Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Μαλλιά κουβάρια η παράταξη Δημητριάδη - Νέο υποψήφιο δήμαρχο ψάχνει ο στρατηγός Ν. Γκαβαρδίνας

Γκιουρτζής Γιάννης
Γκαβαρδίνας Νίκος
Στον δήμο Αλεξάνδρειας και ειδικότερα στην ομάδα της πλειοψηφίας που διοικεί τον δήμο η κατάσταση φαίνεται ότι είναι έκρυθμη και γεμάτη ένταση. Ως εκ τούτου, είναι απολύτως ενδιαφέρουσα από δημοσιογραφικής άποψης αλλά φαντάζομαι και από πολιτικής αφού αυτά που συμβαίνουν είναι σαφές ότι επηρεάζουν τόσο τη διοίκηση όσο και...
το έργο της που αφορά στους δημότες και το δήμο συνολικότερα.

Το κεντρικό πρόσωπο, ο πρωταγωνιστής της έκρυθμης κατάστασης είναι ο τέως αντιδήμαρχος, ο στρατηγός Νίκος Γκαβαρδίνας που φαίνεται ότι δε θα αφήσει σε χλωρό κλαρί τόσο το δήμαρχο όσο και τους στενούς του συνεργάτες που αποτελούν την κλειστή ηγετική ομάδα του δήμου.

Όλα άρχισαν τον Φεβρουάριο που ο δήμαρχος "άδειασε" τον συνεργάτη του λέγοντας δημόσια ότι ήταν και αυτός ενημερωμένος για το sms της Πολιτικής Προστασίας για την επικείμενη κακοκαιρία. Όμως, η πραγματικότητα ήταν διαφορετική και ο Ν. Γκαβαρδίνας είχε συσσωρεύσει κι άλλα θέματα που τον είχαν πικράνει ή πληγώσει κατά την άσκηση του έργου του και πήρε την μεγάλη απόφαση. Υπέβαλε παραίτηση από την θέση του και έφυγε.
Πέρασε ένα διάστημα με ψυχρό κλίμα έως ότου ο δήμαρχος πήρε την απόφαση να κάνει την επαναπροσέγγιση. Συναντήθηκε με τον στρατηγό και μάλιστα τον προσφώνησε στην γιορτή της πίτας στην Κορυφή παραβλέποντας ότι στο ίδιο τραπέζι κάθονταν και δυο εν ενεργεία αντιδήμαρχοι, οι κ. Κιοσέογλου και Βενιόπουλος!
Οι σχέσεις αναθερμάνθηκαν, δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και μάλιστα λέγεται ότι ο δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα τον κάνει Νο2 εάν και εφόσον αναγκαστεί να παραιτηθεί ή να εκπέσει ο αντιδήμαρχος Κούγκας μετά την καταδικαστική απόφαση εις βάρος από το Εφετείο με δωδεκάμηνη φυλάκιση για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Δημητριάδης Φώτης
Όμως, τα γεγονότα τρέχουν με ταχύτητα και είναι πολύ ενδιαφέροντα. Οι συμφωνίες και οι σχεδιασμοί δεν είναι καθόλου σίγουρα και τα πάντα αποκτούν την δυναμική της συγκυρίας. Στην σύσκεψη της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας  παρόντος του δημάρχου που μόλις είχε αναρρώσει από την επέμβαση που έκανε, ο Ν. Γκαβαρδίνας ήταν λάβρος κατά ορισμένων συναδέλφων του υποστηρίζοντας ότι αυτοί ευθύνονται που αναγκάστηκε σε παραίτηση και ζήτησε άμεσα να αποκατασταθεί το όνομά του.
Η ένταση που δημιουργήθηκε ήταν μεγάλη και οι τόνοι ανέβηκαν. Το αποτέλεσμα ήταν ότι μέσα στην ομάδα του Φ. Δημητριάδη υπήρχαν παγιωμένα πολλά "στρατόπεδα" και η σύγκρουση ήταν  θέμα χρόνου να εκφραστεί.

Την Παρασκευή το μεσημέρι, στις 11 περίπου, ο στρατηγός έσκασε το νέο. Με δική του πρωτοβουλία συνάντησε έναν επιχειρηματία και του είπε επί λέξη: "Γίναμε μαλλιά κουβάρια στην ομάδα. Δεν υπάρχει περίπτωση να κατέβω με τον Δημητριάδη αρχηγό. Σαν εμένα είναι κι άλλοι και πιέζουμε τον Γιάννη Γκιουρτζή να είναι υποψήφιος δήμαρχος."

Η πρώτη έκπληξη πέρασε από τον συνομιλητή του τέως αντιδημάρχου και όταν συνήλθε άρχισε να συζητάει με φίλους του τί άραγε να σημαίνει αυτό που άκουσε. Επικοινώνησε με τον τέως πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου που δεν διέψευσε την πληροφορία αλλά επανέλαβε ότι δεν ενδιαφέρεται για να είναι υποψήφιος δήμαρχος.

Η δημοτική παράταξη του Φ. Δημητριάδη
Το θέμα λοιπόν είναι άκρως ενδιαφέρον και είναι φανερό ότι η συνοχή της δημοτικής παράταξης του Φ. Δημητριάδη είναι ανύπαρκτη. Το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν δήμαρχο που θέλει να είναι εκ νέου υποψήφιος. Και είναι σημαντικό διότι χωρίς την ενότητα του χώρου σου, με σημαντικές απώλειες από εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους δεν μπορείς να έχεις και σημαντικές ελπίδες για νίκη.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και ποιος είσαι εσύ που αποστρατεύτηκες ως στρατηγός και νομίζεις ότι κάνεις κουμάντο? Έχεις μεγάλη πλάκα. Υποσχέθηκες διαφάνεια και ο κόσμος σε πίστεψε ένεκεν ότι ήσουν στρατιωτικός και θα είχες πειθαρχεία. Δυστυχώς όχι πειθαρχεία δεν είχες και δεν επέβαλες στο ελάχιστο στην παράταξή σου , αλλά κάνεις σαν παιδάκι που του πήραν το παγωτό απο το χέρι και γκρινιάζει.
Δυστυχώς έχασες πριν κατέβεις στο γήπεδο. Αλλά λυπάμαι για αυτούς που θα σε ακολουθήσουν ( εαν σε ακολουθήσουν) διότι θα τους κάψεις πριν την ώρα τους.
άντε πάνε παίξε καμιά πρέφα διότι στον δήμο Αλεξάνδρειας ήσουν ανύπαρκτος . . .

Ανώνυμος είπε...

Χάρη φαίνεται πως τα πας καλα με τους Πασόκους.Ότι γράφεις είναι υπέρ τπυς. Προχθές έγραφες για δυναμική κάθοδο Ναλμπάντη κλπ. Οικονομική κρίση και στον ηλεκτρονικό τύπο να υποθέσω ε;

Ανώνυμος είπε...

- Νέο υποψήφιο δήμαρχο ψάχνει ο στρατηγός Ν. Γκαβαρδίνας

χαχαχαχα Πρωταπριλιά έχουμε? Καλό αλλά Ιούλιος είναι. Μας έκανες να γελάσουμε τουλάχιστον.