Σάββατο 22 Απριλίου 2017

600 χιλιάρικα ζητάει πίσω η Διαχειριστική για έργο στον δήμο Πλατέος

-Τα σπασμένα των νοικοκυραίων καλείται να τα αντιμετωπίσει ο Γκυρίνης.

Στην συνεδρίαση της η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αλεξάνδρειας που έγινε προχτές είχε ως θέμα τον ορισμό ενός δικηγόρου για να αντιμετωπίσει μια υπόθεση από τα παλιά, μια υπόθεση που προέκυψε τώρα και η οποία θα..... επιβαρύνει το δημοτικό ταμείο με πεντακόσια ογδόντα επτά χιλιάρικα. Ναι, με 587.000€.


Τι ακριβώς έχει συμβεί και η διαχειριστική αρχή ζητάει πίσω τα λεφτά αυτά; Πότε έγινε το έργο και πότε έτυχε χρηματοδότησης; Ποιοι διοικούσαν τον δήμο τότε και γιατί λειτούργησαν με αυτό τον τρόπο; Ποιος ή ποιοι πήραν τις σχετικές αποφάσεις; 
Επί των ερωτημάτων αυτών ουδεμία απάντηση δόθηκε και κατά πως φαίνεται ο δήμαρχος θα ενημερώσει το σώμα και τους δημότες στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να μάθουμε όλοι μας περί τίνος πρόκειται.

Το έγγραφο της Οικονομικής Επιτροπής που δημοσιεύεται λέει τα εξής: Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το αριθμ 2035/04-04-2017 έγγραφο, μας ορίζει καταληκτική ημερομηνία την 21η  Απριλίου 2017 για την κατάθεση ποσού 587.682,74 € σε λογαριασμό της Τράπεζας Ελλάδος, με αιτιολογία ότι το ανωτέρω ποσό αντιστοιχεί σε πραγματοποιθείσα συγχρηματοδότηση μέσω του Π.Δ.Ε. μη επιλέξιμου ΦΠΑ της Πράξης «Αναβάθμιση Δικτύου Ύδρευσης Δήμου Πλατέος Νομού Ημαθίας» MIS 296204.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Σίμου Τάμογλου- ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ που έφερε το θέμα πρώτος στην δημοσιότητα εδώ

Να σημειώσω ότι ουδείς εκ των τοπικών μέσων ενημέρωσης δέησε να γράψει μια λέξη για το συγκεκριμένο θέμα. Πιθανόν να το αξιολόγησε και θεώρησε ότι είναι ήσσονος σημασίας. Άμα ήταν όμως καμιά λακούβα θα ήταν πρωτοσέλιδο. Έτσι δεν είναι;


Δεν υπάρχουν σχόλια: