Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Χ. Οουσουλτζόγλου στους αντιδημάρχους της: Αποσύρτε την αγωγή για τους μισθούς σας υπέρ του Δήμου Βέροιας

Ένταση στην παράταξή της δημιούργησε η δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου με την ανακοίνωσή της με την οποία καλεί τους πέντε πρώην αντιδημάρχους της, εκ των οποίων οι τρεις είναι εν ενεργεία δημοτικοί της σύμβουλοι, να παραιτηθούν της αγωγής διεκδίκησης των χρημάτων υπέρ του δήμου, που διεκδικούν από αντιμισθίες παρελθόντων ετών.
Η ανακοίνωση που έβαλε φωτιά και...

προκάλεσε την απάντηση των "5" είναι η ακόλουθη:
Το τελευταίο διάστημα πολιτικολογούντες και δημοσιογραφούντες, άλλοι με κριτική διάθεση (σεβαστή και αναγκαία) και περισσότεροι εκφράζοντας «ευσεβείς τους πόθους» πιστεύουν ότι προλειαίνουν τις προεκλογικές τους τακτικές.

Τούτο, θεωρώ, ότι είναι άκαιρο και ατυχές σε μια επικαιρότητα όπου η κοινωνία συγκλονίζεται και αγωνιά.
Επόμενα, ας αφήσουν την κόντρα με την «Συμπολιτεία» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές κι ας εισφέρουν, όποιοι μπορούν και όσο μπορούν, με τις δυνάμεις τους στην απεμπλοκή πλατιών λαϊκών στρωμάτων από την τραγική κατάσταση στην οποία περιήλθαν.

Η «Συμπολιτεία, ως δημοτική παράταξη, έχει παρελθόν, παρόν και σίγουρα μέλλον. Και ως δένδρο με βαθιές ρίζες στην κοινωνία, ανθοφορεί, καρποφορεί και ανανεώνεται.
Αναφορά μας η κοινωνία των πολιτών στο όνομα της οποίας οφείλουμε να εξαντλήσουμε και την τελευταία ικμάδα μας.

Όσο για τις τελευταίες αλλαγές στην σύνθεση της ομάδας, άξιοι συνάδελφοι και επί χρόνια εξαιρετικοί συνεργάτες μου, τους οποίους ευχαριστώ από καρδιάς, δίνουν τη θέση τους σε επίλεκτα, επίσης, μέλη της τοπικής κοινωνίας.

Τον κ. Συμεωνίδη αντικατέστησε ο κ. Βασίλης Λυκοστράτης και τον κ. Τσαπαρόπουλο ο κ. Θανάσης Δέλλας. Και οι δυο με καταγωγή από την Δημοτική Ενότητα Μακεδονίδος, η οποία θα εκπροσωπείται πλέον αρκούντως δυναμικά από τέσσερις συμβούλους στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι θιασώτες της τακτικής του «ώριμου φρούτου», που μέχρι σήμερα η μόνη τους συνεισφορά στα κοινά είναι τα παραπολιτικά κουτσομπολιά στις καφετέριες και το διαδίκτυο ας έχουν υπομονή…

Για την υπόθεση των αγωγών, που ήλθε στο προσκήνιο πάλι και που έχουν καταθέσει πρώην αντιδήμαρχοι (της πρώτης 4ετίας) σε βάρος του Δήμου με τη δικαιολογία της κατασκευής ενός έργου, για να διεκδικήσουν μισθούς, θέλω να απευθύνω μια δημόσια τελευταία έκκληση να τις αποσύρουν.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και χιλιάδες συνάνθρωποι μας συνωστίζονται στο ταμείο ανεργίας, ενώ πολλοί άλλοι δεν έχουν καν αυτή την «πολυτέλεια» και ζούνε την απόλυτη τραγωδία της φτώχειας δίχως ελπίδα για το αύριο. Σε αυτούς τους καιρούς ας επικρατήσει η δέουσα σύνεση και συνέπεια από όλους, κι ας ευθυγραμμιστούν με τη στάση του Νίκου Μαυροκεφαλίδη, Τηλέμαχος Χ’Αθανασίου και Πέτρου Τσαπαρόπουλο, οι οποίοι τήρησαν την τότε συμφωνία που είχε γίνει στο εσωτερικό της παράταξης για την άμισθη θητεία των Αντιδημάρχων, που ήταν και προεκλογική μας δέσμευση το 2006.

Δεν υπάρχουν σχόλια: