Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Οι μαθητές του τομέα Γεωπονίας του ΕΠΑΛ & Ε.Κ. Αλεξάνδρειας ομορφαίνουν το παρκάκι στην Πλατεία ΔΩΔΩΝΗΣ

Δ/Τ  Τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της παρέμβασης των μαθητών του τομέα Γεωπονίας του ΕΠΑΛ & Ε.Κ. Αλεξάνδρειας στο παρκάκι στην Πλατεία ΔΩΔΩΝΗΣ.

Ήταν ένα πάγιο αίτημα, για συνεργασία, του Ε.Κ Αλεξάνδρειας που βρήκε ανταπόκριση στο Δήμο Αλεξάνδρειας.....
μέσω του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Δημήτρη Συρόπουλου. Κατόπιν υπόδειξης του χώρου, από τον Πρόεδρο, μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γεωπονίας του ΕΠΑΛ & ΕΚ Αλεξάνδρειας, με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους Αναστασίας Χαχούδη και Αθανασίας Ταμπάκη, καθάρισαν, διαμόρφωσαν και εγκατέστησαν φυτά στο μικρό πάρκο στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Μακεδονομάχων (περιοχή παλιού ξενοδοχείου «Δωδώνη). 

Κατά τη διάρκεια της δράσης πολλοί περαστικοί σταματούσαν να μάθουν τι συμβαίνει αλλά και να συνομιλήσουν με τους μαθητές. Κάτοικοι της περιοχής βοήθησαν με όποιο τρόπο μπορούσαν στις εργασίες. Είναι πολύ σημαντική η «υιοθέτηση» του πάρκου από τους περίοικους που θα το φροντίζουν, ώστε να μπορέσει να διατηρήσει την ομορφιά του.

Για την ολοκλήρωση της δράσης απαιτήθηκαν δύο επισκέψεις (από τους μαθητές και τις καθηγήτριες) στην περιοχή και αρκετές ώρες σχεδιασμού και οργάνωσης στο χώρο του σχολείου. Η βοήθεια και οι ιδέες του κου Κώστα Τζώρτζη (επίσης εκπαιδευτικού του σχολείου) ήταν πολύτιμες .

Οι πολίτες του Δήμου Αλεξάνδρειας απέκτησαν ένα περιποιημένο πάρκο και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ασκηθούν και να εφαρμόσουν σε πραγματικές συνθήκες όσα διδάσκονται στο σχολείο.

Επιθυμία αλλά και παράκληση των μαθητών ,των καθηγητριών, του Διευθυντή του Ε.Κ. αλλά και του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας του δήμου Αλεξάνδρειας είναι η διατήρηση του πάρκου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, κάτι που θα καταστεί εφικτό με την φροντίδα και την προστασία του χώρου από τους περίοικους αλλά και από κάθε ενδιαφερόμενο.

Ας διαφυλάξουμε αυτό που οι μαθητές κατάφεραν με πολύ κόπο και μεράκι, δίνοντας έτσι αξία στην προσπάθειά τους. Ας εμπνεύσουμε το αίσθημα του σεβασμού και της επιβράβευσης, μέσα από την αναγνώριση της δουλειάς όσων έφεραν αυτό το όμορφο αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: