Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Τα πάθη των πιστών, οι εμμονές των παπάδων και η εμπλοκή τους στα πολιτικά του τόπου

Το θέμα με τον ιερέα στο Κλειδί το γνωρίζετε όλοι σας. Προσωπκά δεν ασχολήθηκα ούτε προτίθεμαι να ασχοληθώ με τα της εκκλησίας διότι δεν μετέχω συνειδητά στα της εκκλησίας. Ποσώς με ενδιαφέρει δηλαδή άμα κοινώνησε ο νεαρός ή όχι, άμα ο ιερέας επικαλείται θεολογικούς ή άλλους λόγους και κάνει αυτούς του διαχωρισμούς. Δικά τους θέματα είναι και ας τα...... λύσουν.

Ασχολούμε με το ζήτημα αυτό διότι ο ιερέας αυτός αλλά και άλλοι ιερείς της περιοχής μέσω του σχήματος που έχουν επιμένουν να ανακατεύονται στα πολιτικά πράγματα της περιοχής. Ανακατεύονται για παράδειγμα στην διαχείριση των δημοτικών νεκροταφείων. Αποφασίζουν και διατάσσουν για το που θα γίνει η ταφή των νεκρών, για το ποιοι θα δραστηριοποιούνται εντός των κοιμητηρίων κλπ. 
Όπως είναι γνωστό η διαχείριση των νεκροταφείων είναι στην αποκλειστική ευθύνη του δήμου και τα έχει "χρεωμένα" ένας εκ των αντιδημάρχων του δήμου Αλεξάνδρειας και στα χωριά την ευθύνη φέρει και ο εκάστοτε πρόεδρος του χωριού.
Εκεί εστιάζω και αυτά πρέπει να λυθούν. Και θα λυθούν όταν η εκάστοτε διοίκηση του δήμου επιβάλλει το πλαίσιο λειτουργίας είτε με το καλό είτε με το ...άγριο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: