Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Απάντηση των 5 αντιδημάρχων Βέροιας στην Δήμαρχο: Φέρε πίσω τους μισθούς σου κι εσύ

Στ. Παπαστεργίου, Χ. Ουσουλτζόγλου, Δ. Δάσκαλος, Γ. Μιχαηλίδης, Μιχ. Σουμελίδης

Οι πέντε πρώην αντιδήμαρχοι  Μ. Σουμελίδης, Γ. Μιχαηλίδης, Δ. Δάσκαλος, Αστ. Παπαστεργίου και Στ. Μηλιόπουλος δίνουν "πληρωμένη" απάντηση στην...

δήμαρχο Βέροιας και την καλούν να επιστρέψει τους μισθούς δύο ετών και να τα αθροίσουν όλα μαζί με αυτά που διεκδικούν ώστε το έργο που θα γίνει για τον δήμο Βέροιας να είναι μεγαλύτερο.
Οι πέντε πρώην αντιδήμαρχοι αδειάζουν την δήμαρχο λέγοντας στην ανακοίνωσή τους ότι με την πολιτική της έφερε σε αδιέξοδο την παράταξη, ότι θέλει να αποπροσανατολίσει το λαό της Βέροιας από τα πραγματικά του προβλήματα και την εγκαλούν για επικοινωνιακό πυροτέχνημα.

Η ανακοίνωση των πέντε είναι:

Με την δημόσια παρέμβασή της, προφανώς, με αφορμή την παραίτηση δύο δημοτικών συμβούλων, της παράταξης «Συμπολιτεία» , από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας και ενός Αντιδημάρχου


Η Δήμαρχος

Μπορεί, να επιθυμεί να απαλλάξει τον εαυτό της από τις πολιτικές ευθύνες που έχει, για τα αδιέξοδα στα οποία οδήγησε και οδηγεί την παράταξη.

Μπορεί να είναι ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα για να αποσπάσει τον Βεροιώτικο λαό, από τα πραγματικά προβλήματα που έχουν αναφορά στο Δήμο μας.

Τέτοιες πρακτικές δεν μας ενδιαφέρουν και δεν μας αγγίζουν.

Μας ενδιαφέρει η ενημέρωση του πολίτη για να μπορεί να κρίνει σωστά και αβίαστα.

Επιθυμούμε να ενημερώσουμε δημόσια την κ. Δήμαρχο, και ταυτόχρονα τον πολίτη του Δήμου Βέροιας, για τα εξής:

Η πολιτική απόφαση που πήραμε το 2007 για τη μη είσπραξη των αποζημιώσεων, από το Δήμο Βέροιας, αφορούσε όλα τα πολιτικά πρόσωπα της παράταξης και είχε ορίζοντα τετραετίας και όχι διετίας.

Οι αποζημιώσεις για τα έτη 2007 και 2008 σύμφωνα με τη δέσμευσή μας, έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ενός δημόσιου έργου ίσης αξίας, που ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Το γεγονός αυτό μας οδήγησε σε δικαστική διεκδίκηση

Εμείς με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευαισθησίας, τις αποζημιώσεις που δικαιούμαστε από το Δήμο Βέροιας τα δύο πρώτα χρόνια, θέλουμε να τις αποδώσουμε στον πολίτη της Βέροιας, και θα το κάνουμε, με την δωρεά κατασκευή ενός ιδιωτικού έργου.

Καλούμε την Δήμαρχο Βέροιας να πράξει το ίδιο. Τα χρήματα που εισέπραξε τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας της, από το Δήμο Βέροιας, να τα ενώσει με τις δικές μας αποζημιώσεις ώστε η δωρεά προς τον Βεροιώτη να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και αποδοτικότερη.

Δηλώνουμε ότι εξουσιοδοτούμε τον επόμενο Δήμαρχο να μας υποδείξει ένα τεχνικό έργο, ώστε η δωρεά να υλοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων του Δήμου.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, εφ’ όσον το επιθυμεί και η κ. Δήμαρχος τα χρήματα που η ίδια εισέπραξε το 2007 και το 2008 καθώς και οι αποζημιώσεις όλων των αιρετών τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας μας να αποδοθούν στην Ι.Μ. Βέροιας Νάουσας και Καμπανίας για να διατεθούν με διαφάνεια στην ανακούφιση απόρων και, άνεργων συμπολιτών μας που έχουν χτυπηθεί από την λαίλαπα της πολύπλευρης και μακροχρόνιας κρίσης.

Πιστεύουμε δε ότι η παράταξη «Όμορφη και Ανθρώπινη Βέροια» - «Συμπολιτεία» ως δημοτική παράταξη, έχει παρελθόν, παρόν και σίγουρα μέλλον. Και ως δένδρο με βαθιές ρίζες στην κοινωνία, ανθοφορεί, καρποφορεί και ανανεώνεται. Και αυτό γιατί τα μέλη της είναι ό,τι καλλίτερο διαθέτει η κοινωνία μας. Της λείπει όμως η κατεύθυνση και αυτό είναι το ζητούμενο.

Πολιτικά η ευθυγράμμιση δεν μπορεί να έχει αναφορά στους στυλοβάτες και συνιδρυτές αυτής της παράταξης που με τη στάση τους, τις πράξεις τους και το έργο τους έδωσαν δείγματα γραφής.
Οι πέντε πρώην Αντιδήμαρχοι Βέροιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: