Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στα ΧΡΟΝΙΚΑ- Πήρε ανάσα ο Τσίπρας και ο Κωστής κουνάει το μαντήλι

Πήρε παράταση απόφαση από το γιουρογκρουπ ο Τσίπρας και οι δεξιοί με επικεφαλής τον Άδωνη πέσανε σε κατάθλιψη. Σκίζουν τα ρούχα τους και τα ασθενοφόρα πάνε και έρχονται με τους όψιμους δεξιούς που παθαίνουν εγκεφαλικά. Νόμιζαν ότι βρίσκονταν μια ανάσα από τα υπουργεία. Η παρένθεση είχε ολοκληρώσει τον πολιτικό της βίο και τα πράγματα θα.....
έβρισκαν την τάξη τους, την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στα υπουργεία. Όπως μια ζωή έμαθαν και δε μπορούν να ξεμάθουν τα καλόπαιδα που νομίζουν ότι μόνον αυτοί κατέχουν το μυστικό να κυβερνούν και να διαλύουν τη μπάνκα, να την τινάζουν στο αέρα. Να παίρνουν δάνεια για τα κόμματά τους και να τα αφήνουν τόγκες να τα πληρώσει ο λαός που θέλουν να ξανασώσουν.

Βάλτε τα κοστούμια μέσα μη τα φάει ο σκόρος και κάντε κάτι, ένα ευχέλαιο εν ανάγκη μην μας πάθει τίποτα ο εθνικός γελωτοποιός, ο αντιπρόεδρός σας. Ο λόγος για τον Άδωνη που πλέον πήρε πάνω τη ΝΔ και την έχει ταυτίσει με τα χάλια του, την ακροδεξιά περπατησιά του. Αλήθεια, αυτή η καραμανλική πτέρυγα στόμα έχει αλλά μιλιά δεν έχει; Το χάλι αυτό γιατί το ανέχεται ακόμα; Εκτός κι αν συμφωνεί ή και γουστάρει διότι ο πολιτικός βίος του Κυριάκου με τον Άδωνη στο πλευρό του γρήγορα θα λάβει τέλος. Η γελιοποίηση δεν αργεί. Και τώρα που εξέλιπεν ο στόχος των εκλογών τώρα θα αρχίσουν τα όργανα. Και άμα θέτε πάμε ένα στοίχημα.

Συμφωνούν λοιπόν τρόικα και Τσίπρας και πέφτει μαύρο δάκρυ στη χώρα. Βγάλανε τον πόνο τους στο φ/β όλοι οι νεοδεξιοί κυρίως που ονειρεύονταν να γίνουν κάποιοι. Όλοι αυτοί που καβάλησαν καλάμια. Έχουμε και στην περιοχή του Γιδά τέτοιους που κατάπιαν γκοστερίτσες. Ξύδια, όχι με αλκοόλ γιατί κοστίζουν. Ξύδια από σταφύλι γιατί κάνει καλό παληκάρια.

Και με το δίκιο του ο Αντωνίου, ο σύντροφος βουλευτής του νομού μας που βρισκόταν και αυτός σε πίεση και έγραψε τον πόνο του. Εκτονώθηκε ο άνθρωπος γιατί άνθρωπος είναι και όχι δήθεν. Πρότεινε σε όλους αυτούς που αδημονούσαν να επανέλθουν για να πάρουν την ρεβάνς, να πιουν από ένα σφηνάκι ξύδι. Πολύ καλά τους είπε και κομψός ήταν θα έλεγα.

Άμα δεν το μάθατε να σας το πω εγώ. Ο Θανάσης έφυγε από το
ΠΑΣΟΚ. Ποιος Θανάσης; Μα αγνοείτε τον Θανάση του Πασόκ που ο Βενιζέλος με το υψηλό IQ κατά πως λένε είχε ορίσει τομεάρχη Πολιτισμού; Αυτόν που είναι τόσο πολιτισμένος που απάντησε σε μια που είχε διάλογο στο τοίχο τουσ το φ/β:
- Μόκο να πείτε στην μανούλα σας που σας έμαθε τρόπους»
Και απάντησε ο τομεάρχης πολιτισμού: «το λέω στη δικιά σου μάνα όταν τη γαμάω από τον κώλο και τραγουδάει Πάριο». Υψηλό επίπεδο πολιτισμού ο Θανάσης του Βενιζέλου.

Έφυγε λοιπόν ο Χειμωνάς από το ΠΑΣΟΚ γιατί ασφυκτιούσε και θα πάει στη ΝΔ του Κυριάκου γιατί εκεί έχει άπλα. Μαλάκας είναι να κάτσει στην απέξω; Τόσοι τόσοι πήγαν να πιάσουν στασίδι αυτός που είναι και διάσημος, λέμε καμιά μαλακία, θα κολώσει; Εδω πήγε ο εφτάγλωσσος ο Θανάσης που ήταν ολόκληρος τομέαρχης Πολιτισμού δε θα πάει.

Πέρασε μια βδομάδα και δεν εμφανίστηκε κανένας καινούργιος υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα του Κυριάκου. Γιατί; Στερέψανε οι φιλοφοξίες; Είναι απασχολημένοι με κάτι πιο ενδιαφέρον; Δεν τους εμπνέει ο Κυριάκος μήπως; Μήπως επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση; Μήπως δουλεύουν υπόγεια και βρήκαν κονέ και άκρες στην Αθήνα;
Περίεργο πράγμα τόση ησυχία.

Ο Δημητριάδης εσχάτως κάνει κάποιες κινήσεις και είναι ορισμένοι που τις ερμηνεύουν κατά το δοκούν. Οι κινήσεις του τέως δημάρχου εντάσσονται στη λογική "κράτα με να σε κρατώ". Βέβαια, πρέπει να επισημάνω ότι οι ενέργειές του είναι παντελώς ακίνδυνες και άσφαιρες και ως εκ τούτου δεν δρομολογούν κανένα αποτέλεσμα επί της ουσίας.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι στο τέλος της θητείας αυτού του συμβουλίου ο Δημητριάδης θα πάει σπίτι του και θα ολοκληρωθεί και τυπικά ο κύκλος του στα τοπικά δρώμενα.

Η παράταξη Δημητριάδη; Θα ρωτήσει κάποιος. Να το ξαναπώ για ακόμα μια φορά, για πολλοστή φορά. Δεν υφίσταται παράταξη παρά μόνον στα χαρτιά. Όσοι το παραβλέπουν κάνουν λάθος ανάλυση.
Και σημειώστε κάτι. Οι περισσότεροι εξ αυτών που σήμερα την συγκροτούν δεν θα βρίσκονται ούτε ως υποψήφιοι στις εκλογές του 2019. Αρκετοί εκ των υπολοίπων θα βρίσκονται ως υποψήφιοι ....αλλού. Πού; Βρείτε το.

Έγραψα ότι χωρίζουν οι δρόμοι Γκυρίνη- Ναλμπάντη. Εξέφρασα και μια βεβαιότητα όσο να πεις. Ναι, αυτό έκανα γιατί αυτό έλεγε το ρεπορτάζ.
Έπεσα μέσα, έτσι δεν είναι; Πρέπει να βλογήσω τα γένια μου; Να γράψω διθύραμβους για την πάρτη μου; Όταν αρχίσω να γράφω τέτοιες αηδίες να μου το πείτε.

Ο Ματσούκας είναι αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Ημαθίας. Στο γήπεδο της Αλεξάνδρειας δέχτηκε επίθεση φραστική και σπρωξίδια από συγκεκριμένους οπαδούς των Τρικάλων. Αυτός και ο γιος του ήταν τα θύματα της υπόθεσης αυτής. Ο Αρίστος όμως ως λαλίστατος που είναι έκανε ένα λάθος. Στην δήλωση που έκανε ενέπλεξε όλο το χωριό λέγοντας ότι "οι Τρικαλινοί βρίσκονται διακόσια χρόνια πίσω". Είπε χαζομάρα αν μη τι άλλο και πρέπει να επανορθώσει.
Απο την άλλη μεριά η ομάδα των Τρικάλων έβγαλε μια ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την δήλωση Ματσούκα. Την συνυπογράφουν οι δημοτικοί Σύμβουλοι Κιρκιλιανίδης, Κυτούδης και Παπαδόπουλος αλλά η πρόεδρος του χωριού Παπαϊωαννίδου απέφυγε να υπογράψει.
Όλοι οι παραπάνω που υπέγραψαν υποκρίνονται τους ανήξερους. Πατάνε πάνω στην ανοησία του Ματσούκα και δε λένε λέξη για τον τραμπουκισμό στον οποίο πρωταγωνίστησαν δυο τρεις Τρικαλινοί και βέβαια ούτε τον καταδικάζουν. Γιατί;

Ποιος ή ποιοί κάρφωσαν στον εισαγγελέα το θέμα με τον ΟΕΥ του δήμου Αλεξάνδρειας; Δε γνωρίζουν ότι την ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν αλλά τον ρουφιάνο κανένας;
Θα έχουμε συνέχεια γιατί ο ρουφιάνος που υπολογίζει ότι θα κάνει ζημιά αλλά θα διαψευστεί θα πρέπει να εκτεθεί θέλει δε θέλει.

Επιχειρείται από την γνωστή ανόητη γιάφκα να αναδειχτεί σε μείζον θέμα η απευθείας ανάθεση που έκανε ο δήμαρχος στην ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και ασφάλισε τα οχήματα του δήμου Αλεξάνδρειας. Το κόστος της δουλειάς ανέρχεται σε δεκαπέντε περίπου χιλιάρικα, όσο δηλαδή όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Το κρίσιμο σημείο είναι το εξής: Όσοι έχουν αυτοκίνητο και το ασφαλίζουν γνωρίζουν ότι το συμβόλαιο για να ισχύει πρέπει να πληρωθεί αμέσως και προκαταβολικά. Η εν λόγω εταιρία συνάπτει τα συμβόλαια και τα παραχωρεί στον δήμο εν ισχύ και παίρνει χρήματα μετά από κάποιο διάστημα, όταν δηλαδή ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες.
Επίσης πρέπει να σημειώσω ότι ζητήθηκαν και προσκομίστηκαν και από άλλους ασφαλιστές προσφορές οι οποίες ήταν ακριβότερες.
Συνεπώς;
Άνθρακες ο "θησαυρός" που κάποιοι ανακάλυψαν και επιχειρούν να εμπλέξουν τον δήμαρχο με το γραφείο του Αλεξόπουλου που πήρε τη δουλειά. Την πήρε γιατί είχε ήταν πιο φθηνός και γιατί είχε την δυνατότητα να δώσει τα συμβόλαια τώρα και να πληρωθεί λίγες μέρες αργότερα. Τόσο απλό αλλά η ανόητοι πού να το καταλάβουν...

Αντί να πει την ψυχρή αλήθεια ο Κωστής καταφεύγει στην πεπατημένη. Η αλήθεια προϋποθέτει δύναμη και στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ότι δεν υπάρχει. Αντί να πει ο Κωστής ότι έχει όνειρα, ότι θέλει να γίνει δήμαρχος, ότι στην τελική δικαιούται να κάνει το εγχείρημα επέλεξε να "πριονίσει" τον δήμαρχο, τον αρχηγό της παράταξης, τον αρχηγό του ψηφοδελτίου με το οποίο εξελέγη και με το οποίο του δόθηκε η δυνατότητα να έχει σήμερα την άνεση να κάνει προσχηματικά διαγγέλματα.
Φάουλ πολιτικό αν μη τι άλλο και η απορία που έχω είναι αν στο ίδιο φάουλ υποπέσουν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι που ακούγεται ότι ακολουθούν πιστά τον απελθόντα αντιδήμαρχο. Εφόσον αυτό συμβαίνει καλό θα είναι να το πούνε και να πάνε να καθίσουν στα απέναντι έδρανα, αυτά της αντιπολίτευσης. Εάν και εφόσον ξαναλέω θέλουν να φύγουν για να φτιάξουν ψηφοδέλτιο για το 2019. Θα ήταν άκομψο να κάθονται μαζί με αυτούς που θα βρεθούν αντίπαλοι μετά από δυο χρόνια.

Θέλω να πω δηλαδή ότι τόσο ο απερχόμενος αντιδήμαρχος όσο και όλοι όσοι έχουν πάρει την απόφαση να συμπορευτούν μαζί του θα πρέπει από μόνοι τους να κουνήσουν μαντίλι, να φύγουν δηλαδή από μόνοι τους και θα γίνουν ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι. Αυτό θα ήταν έντιμη πολιτική στάση και ακόμα πιο έντιμη θα ήταν εάν και εφόσον παραιτούταν και παρέδιδαν τις έδρες τους στην παράταξη που εξ αιτίας αυτής βρίσκονται εκεί που βρίσκονται σήμερα. Όπως δηλαδή έκανε ο Αλεξόπουλος που παραιτήθηκε και την θέση του κατέλαβε ο Γ. Θεοχάρης. 
Τόσο απλό είναι. 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να σε καταλάβω. Μετακόμισες πολιτικά στο ΣΥΡΙΖΑ? Ποια παράταση πήρε ο Τσίπρας από το γιουρογκρούπ? Αυτό που πήρε από το γιουρογκρουπ είναι η λαιμητόμος των μέτρων που θα ψηφήσει και θα εφαρμόσει για μείωση συντάξεων και αφορολόγητου, δηλαδή θα εξαθλιώσει ακόμη περισσότερο του πολίτες. Και τι είπε ο μάγος Χουντίνι ( Διάβαζε Τσίπρας ) για κάθε ευρώ μείωση, θα υπάρχει και ένα ευρώ ελάφρυνση!!! Αυτό λέγεται πολιτική αλητεία επιεικώς. Θυμάσαι εκείνο το 0+0 = 14% του Κώστα Μητσοτάκη? Κάνε σύγκριση. Τώρα για τον Αντωνίου που πρότεινε να πάρουμε σφηνάκι με ξύδι, θα του πω αυτό που θα ποιούμε είναι σφηνάκι με κώνειο και όχι ξύδι. Προσετέθη και αυτός στη σειρά μετά τον Φωτιάδη, και τον Θανάση τον Γκιόνογλου , στους τυχαίως εξελιχθέντες. Επομένως καλά θα κάνει να βγάλει το σκασμό ο Αντώνίου και όλα τα στρουμφάκια του.

Ανώνυμος είπε...

Μαντήλι καλαματιανό και να μας γράφει ο Ναλμπάντης εκεί που θα πάει. Ώρα του καλή και να τον δούμε πόσο μάγκας είναι σαν αρχηγός που τοσα χρόνια έγινε πρώτη φίρμα με τα λεφτά των άλλων που τα έβαζαν για να βγουν δήμαρχοι. Τσάμπα μάγκας ο αντιδήμαρχος

Ανώνυμος είπε...

Κουίζ: Ποιος είναι ποιο ρουφιάνος αυτός που κατήγγελλε στον Εισαγγελέα για το θέμα του ΟΕΥ , η αυτή και αυτός που κάνανε αυτό το έκτρωμα που το ονομάσανε ΟΕΥ με όλες τις συνέπειες?

Ανώνυμος είπε...

Το καλύτερο θα ήτανε να έβγαινε ο Γιώργος Σπυρίδης να τραβούσε μια δηλωσάρα υπέρ του Ναλμπάντη και όλοι τέζα από τα γέλια. Δεν θα κάνει καμιά δήλωση ο φίλος του Ναλμπάντη ο Μόσχος από τα Τρίκαλα;