Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Το λάθος δεν διορθώνεται με άλλο λάθος- Η περίπτωση Μ. Χαλκίδη και η υποψηφιότητά του

-Όταν θα γίνω εγώ αστροναύτης θα γίνει και ο Μιχάλης δήμαρχος
-Αναζητείται φόρμουλα απεμπλοκής και επιλέχτηκε η πιο αστεία

Την πρώτη φορά που είδα την "είδηση" σκέφτηκα ότι είναι μια αντίδραση εν θερμώ και γιαυτό το λόγο ήταν και.....
τόσο άγαρμπη και εν τέλει αστεία. Το προσπέρασα διότι δεν ασχολούμαι με αστείες "ειδήσεις" που είναι άνευ ουσίας. Έπρεπε να γίνει μια τέτοια δημοσίευση για θολώσουν τα νερά. Όπως κάνει η σουπιά που βρίσκεται σε κίνδυνο.
Χτες είδα την ίδια "είδηση" και σε σάιτ της Βέροιας και αποφάσισα ότι πρέπει να επανέλθω διότι δε γίνεται να επιχείρειται βιασμός της αλήθειας και της πραγματικότητας με τέτοιο τρόπο και να κάθομαι να κοιτάω.
Και εξηγούμαι.

Προ ημερών έγραψα ότι ο πρώην βουλευτής Μιχ. Χαλκίδης έχει κλείσει με τον Τζιτζικώστα και ότι θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις περιφερειακές εκλογές στην Ημαθία. Στο ρεπορτάζ που δημοσίευσα κατέγραψα χωρίς ούτε κόμμα επιπλέον τα όσα ειπώθηκαν ανάμεσα σε μένα και στον Χαλκίδη σε τυχαία συνάντηση που είχαμε έξω από την Εθνική Τράπεζα. Ήταν μια συζήτηση σύντομη που ωστόσο ήταν άκρως διαφωτιστική και περιεκτική και βέβαια περιλάμβανε και άλλα πράγματα που δεν μπορώ να δημοσιεύσω.
Σε κείνη τη συνάντηση ρώτησα ευθέως τον Χαλκίδη αν τα όσα είχα ως πληροφορίες ότι θα είναι υποψήφιος Νομάρχης ισχύουν. Η απάντηση ήταν σαφής και ξεκάθαρη. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική διότι ο ίδιος ο Χαλκίδης δυο βδομάδες πριν από την εν λόγω συνάντηση είχε πει το ίδιο πράγμα, είχε ανακοινώσει τρόπω τινά την υποψηφιότητά του, σε κεντρικό καφέ της Αλεξάνδρειας παρουσία πέντε συμπολιτών που τον άκουσαν και μάλιστα του ευχήθηκαν και "καλή επιτυχία"! 
Εγώ το πληροφορήθηκα από έναν εκ των παραβρισκομένων σε κείνη τη συνάντηση, το "αποθήκευσα" στο μυαλό μου και συζήτησα με τον συμπολίτη τα όσα επιπλέον είχε ακούσει στην εν λόγω συζήτηση. Τα όσα με είπε τα διασταύρωσα και με ακόμα έναν που ήταν παρών στην ίδια συζήτηση.
Θέλω δηλαδή να πω ότι στην συζήτηση αυτή δεν ακούστηκε μόνον η υποψηφιότητα του Χαλκίδη για Νομάρχης αλλά επεκτάθηκε η κουβέντα με ένα σενάριο που έχει άλλες ...προοπτικές. Ωστόσο, εγώ και πάλι δεν έγραψα τίποτα διότι θεώρησα σκόπιμο να ρωτήσω τον ίδιο πλην όμως επειδή δεν είμαι κυνηγός "κλικ" δεν το έκανα άμεσα δια τηλεφώνου αλλά προτίμησα δια ζώσης.

Το δημοσίευμα που έκανα είναι προφανές ότι προκάλεσε αντιδράσεις. Πρώτος και καλύτερος αντέδρασε ο εν ενεργεία Νομάρχης Καλαϊτζίδης και με το δίκιο του. Νιώθει "αδειασμένος" και όπως γράφει ο Χ. Καφτεράνης στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΙΛΙ δέχτηκε τηλεφώνημα του Χαλκίδη που τον καθησύχασε λέγοντάς του ότι "ο Μόχλας λέει βλακείες". Αν ο Καλαϊτζίδης καθησυχάζεται με τέτοιο τρόπο είτε θα πρέπει να είναι πολύ καλός άνθρωπος είτε πολύ αφελής. Ας το έχει υπόψη του.
Προφανώς αντέδρασε και ο Τζιτζικώστας. Διότι δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά την αντίδραση του ίδιου του Χαλκίδη που με τηλεφώνησε την επόμενη μέρα της δημοσίευσης και επιχείρησε με επιθετικό ύφος να διαψεύσει τον εαυτό του. "Σε είπα εγώ ρε Μόχλα ότι θα είμαι υποψήφιος;" με ρώτησε και η απάντηση ήταν σαφής: "Ναι με είπες". Δεν συμπλήρωσα ότι το είχε πει και σε μεγάλη παρέα σε κεντρικό καφέ προ εικοσαημέρου. Ήταν περιττό διότι αμέσως κατάλαβα ότι κάποιος του τράβηξε το αφτί. Ποιος; Έλα ντε.

Και την μεθεπόμενη μέρα βλέπω ένα αστείο σχέδιο να εκτιλύσσεται. Γράφει ένα σάιτ στην Αλεξάνδρεια μια απίθανη μπαρούφα. Ότι ο Χαλκίδης ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας. Βέβαια, όποιος ξέρει αντιλαμβάνεται το γελοίον της υπόθεσης αλλά δε βαριέσαι. Έπρεπε να γραφεί κάτι τέτοιο για να χρησιμοποιηθεί ...αρμοδίως. Χτες είδα την ίδια αστεία είδηση σε σάιτ της Βέροιας που μάλιστα ο συντάκτης προχώρησε και σχολιασμό που αν μη τι άλλο με αφορά. Θα του συνιστούσα την άλλη φορά να είναι πιο προσεκτικός και να μην κάνει λάθη για τα οποία προσφάτως μιλήσαμε για λίγο στη Βέροια στο καφέ του Στάρ. 
Γράφει λοιπόν το εν λόγω σάιτ ότι ο Χαλκίδης σκέφτεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι επ ουδενί υποψήφιος Νομάρχης. Υποψήφιος Νομάρχης, γράφει, θα είναι μόνο ο Καλαϊτζίδης.
Θα μπορούσε να γράψει μόνο το δεύτερο, αυτό δηλαδή που αφορά στον Καλαϊτζίδη και να τελειώσει το πράγμα αλλά ο στόχος ήταν άλλος. Να αναπαραχθεί μια ανοησία, ότι δηλαδή ο Χαλκίδης σκέφτεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος στην Αλεξάνδρεια για έναν και μοναδικό λόγο: Να επικαλεστεί ο αγαπητός Μιχάλης ότι τα σάιτ της Ημαθίας χρησιμοποιούν το όνομά του χωρίς να τον ρωτάνε και γράφουν ανοησίες και ως εκ τούτου όλοι είναι αναξιόπιστοι και μην τους λαμβάνεις υπόψη σου αγαπητέ Απόστολε.
Κατανοητόν; 

Προσωπικά έχω εδραία πεποίθηση ότι περί αυτού πρόκειται αλλά επειδή δεν υποδύομαι τον Πάπα και εφόσον ισχύει κάτι άλλο από το παραπάνω μπορεί εύκολα να διευκρινιστεί με μια απλή κίνηση: Να εκδοθούν δυο ταυτόχρονες ανακοινώσεις. Μια του Τζιτζικώστα που να βάζει τα πράγματα στη θέση τους και η οποία θα λέει ότι ουδεμία συζήτηση έκανε με τον Χαλκίδη και ότι υποψήφιος το 2019 θα είναι ο Καλαϊτζίδης και μια άλλη από τον Χαλκίδη που να λέει ότι τα όσα έγραψε είναι ανυπόστατα και αποκύημα της φαντασίας μου και ότι ουδέποτε έκανε καμιά συζήτηση με τον Τζιτζικώστα και ότι ουδέποτε του πέρασε απο το μυαλό να είναι υποψήφιος Νομάρχης αλλά αντιθέτως θέλει να είναι υποψήφιος δήμαρχος. 
Και εγώ ευθαρσώς θα αναγνωρίσω ότι είμαι σχιζοφρενής και θα παραδεχτώ το λάθος μου. Αναμένω με προσμονή τις αντιδράσεις.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη ιδέα έχεις ρε φίλε για τον εαυτό σου, ποιος νομίζεις ότι ασχολείται με τα γραφόμενα σου? Μπορείς όμως να θέσης υποψηφιότητα για τα βραβεία παπαρίων μου μοίραζε ο Λαζόπουλος.

Ανώνυμος είπε...

Αστους να λένε. Ένα δύο είναι τα σοβαρά μέσα της περιοχής. Οι άλλοι τρέχουν να σας προλάβουν γράφοντας οτι θέλουν. Ας ασχοληθούν με survivor πιο καλά

Ανώνυμος είπε...

Σκέφτηκες γράφεις πολύ και μετά έκανες αυτή την ανάρτηση. Φαντάσου να μην σκεφτόσουνα. Είσαι τόσο αφελής? Πιστεύεις ότι ο Μιχάλης θα ασχοληθεί μαζί σου? Πιστεύω ότι όλα είναι επινοήματα του μυαλού σου. Με τι προσόντα βρέ άνθρωπε μου θα κρίνεις εσύ τον Χαλκίδη? Οκτώ χρόνια Δήμαρχος και δώδεκα Βουλευτής τι να μας πείς τώρα εσύ? Τώρα για την αστροναυτική που νοιάζεσαι να γίνεις και αστροναύτης , εμείς οι πόντιοι ξέρεις τι λέμε για κάθε δουλειά πρέπει να έχεις κάκαλα και εσύ δεν τα έχεις γιατί έχεις αποδείξει πως είσαι το εξαπτέρυγο τις κάθε Διοίκησης. Η συμβουλή μου είναι να βρεις ένα τρόπο όπως ο Καρανίκας να βολευτείς γιατί τα ψωμιά σου στο Δήμο είναι πολύ λίγα.

Xronika είπε...

Αγαπητέ μαλάκα 10:11 που σπεύδεις να δείξεις υποταγή στον φίλο σου και ευεργέτη σου νομίζεις ότι καταλαβαίνω κανέναν μετά από 30 χρόνια στον χώρο της δημοσιογραφίας; Νομίζεις ότι καταλαβαίνω εσένα ή όποιον άλλον θέλει να παραστήσει τον καμπόσο εδώ μέσα;
Χρειάζεται ο Χαλκίδης υπερασπιστή και βρήκε εσένα; Όσον αφορά αγαπητέ μαλάκα αν αμφισβητείς την αλήθεια αυτών που έγραψα δεν έχεις παρά να ρωτήσεις τον ίδιο τον Χαλκίδη.
Τέλος, αν ήθελα να γίνω Καρανίκας σε πληροφορώ ότι θα γινόμουνα εδώ και πολλά χρόνια και εσένα και όλους τους άλλους σαν εσένα θα σε έγραφα στ΄ αρχίδια μου. Για έναν και μοναδικό λόγο, ότι είστε παρτάλια υποτακτικοί και όταν έχετε και την δική μου ανάγκη έρχεστε και παρακαλάτε για ένα "καλό" δημοσίευμα.
Όσο για τα ψωμιά μου παρτάλι να ξέρει ότι δεν πήρα από κανέναν δανεικά ούτε έχω πιει καφέ κερασμένο από κενέναν.
Σάλτα και γαμήσου λοιπόν και πες μου το όνομά σου να μιλήσουμε δημόσια και να εμφανίσουμε φορολογικές δηλώσεις και ποθεν έσχες παρτάλι, έ παρτάλι.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος ο Μόχλας. Τα πράγματα στη θέση τους

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ιεραπόστολε. Χαίρομε που έχασες την ψυχραιμία σου. Δεν φανταζόμουν ότι ήσουν Άγγελος, νόμιζα ότι έχεις γαμψά νύχια. Δεν φανταζόμουν ότι κυκλοφορείς την φυλλάδα σου κάθε προεκλογική περίοδο για λόγους φιλανθρωπίας. Δεν ήξερα ότι πληρώνουν ένσημα τα καφέ για τους πελάτες τους. Δεν γνώριζα ότι το επίπεδο σου είναι τόσο ανεβασμένο. Γνώριζα όμως ότι είσαι περιστασιακός ιδεολόγος. Δεν γνώριζα ότι κάνεις και φορολογική δήλωση. Παρά ταύτα θα συμφωνήσω μαζί σου να δημοσιεύσουμε τις φορολογικές μας δηλώσεις, τα πόθεν έσχες , αλλά και αντίγραφα του Ποινικού μας μητρώου. Και τώρα αν έχεις κάκαλα ανέβασε τν απάντηση μου. Και ως φανατικός φίλαθλος του Ολυμπιακού σου απευθύνω χαιρετισμό. Άντε Γεια. Υ Γ Καθυστέρησα να σου απαντήσω γιατί ήμουν σε σύσκεψη με τον ….. Χαλκίδη που ξέρεις που σε έχει γραμμένο.

Xronika είπε...

Κανένας βλαξ δεν παραδέχεται ότι είναι βλαξ. Έτσι κι εσύ θεωρείς ότι είσαι έξυπνος και αρχίζει η τραγωδία.
Ακου να δεις παρτάλι που συνεχίζεις να πουλάς εκδούλευση στον Χαλκίδη που με έχει γραμμένο. Αλήθεια, που; Σε έδειξε το σημείο και εσύ χάρηκες που το είδες ή σ΄ αρέσει να το περιποιείσαι μικρή σημασία έχει, σαν του λόγου σου έχω δει και συγκρουστεί στα τριάντα χρόνια που είμαι στο χώρο της δημοσιογραφίας ουκ ολίγους. Και όλοι άρχιζαν την κόντρα με εξυπνάδες όπως κι εσύ.
Βγες στο φανερό και εδώ είμαστε να τα πούμε αναλυτικά. Και για τις δηλώσεις και για το ποινικό μου μητρώο και για όλα.
Εντάξει “ανώνυμο” παρτάλι; Στο φανερό και τα λέμε.