Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Χλιδάτη εκδήλωση του Δήμου Αλεξάνδρειας - Δεν καταλαβαίνει από Λιτότητα και Μνημόνια

Αφορμή για το σχόλιο είναι η εκδήλωση που έγινε προ ημερών, στις 12 Ιουλίου, με διοργανωτή τον δήμο Αλεξάνδρειας σε κοσμικό κέντρο της περιοχής (ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ) για να προωθηθεί (;) ένα πρόγραμμα στο οποίο μετέχει ως συνεταίρος της εταιρίας που δημιουργήθηκε για το ...
σκοπό αυτό.
Το πρόγραμμα αυτό, όπως γράφει και η ιστοσελίδα του Δήμου Αλεξάνδρειας, αφορά στο να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας που θα καταλάβουν οι άνεργοι της περιοχής για να "χτυπηθεί" η ανεργία.
Ωραία και καλά όλα αυτά. Όμως, όταν τα πάντα κινούνται στη λογική των περικοπών και των απολύσεων εξ αιτίας των Μνημονίων και της Κυβερνητικής πολιτικής, όταν στην ευρύτερη περιοχή ολοένα και αυξάνονται οι οικογένειες χωρίς ηλεκτρικό, ημερήσιο φαγητό κλπ η επιλογή να κάνεις μια τόσο λουσάτη παρουσίαση, να ξοδέψεις τόσα χρήματα για να να προωθήσεις το πρόγραμμα είναι εκτός ...λογικής.
Μπορεί το ίδιο το πρόγραμμα να διαθέτει πόρους για διαφήμιση, να διαθέτει πόρους για δημόσιες σχέσεις και ο δήμος να μην επιβαρύνθηκε ούτε ένα ευρώ. Όμως, το γεγονός είναι ότι ξοδεύτηκαν χρήματα για τις παρουσιάσεις τέτοιου τύπου που θα μπορούσαν να πιάσουν τόπο.
Και βέβαια, ας μην ακουστεί κανένα επιχείρημα ότι δεν μπορούσε να συμβεί αυτό. Οι δήμαρχοι και οι υπάλληλοι των δήμων γνωρίζουν πολύ καλά ότι γίνεται. Και γίνεται με πολύ εύκολο τρόπο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λεφτά υπάρχουν...για φαγωμα μεταξυ της δημαρχιας...
Κατα τα αλλα ηταν για την ανεργια. Ντροπη σου δημαρχε. Ο κατηφορος που εχεις παρει δεν εχει τελειωμο. Ντροπη σου ανικανε.

Ανώνυμος είπε...

Ο κόσμος δεν έχει δουλειά και πεινάει και ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας με την παρέα του πίνει και γλεντάει με τα χρήματα του κοσμάκη. Λίγη τσίπα δεν έχει πάνω του? Ντροπή!!!