Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Γιατί πήγαν οι αντιδήμαρχοι και δεν πήγαν οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών; ΙΔΟΥ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

Ούτε ένας ούτε δύο αλλά τρεις αντιδήμαρχοι Παιδείας των δήμων της Ημαθίας στη φωτογραφία μας, στη διάρκεια της πρώτης μέρας του Παιδαγωγικού Συνεδρίου της Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας στη Νάουσα την Παρασκευή. Από αριστερά: Ισαάκ Χαλκίδης, Γιώργος Σοφιανίδης και Στέλιος Δάγγας, Αλεξάνδρεια, Βέροια και Νάουσα αντιστοίχως. Με πολλές συνεργασίες σε...... εκπαιδευτικά θέματα μέχρι σήμερα, κι ευχόμαστε ακόμη περισσότερες στο μέλλον.

Αυτά γράφει η εφημερίδα ΛΑΟΣ της Βέροιας με αφορμή την συνάντηση των τριών αντιδημάρχων στη Νάουσα στο παιδαγωγικό συνέδριο. Ωστόσο δε γράφει αν πήρε την άδεια και την έγκριση του Κυτούδη για να πάει. Πόσο μάλλον γιατί δεν τον πήρε μαζί του να εκπροσωπήσουν από κοινού τον δήμο. Τι διάολο πρόεδρος σχολικής επιτροπής είναι;

Στα σοβαρά τώρα. Τόσο στη Βέροια όσο και στη Νάουσα όλοι μα όλοι γνωρίζουν και έχουν επαφές κλπ με τους αντιδημάρχους Παιδείας και όχι με τους προέδρους των σχολικών επιτροπών. Κατανοητόν; Στην Αλεξάνδρεια ωστόσο επιχειρήθηκε να αντιστραφεί η λογική και να περπατάμε ανάποδα καταλήγοντας μέσω κάποιων συγκυριών να αναδειχτεί ντε φάκτο ο Κυτούδης ως άτυπος αντιδήμαρχος Παιδείας. 
Αυτό ευτυχώς σταμάτησε και αποκαταστάθηκε τόσο η τάξη όσο και η λογική. Τα υπόλοιπα για το αν λειτουργούσε η σχ. επιτροπή παράτυπα κλπ δεν τα γνωρίζω και ούτε με αφορούν. Γνωρίζω ότι έχει γίνει έργο καθ΄ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων της εν λόγω επιτροπής και της άνεσης των κινήσεων του Κυτούδη με την έγκριση του Γκυρίνη. Άμα δεν τον στήριζε ο Γκυρίνης δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε μήνα ως πρόεδρος. 
Άμα υπάρχει κάποιο πρόβλημα τυπικής φύσης στη λειτουργία της εν λόγω επιτροπής είναι ήσσονος σημασίας και δε χρειάζεται να ασχοληθεί κανείς. Αυτό που προέχει είναι η αδυναμία να κατανοήσουν ορισμένοι ότι αυτό που γινότανε μπορεί να ήταν αποτελεσματικό αλλά ο τρόπος δεν ήταν αυτός που προβλέπεται. Μιλάμε για μια εξωθεσμική ή καλύτερα παραθεσμική λειτουργία. Τόσο απλό είναι.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ δεν τους έδινε βοήθεια ο Γκυρίνης δεν θα έμεναν ούτε μέρα πρόεδροι ....οι σωτήρες , ΤΗς ΠΑΙΔΕΊΑς που το παίζουν μάγκες τώρα.....'οσο για το....παράτυπα.... καιρός να καταλάβετε τι σήμαινε η λέξη που είπε ο χαλκίδης ... κάποιος είμαι σίγουρος ότι δεν ξέρει τί σημαίνει και έγινε.......τούρμπο ...αδικαιολόγητα.....Τωρα ...τρέχουν και δεν φτάνουν μερικοί....ο χαλκίδης έχει δίκαιο να ...είναι ..θυμωμένος. από τους κυρίους...προέδρους αλλά δεν βλέπω ΑΥΤΟΙ να παραιτούνται ...... γιατί αναρωτήθηκε κανένας σας....ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9.19 χ α,χα,χα,χα,χα, χα,χα,χα,χα.