Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Πέρσι πανηγύριζε για τις εργατικές κατοικίες στο Πλατύ ο Βεσυρόπουλος - Ακόμα να παραχωρηθούν στους δικαιούχους

Πέρασαν κάτι μήνες από το διθυραμβικό δελτίο τύπου του βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ Αποστόλη Βεσυρόπουλου που ενημέρωνε τους Ημαθιώτες και ιδιαίτερα εκείνους που δικαιώθηκαν και κληρώθηκαν σπίτι στο συγκρότημα των εργατικών κατοικιών στο Πλατύ ότι θα τα πάρουν επιτέλους και ότι θα μπουν στο σπίτι τους. Όμως, τίποτα δεν έγινε και κοντεύει να κλείσει χρόνος χωρίς οι δικαιούχοι να έχουν την παραμικρή ενημέρωση για το μέλλον της υπόθεσής τους. Τα σπίτια φθείρονται από τον...
καιρό και τους διάφορους που τα "επισκέπτονται".
Ωστόσο, ο βουλευτής εισέπραξε τότε τα εύσημα, την πρόσκαιρη δημοσιότητα για την επίσκεψή του στον τότε πρόεδρο του ΟΕΚ και της Εργ. Εστίας που βέβαια μετά από κάποιους μήνες ελέω μνημονίου που ψήφισε και ο ίδιος ο βουλευτής καταργήθηκαν.

Είναι απορίας άξιον αν θα εκδώσει κάποια ανακοίνωση για το μέλλον των εργατικών κατοικιών τόσο ο βουλευτής της ΝΔ Αποστόλης Βεσυρόπουλος όσο και ο δήμαρχος της Αλεξάνδρειας που επί θητείας του έγινε αυτό το μεγάλο έργο στην περιοχή.

Διαβάστε και θυμηθείτε το δελτίο τύπου του κ. Βεσυρόπουλου
 

 
"Μετά από παρεμβάσεις του Απόστολου Βεσυρόπουλου, παραχωρούνται άμεσα οι Εργατικές Κατοικίες στο Πλατύ"

Μετά από συνεχείς επαφές του Βουλευτή Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολου Βεσυρόπουλου, με τους αρμόδιους φορείς και τον Πρόεδρο της Προσωρινής Ενιαίας Διοικούσας Επιτροπής του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), Νίκο Κουλοχέρη, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, για την υλοποίηση των τελευταίων εκκρεμοτήτων στις εργατικές κατοικίες του Πλατέος, ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες εργασίες και όλα είναι έτοιμα για να εγκαινιαστούν και να παραδοθούν στους δικαιούχους.

Ο κ. Κουλοχέρης, ενημέρωσε τον Βουλευτή Ημαθίας, ότι οι τελευταίες εργασίες ολοκληρώθηκαν, πραγματοποιήθηκε η αυτοψία και οι 80 Εργατικές Κατοικίες, άμεσα, το επόμενο διάστημα, θα παραχωρηθούν στους δικαιούχους.

Πρόκειται για έναν οικισμό 80 εργατικών κατοικιών, με άρτιες -κατασκευαστικά- προδιαγραφές, ο οποίος διαθέτει, παράλληλα, εγκαταστάσεις άθλησης και ψυχαγωγίας, καθώς και δύο υπερσύγχρονες και εξοπλισμένες αίθουσες πολλαπλών χρήσεων που θα εξυπηρετούν πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες.
Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Βεσυρόπουλος, σε προηγούμενη συνάντηση του με τον Πρόεδρο του ΟΕΚ και του ΟΕΕ, είχε ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών, ώστε να παραδοθούν οι 80 Εργατικές Κατοικίες στις οικογένειες των δικαιούχων, προκειμένου να εγκατασταθούν στα σπίτια τους.
Αναφερόμενος σε αυτή τη θετική εξέλιξη, ο κ. Βεσυρόπουλος, δήλωσε τα εξής:

«Η εξέλιξη αυτή, βάζει ένα τέλος σε μια περίοδο μεγάλης αναμονής των δικαιούχων οικογενειών, καθώς ενώ αυτό το σημαντικό έργο, ολοκληρώθηκε εδώ και αρκετό καιρό, οι δικαιούχοι δεν ήταν δυνατόν να εγκατασταθούν στα σπίτια τους.

Υπήρξε μια καθυστέρηση και μια ταλαιπωρία, που οφείλεται σε κάποιους παράγοντες, οι οποίοι εξαλείφθηκαν. Η ανάγκη, για την όσο το δυνατόν συντομότερη παραχώρηση των κατοικιών, γίνεται περισσότερο επιτακτική, δεδομένου της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας αλλά και για να αποφευχθούν κρούσματα λεηλασιών και καταστροφών, σε αυτόν τον όμορφο οικισμό. Όπως με διαβεβαίωσε ο κ. Κουλοχέρης, είναι θέμα χρόνου και επισήμως να παραχωρηθούν αυτές οι 80 κατοικίες. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, διότι οι οικογένειες αυτές, θα μπορέσουν να ζήσουν το όνειρο της απόκτησης στέγης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: