Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Αρχίζει η μάχη πεζών- τραπεζοκαθισμάτων στην Αλεξάνδρεια

-Ο Δήμος καλεί τους ιδιοκτήτες να βγάλουν άδεια.

Η θερινή περίοδος άρχισε και τα γνωστά, ετήσια και πλέον κλασσικά προβλήματα εμφανίστηκαν με το "καλημέρα". Τα μαγαζιά εστίασης του κέντρου της πόλης της Αλεξάνδρειας άπλωσαν τα τραπεζοκαθίσματα και.....
άρχισε εκ νέου ο γολγοθάς των πεζών που για μήνες θα είναι αναγκασμένοι να παριστάνουν τον Μέσι και τον Μαραντόνα για να μπορέσουν να βαδίσουν. Ορισμένες φορές η βάδιση επί του πεζοδρομίου είναι αδύνατη αφού αυτό καταλαμβάνεται εξολοκλήρου από τα καταστήματα.

Το πρόβλημα γνωστό σε όλους. Ιδιοκτήτες, δήμος και αστυνομία ξέρουν πολύ καλά τί πρέπει να κάνουν αλλά όλα τα χρόνια υπήρχε μια λογική ανοχή, μια ανεκτικότητα πλην όμως το πράγμα κάποιες φορές ξεφεύγει εξ αιτίας της κακής νοοτροπίας ορισμένων ιδιοκτητών καταστημάτων που χαλάνε την πιάτσα.
Όλοι θέλουμε έναν χώρο υπαίθριο να πιούμε έναν καφέ και να συζητήσουμε. Κανείς δε θέλει μαγαζιά κλειστά. Κανείς όμως δε θα πρέπει να θέλει ή να ανέχεται να μην μπορεί να βαδίσει ένας πεζός με ασφάλεια πάνω στο πεζοδρόμιο.

Ο δήμος Αλεξάνδρειας δια του αρμόδιου αντιδημάρχου Στ. Δριστά υπενθυμίζει στους καταστηματάρχες που κάνουν χρήση δημοτικών χώρων να πάνε να βγάλουν άδεια χρήσης προσκομίζοντας μια σειρά από δικαιολογητικά. 
 Λέει η ανακοίνωση του αντιδημάρχου τα εξής:


Στην προσπάθεια του Δήμου για:
• αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης.
• βελτίωση της αισθητικής εικόνας και λειτουργικότητας των κοινοχρήστων χώρων.
• ασφάλεια και προστασία της κίνησης των πεζών στους κοινόχρηστους χώρους και ειδικότερα των Ατόμων με ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ),

σας ενημερώνουμε ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή ο Κανονισμός Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων Δήμου Αλεξάνδρειας σύμφωνα με τις  150/2016 και 216/2016 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.(σχετική η αριθ. 26/2016 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Αλεξάνδρειας)

Ως εκ τούτου σας παρακαλούμε αν εμπίπτετε σε μία από τις κατηγορίες κατάληψης κοινόχρηστου χώρου – πεζοδρομίου με εμπορεύματα , τραπεζοκαθίσματα κ.τ.λ να προσέλθετε άμεσα στο γραφείο 10 του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας προκειμένου να υποβάλλεται αίτηση για απόκτηση της απαιτούμενης άδειας χρήσης. 

Επειδή από τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και από την Αστυνομία θα γίνονται συχνοί έλεγχοι για αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, σας παρακαλούμε να διευθετήσετε την υπόθεσή σας έτσι ώστε να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να επιβάλουμε χρηματικά πρόστιμα, όπως ορίζεται από τον Κανονισμό.

Για τη χορήγηση άδειας χρήσης κοινοχρήστου χώρου μαζί με την αίτηση πρέπει να κατατεθούν και τα εξής:

1. για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος την άδεια λειτουργίας, και για εμπορικό κατάστημα έγγραφο του ΤΑΧΙS που να εμφανίζει την εμπορική δραστηριότητα.

2. Ταμειακή απόδειξη με το Α.Φ.Μ της επιχείρησης.

3. Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

4. Δημοτική Ενημερότητα

5. Βεβαίωση μη οφειλής από την ΔΕΥΑΛ

6. Εγκεκριμένο σκαρίφημα από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλεξάνδρειας στο οποίο θα απεικονίζεται η ακριβής τοποθεσία του καταστήματος, το πλάτος της πρόσοψης του καταστήματος, το πλάτος του πεζοδρομίου ή του πεζόδρομου, το πλάτος της οδού και ο δικαιούμενος προς παραχώρηση κοινόχρηστος χώρος.

7. Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος ότι έλαβε γνώση του "Κανονισμού Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Αλεξάνδρειας"  

Ειδικότερα για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος , στην αίτηση που θα υποβάλλεται θα πρέπει να αναγράφονται όλα τα είδη που θα τοποθετηθούν εντός του κοινοχρήστου χώρου, π.χ μόνο τραπεζοκαθίσματα ή και ομπρέλες ή και γλάστρες ή και ανεμοθραύστες κ.λ.π επιτρεπόμενα είδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: