ αυτή η συμπεριφορά γιατί όλοι γνωρίζουν το πόσο τον βοήθησα στην προσπάθειά του να γίνει δήμαρχος το 2002, τότε που ήμουνα βασικός του συνεργάτης και υποψήφιος σύμβουλος και μετέπειτα σύμβουλος".

Ο Γ. Θεοχάρης συνέχισε και είπε κι άλλα αλλά είναι δύσκολο να γραφούν. Επίσης, συνέχισε, "πρέπει να πω ότι η ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας αντέδρασε άμεσα και ήρθαν στο σπίτι μου τόσο ο διευθυντής όσο και ο πρόεδρος της επιχείρησης που είπανε ότι θα δώσουν λύση στην απορροή των βρόχινων νερών. Αναμένουμε όλοι να δοθεί λύση γιατί έχουμε αναστατωθεί".

Πήγα στον χώρο και φωτογράφισα το πεζοδρόμιο και με την πρώτη ματιά φαίνεται το πρόβλημα. Επίσης διαπιστώσαμε ακόμα ένα πρόβλημα που είναι για γέλια. Στο πεζοδρόμιο που ήδη κατασκευάστηκε είδαμε το εξής περίεργο και αστείο.
Ο διάδρομος για τους τυφλούς που κατασκευάστηκε οδηγεί πάνω στην κολώνα της ΔΕΗ. Ο κατασκευαστής βρήκε τη "λύση". Κάνει στροφή γύρω από την κολώνα και συνεχίζει σα να μην συμβαίνει τίποτα.
Δε γνωρίζω αν κάτι τέτοιο προβλέπεται και είναι σύννομο αλλά είναι προφανές ότι οι τυφλοί που θα επιχειρήσουν να περπατήσουν στο συγκεκριμένο πεζοδρόμιο θα συγκρουστούν με την κολώνα. Μετά, θα μάθουν και θα την αποφεύγουν.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To ίδιο πρόβλημα έχει δημιοουργηθεί και στη Γρ. Λαμπράκη 30 μπροστά από την πρώηναγροτική βιβλιοθήκη. Ο εργολάβος ενημέρωσε πως για να περαστούν πλακάκια στο τμήμα του πεζοδρομίου που ανήκει στο οικόπεδοήθλε κάποιο ποσό το οποίο δενείχαν σκοπό να δώσουνοι ένοικοι. Μ¨εχρι εκεί όλα καλά. Εντελώς όμως μαφιόζικα η νέα στάθμη του πεζοδρομία είναι πιο ψηλά απότην παλιά και αυτό είναιξεκάθαρο πως δημιουργείθέμα κάθεφορά που βρέχει. Για τονεργολάβο ξέραμε τιήταν αλλά περιμέναμε από το Δήμος να δείξει λιγάκι ενδιαφέρον. Επίσης είναι πολύ άσχημη εικόνα μπροστά σε αυτά τα έκτροπα νε περνάνε μηχανικοί του δήμου και να δηλώνουν πως όλα είναι μια χαρά καιναμην κάνουν ούτε μία παρατήρηση. Επίσης καιστη Βυνζηνού , στο ύψος της Πελοπονήσου περίπου συμβάνει το ίδιο μετου τυγλούς.

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμαρχος είναι δυστυχώς για γέλια. Τόσο αγάπη προς τους εργολάβους δεν την περίμενα. Λές και βγήκε με τους 20 ψήφους που έχουν όλοι οι εργολάβοι μαζί.
Ξύπνα δημητριάδη γιατί το όνομα σου θα μείνει αείμνηστο σαν τον πιο ανίκανο δήμαρχο που πέρασε ποτέ.
Υπάρχουν και εισαγγελείς εάν δεν μπορείς .
Στην τελική κάποιος δεν μπορεί να κληθεί αυτεπάγγελτα ? Έλεος με τα λαμόγια που ρημάζουν την πόλη μας για να χοντραίνουν τις τσέπες τους.