Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Με 26 ομάδες η πρόταση μομφής κατά Ματσούκα από τα Τρίκαλα!!!

Αρ. Ματσούκας (αριστερά)- Τ. Παπαδόπουλος
-Έκτακτη ΓΣ της ΕΠΣΗ και με 38 ψήφους εκπίπτει ο αντιπρόεδρος.
-Θα βρεθούν; Ιδού η απορία

Μετά τη διακοπή εξ αιτίας του Πάσχα επανέρχομαι στην ειδησεογραφία με τον απαραίτητο σχολιασμό με ένα θέμα που δεν είναι αμιγώς πολιτικό αλλά έρχεται από τα γήπεδα της ερασιτεχνικής κατηγορίας και πιο συγκεκριμένα από το ματς μεταξύ της Αγκαθιάς και του..... Παλαιοχωρίου που αν και χωρίς καμιά βαθμολογική σημασία κατάφεραν οι εμπλεκόμενοι να το τινάξουν στον αέρα με τα επεισόδια που έγιναν στο τέλος της συνάντησης εξ αιτίας του τέρματος της ισοφάρισης που πέτυχε η γηπεδούχος ομάδα εις βάρος του Παλαιοχωρίου.

Δεν με αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ούτε η ατία της έντασης. Θα τα βρουν τα αρμόδια όργανα και στη βάση των κανονισμών που υπάρχουν θα τιμωρήσουν ή όχι τους υπεύθυνους. Ούτε θα μπω στην ουσία των καταγγελιών των δυο ομάδων που κατάφεραν με την συμπεριφορά τους να θυμίσουν εποχές παλιών δεκαετιών, εποχές άσχημες και που αν μη τι άλλο δεν τιμούν κανέναν. Η δική μου αναφορά έχει να κάνει με την στοχοποίηση του αντιπροέδρου της ΕΠΣ Ημαθίας Αριστείδη Ματσούκα που ως γνωστόν είναι παλιός παράγοντας της ΝΙΚΗΣ Αγκαθιάς και ο οποίος ουσιαστικά κατηγορείται ότι όχι μόνο δεν συγκράτησε την επίθεση αλλά την υποδαύλισε.

Ποιος ή ποιοι τον κατηγορούν; Εδώ αρχίζει η ιστορία να αποκτά ενδιαφέρον διότι βλέπουμε στο σκηνικό να κάνει δυναμικό μπάσιμο η ομάδα των Τρικάλων που δεν συμμετέχει στην Β΄ κατηγορία αλλά πρωταγωνιστεί στην Α΄ και συνεπώς εκ πρώτης όψεως δεν έχει και μεγάλο ζόρι να ασχοληθεί με το τι γίνεται στα γήπεδα της μικρής κατηγορίας. Έλα όμως που έχει και θα πω παρακάτω γιατί.
Τι έκανε η διοίκηση του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων; Συνέταξε μια ένσταση κατηγορώντας τον Αρ. Ματσούκα, αντιπρόεδρο της ΕΠΣ Ημαθίας ως υπεύθυνο για τα επεισόδια και υπέβαλλε πρόταση μομφής εις βάρος του ζητώντας σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΕΠΣΗ ώστε να αποφασιστεί αν θα γίνει δεκτή η πρόταση μομφής ή όχι.

Έκανε μόνη της πρόταση μομφής η διοίκηση του Μέγα; Όχι βέβαια και εδώ αρχίζει το ζήτημα να έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Κατάφεραν οι Τρικαλινοί παράγοντες να συγκεντρώσουν όχι μια, όχι δυο ούτε τρεις άλλα εικοσιέξι (26) ομάδες μέλη της ΕΠΣΗ και οι οποίες συνυπέγραψαν την αίτηση -πρόταση μομφής εις βάρος του Αρ. Ματσούκα. Για να συγκληθεί η συνέλευση χρειαζότανε 24 υπογραφές.

Τι προβλέπεται να γίνει τώρα; Μέσα σε ένα μήνα, δηλαδή σε λιγότερο από τρεις βδομάδες, η διοίκηση της ΕΠΣΗ θα συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα συζήτησης την μομφή. Θα γίνει ο σχετικός διάλογος και τα σωματεία θα κληθούν να ψηφίσουν. Για να κηρυχτεί έκπτωτος ο Ματσούκας και να αποπεμφθεί από το ΔΣ της ΕΠΣΗ απαιτούνται 38 ψήφοι. Αν βρεθούν τα σωματεία που θα ψηφίσουν υπέρ της έκπτωσης τότε ο Ματσούκας θα χάσει τη θέση του στο ΔΣ της ΕΠΣΗ και δεν θα έχει δικαίωμα να ασχοληθεί με τα ερασιτεχνικά σε διοικητικό επίπεδο για οχτώ χρόνια!!! Αυτά λέει το καταστατικό της Ένωσης.

Γιατί μπήκε στο χορό της αντιπαράθεσης ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων; Είναι προφανές ότι υπάρχει μια κόντρα μεταξύ Παπαδόπουλου και Ματσούκα που έχει ως βάση τις διαφορετικές επιδιώξεις ή θα έλεγα επιθυμίες των δυο σχετικά με το ποια ομάδα της Α΄ κατηγορίας πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα και συνεπώς να ανέλθει στην Γ΄ Εθνική. Ο Παπαδόπουλος ως ο άτυπος πρόεδρος και κουμανταδόρος της ομάδας των Τρικάλων είναι προφανές ότι επιδιώκει με κάθε τρόπο την άνοδο της δικής του ομάδας στην Γ΄ Εθνική. Ο Ματσούκας; 
Ο αντιπρέδρος της ΕΠΣΗ είχε εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο την άποψη ότι καλά θα είναι να ανέβει η Αλεξάνδρεια στην Γ΄ Εθνική γιατί έχει έδρα στην έδρα του δήμου και τα χωριά να την ενισχύουν με δυναμικό και υποστήριξε παράλληλα ότι άλλη είναι η δυναμική του ονόματος της Αλεξάνδρειας και άλλη των Τρικάλων.
Έ, αυτό ήταν. Οι σχέσεις χάλασαν και ο Ματσούκας έγινε κόκκινο πανί. Η αφορμή δόθηκε και στοχοποιήθηκε. Δικαίως ή αδίκως θα το αποφασίσει η αρμόδια επιτροπή και στο τέλος η Γενική Συνέλευση. Αυτό που εγώ κρατάω είναι η επιθετική στάση και διαχείριση της όλης κατάστασης εκ μέρους της διοίκησης Παπαδόπουλου που δείχνει ξεκάθαρα ότι ξέρει να παίζει μπάλα και εκτός αγωνιστικών χώρων εκμεταλλευόμενη κάθε κενό χώρο που της παραχωρεί ο αντίπαλος.

Επίσης ξέρει να καλύπτει τα λάθη της έγκαιρα και χωρίς καμιά επίπτωση αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα που θα σας το γράψω σε επόμενη ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: