Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

παραπολιτικά στα Χρονικά- Απολύσεις θα κάνει η ΝΔ λέει ο Στάθης, ο Λιάνης κάνει 3 δουλειές και άλλα πολλά

Ο Λιάνης κάνει τρεις δουλειές για να ζήσει. Ο Λιάνης, ο
Τότε, τα καλά χρόνια που ο Γιώργος με την
Δήμητρα (Μιμή) και τον Παπούλια με την Στάη
κυβερνούσαν την χώρα και αποφάσεις έπαιρναν
οι χαρτορίχτρες και οι μάγοι. Επί ΠΑΣΟΚ βέβαια όλα αυτά
γνωστός Λιάνης. Ο κουνιάδος με την ευρεία έννοια, του Ανδρέα. Τότε που κυβερνούσαν οι μάγοι και οι χαρτορίχτρες. Τότε που κι αυτός έγινε βουλευτής Φλώρινας και υφυπουργός Αθλητισμού. Και με τη ιδιότητα αυτή είχε έρθει στην Αλεξάνδρεια και επισκέφτηκε το δημαρχείο και έταξε καμιά σαρανταριά έργα που  βέβαια δεν έγινε κανένα απ  αυτά. 

Ο Λιάνης φίλε μου που.....
στα 74 κάνει τρεις δουλειές για να ζήσει και το λέει και θέλει να τον πιστέψουμε. 
Ρε, για μαλάκες ψάχνουν. Είναι σίγουρο.

Ο Καρανίκας εκτός από ανόητος είναι και επικίνδυνος για τον
Για δείτε την υπογραφή. Ο Τσίπρας τον προσέλαβε και
αυτός φέρει την ευθύνη για την παρουσία τους γενικώς
ίδιο τον Τσίπρα και το κόμμα του. Προφανώς βαριέται να κάθεται όλη μέρα και να ξύνεται και αρχίζει και γράφει μαλακίες. Και μόλις γράφει το "πόνημά" του γίνεται τσίρκο. Αυτή τη φορά σειρά είχει ο Πασκάλ και ο Μπρυκνέρ. 

Έγινε ρεντίκολο ο σύμβουλος του πρωθυπουργού και όλα καλά.
Το κακό με αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι οικονομίστικο. Δεν είναι ζημιά το χιλιάρικο που παίρνει ο Καρανίκας για να κάθεται και να ξύνεται. Το κακό είναι ότι και το Σύριζα, μετά από δεκαετίες αντίστοιχης πρακτικής Πασόκ και ΝΔ "εκπαιδεύει" τις νέες γενιές δίνοντας πρότυπα τύπου Καρανίκα. 
Ένας ανόητος μπορεί να φτάσει ψηλά. Με ποιον τρόπο; Μ΄ αυτόν. Έ λοιπόν και εγώ θα τον ακολουθήσω τον δρόμο αυτόν για να φτάσω ψηλά. Αυτή είναι η μεγάλη ζημιά του Τσίπρα και του Σύριζα. 
Όταν αναφερόμαστε στον "Πασοκισμό" και στον
Μην το παίρνετε τοις μετρητοίς αυτό το σύνθημα. Την
τσέπη τους υπηρέτησαν οι περισσότεροι
"εκπασοκισμό" της χώρας και του Σύριζα αυτό ακριβώς ενοούμε. Ποιος δε θυμάται το δωράκι των 500 εκατομμυρίων δραχμών στον τότε διοικητή της ΔΕΗ που ο ίδιος ο Αντρέας του είπε ότι είναι μεγάλο δώρο και ως εκ τούτου προκλητικό.

Μετά οι Πασόκοι χάσανε τη μπάλα και φτάσαμε στα υποβρύχια, στα χρηματιστήρια, στους εξοπλισμούς, στα δανεικά και αγύριστα, στο ταγκό με τους εργολάβους και τους Ψυχάρηδες, στην λεηλασία του κόσμου από το σύστημα που είχαν εγκαθιδρύσει. 

Και μιας και είμαι στο Πασόκ να πω ότι εδώ και αρκετά χρόνια είχα γράψει ότι θα μετατραπεί σε ΚΟΔΗΣΟ. Μας προέκυψε το ΚΙΔΗΣΟ αλλά μόνο ως καρικατούρα μπορεί να εκληφθεί. Λοιπόν, το Πασόκ και οι λοιπές δημοκρατικές παρέες που λογίζονται ως κόμματα επιχειρούν την τελευταία τους απόπειρα να διασωθούν. Τα στελέχη του χώρου αυτού μεγάλωσαν και μεγαλούργησαν ως υπουργοί, ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι και δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς φράγκα και εξουσία. Και ως γνωστόν η εξουσία και τα φράγκα είναι αφροδισιογόνα και έχουν προκύψει και άλλου τύπου προβλήματα.
Ναι, ξέρω τί σας λέω.

Θέλουν λοιπόν να ανασυγκροτηθούν τα παιδιά και το παλεύουν. Βλέπουν όμως τις δημοσκοπήσεις και απογοητεύονται. Ότι και να κάνουν στο 5% είναι κολλημένο το κοντέρ και δε λέει να ανέβει. Είπαμε, ο θάνατος, ο πολιτικός θάνατος, θα είναι αργός και βασανιστικός. Και συν τοις άλλοις θα είναι και εξευτελιστικός για κείνους του πολιτικούς που αντί να φερθούν έξυπνα και να αποσυρθούν και να απολαύσουν τους καρπούς της ανιδιοτελούς προσφοράς τους στα κοινά, να γουστάρουν ρε αδερφέ με τα φράγκα που έβγαλαν τόσα χρόνια υπουργοί, επιμένουν να παραμείνουν παράγοντες. 
Το ξεφτιλίκι είναι σίγουρο και εδώ θα είμαστε.

Εκτός και αν το γλυτώσουν πρόσκαιρα το ξεφτιλίκι οι Πασόκοι κάνοντας το αυτονόητο. Κάνοντας μια συνεργασία με τον Σύριζα αφού είναι το πιο συγγενές πολιτικό κόμμα μ΄ αυτόν. Την διαπίστωση έκανε ο πρώην υπουργός Ν. Φίλης και την αποδέχομαι ασμένως. Αν θέλει το Πασόκ να συνεχίσει την ύπαρξή του και να έχει και κάποιον ρόλο τότε μονόδρομος είναι η συνεργασία με τον Σύριζα. Θα βαφτίσουν την απόφασή τους ως ώριμη και υπεύθυνη στάση για το καλό της πατρίδας και όλα καλά.

Τι στον κόσμο να δω παρέα και αγκαλιά να συγκεβερνούν τον Αντωνίου και τη Χαρούλα, την τέως δήμαρχο της Βέροιας λέω.
Λέτε να αντιδράσει κανείς; Θα ακουστούν κάποιες φωνές ή και γκρίνιες αλλά γρήγορα θα συμφωνήσουν όλοι. Και πάμε και στοίχημα. Και μετά όλοι θα τρέχουν στα γραφεία τους για κάνα ρουσφέτι, για καμιά δουλειά, για φωτογραφίες για να δείξουν ότι είναι παράγοντες. Τέτοια κόλπα δηλαδή...

Μορφή ο Σαρηγιαννίδης. Μεγάλη μορφή. Μέσα σε μισή ώρα συνέντευξης στον Καφτεράνη έβγαλε μια είδηση την οποία όμως την ξέραμε αλλά δεν την ακούμε συχνά πυκνά και είπε και μια αλήθεια για την έρμη την αξιολόγηση των στελεχών που κάνει ο Κυριάκος και προκύπτουν Λιολιόπουλοι.
Ο Στάθης λοιπόν είπε φόρα παρτίδα ότι "μείωση του δημόσιου τομέα σημαίνει απολύσεις". Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνετε; Αυτό είπε και αυτό λέει η ΝΔ αλλά δεν το ακούει ο κόσμος γιατί τα κανάλια κάνουν δημοσιογραφία επιπέδου. Δεν ασχολούνται με απολύσεις που έρχονται μόλις γίνει ο Κυριάκος πρωθυπουργός.

Βέβαια ο Στάθης Σαρηγιαννίδης, για όσους δεν τον γνωρίζουν είναι περιφερειακός σύμβουλος κεντρ. Μακεδονίας εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο του Ιωαννίδη (αυτό που είχε το χρίσμα της ΝΔ τότε). Δεν μπορεί να κατηγορηθεί ως αντικομματικός ή ότι δεν έχει σχέση με τον χώρο ή ότι θέλει να προκαλέσει ζημιά. Την δική του άποψη κατέθεσε και μάλιστα ευθαρσώς και γι αυτό γουστάρω τους πολιτικούς εκείνους που λένε τα πράγματα στα ίσα. Και ο Σαρηγιαννίδης μίλησε στα ίσα.

Στα ίσα μίλησε και για το θέμα της αξιολόγησης των στελεχών. Και τί είπε; Είπε ότι η διαδικασία που ακολουθείται είναι νέα και θα αξιολογηθεί από το αποτέλεσμα που θα προκύψει. Έθεσε όμως μια βασική παράμετρο στην κουβέντα. Είπε ο Στάθης ότι η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων και της αξιολόγησης που ακολουθεί στήθηκε για εκείνους που δεν είχαν καμιά πρόσβαση στον χώρο της ΝΔ, που δεν γνώριζαν ούτε τον Πρόεδρο της ΝΔ ούτε κανέναν από το περιβάλλον του, που εν τέλει αδυνατούσαν να στείλουν το βιογραφικό τους στα κεντρικά ώστε να δηλώσουν διαθεσιμότητα.
Ωστόσο, συνέχισε ο Στάθης, είδαμε αιτήσεις να γίνονται από ανθρώπους που είχαν σχέση με την πολιτική, γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα, φωτογραφήθηκαν με τον Κυριάκο, στήριξαν ενεργά την υποψηφιότητά του ως πρόεδρος της ΝΔ στις εσωκομματικές εκλογές. Τούτο σημαίνει ότι είχαν δυνατότητα πρόσβασης. Γιατί;
Έλα μου ντε αγαπητέ μου Στάθη. Γιατί ο εν λόγω "αγρότης του κόσμου", ο εφτάγλωσσος από τη Μελίκη, διάλεξε να κάνει χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας; Προσωπικά ποσώς με ενδιαφέρει γιατί ο Λιόλιος διάλεξε τον δρόμο αυτό. Αυτό που αξιολογώ είναι ότι οι αξιολογητές είναι για 'κοίταγμα" από ειδικούς και ότι η ανάδειξη του Λιόλιου σε στέλεχος του κύκλου του Μητσοτάκη έχει προκαλέσει τσουνάμι αντιδράσεων στην Ημαθία όπου ουδείς, μα ουδείς σας λέω, είπε καλή κουβέντα για τον εν λόγω γιατί όλοι γνωρίζουν το ποιος είναι αλλά γνωρίζουν και τις δυνατότητές του.
Είπαμε, γελάνε τα καφενεία με το σκηνικό αυτό.

Ο ανασχηματισμός στον δήμο Αλεξάνδρειας έρχεται και αναμένεται με χαρά και προσμονή απο τους δημοτικούς συμβούλους του Γκυρίνη. Να φανταστείτε ότι υπάρχουν ορισμένοι σύμβουλοι που αυτό το διάστημα κυκλοφορούν τα βράδυα ως υπνοβάτες. Έχουν αυπνίες. Έχουν ταχυκαρδίες. Έχουν ανορεξίες. Και πίνουν, πίνουν και ξαναπίνουν.
Μόνο ένας είναι άνετος και το δείχνει. Ψηλός, ευθυτενής, χαμογελαστός πάντα. Άνετος με όλη τη σημασία της λέξης. Γνωρίζει από τα μέσα τις εξελίξεις και έχει πάρει τα μέτρα του. Είναι τόσο σίγουρος για τον εαυτό του που δεν του καίγεται καρφί για το ζόρι των άλλων.
Ο κύβος έχει πέσει και αναπηδά στο έδαφος. Είναι τόσο σίγουρος ότι θα του ΄ρθουν όλα δεξιά και κοιμάται τα βράδυα σαν πουλάκι.
Μεγάλη ιστορία και θα την έχω σε συνέχειες.

Ο Δομάζος στη Βέροια. Ο ζωντανός θρύλος του ελληνικού
ποδοσφαίρου, ίσως ο καλύτερος όλων των εποχών, βρέθηκε στη Βέροια προσκεκλημενος του Δικηγορικού Συλλόγου. Ο σύλλογος έκανε μια εκδήλωση τιμής και παρουσιάστηκε το λεύκωμα του θρύλου με τις εμπειρίες του κλπ. Εκεί λοιπόν μίλησε ο θρύλος για την διαδρομή του στο ποδόσφαιρο τα δύσκολα χρόνια του ΄50 και εντεύθεν. Μάγεψε ο μάγος της μπάλας και ακόμα το όνομά του είναι συνώνυμο με την ποσφαιρική μαγεία.

Πιθανολογώ βάσιμα ότι άμα αρχίσω και δημοσιεύω τροχαία, κοσμικά, λακκούβες και πανηγύρια θα αυξήσω την επισκεψιμότητά μου στα Χρονικά. Ποιος είναι αυτός που δε θέλει να βλέπει τη φάτσα του στο τοπικό μέσο ενημέρωσης για παράδειγμα; Και υπάρχουν ορισμένα που καταχωρούν φωτογραφίες κατά δεκάδες για να μη πω εκατοντάδες. Γίνεται ένας άτυπος ανταγωνισμός ποιος θα βάλει περισσότερες φωτογραφίες με αποτέλεσμα αφενός να χάνει την ουσία της η είδηση, αν υπάρχει είδηση, και αφετέρου να "εκπαιδεύονται" με στρεβλό τρόπο οι αναγνώστες.
Ωστόσο, όλοι γνωρίζουμε ότι για να έχει ένα μέσο προσωπικότητα και δυναμική θα πρέπει εκτός από τροχαία και πίτες να έχει άποψη, να έχει ανάλυση, να έχει το θάρρος να πει την γνώμη του, όποια κι αν είναι αυτή. Γνωρίζοντας ότι θα έρθει σε συγκρούσεις και ότι θα σπάσει αβγά. Γνωρίζοντας ότι θα κάνει εχθρούς και θα φάει λάσπη αλλά σκασίλα του μεγάλη. 
Γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω θέλω να σας πω ότι εγώ θα συνεχίσω τον πόλεμο κατά της βλακείας και των ανοήτων που εσχάτως σήκωσαν ανάστημα και ότι ποσώς με ενδιαφέρει η δημοφιλία και το τζάμπα πιώμα. Και σημειωτέον, εγώ εκβιασμούς δεν κάνω. Κατανοητόν νομίζω.

Προέδρους ΤΟΕΒ ξέρω πολλούς αλλά σαν τον Μόσχο κανένας. Δείτε προέδρους. Ο Κούγκας πρώτος και καλύτερος. Χρόνια στέλεχος της ΝΔ από αυτόν άρχιζαν και τελείωναν τα του κόμματος στην περιοχή της Αλεξάνδρειας. Γενικό πρόσταγμα ο Κούγκας και όλοι προσοχή. Ο Σάκης λοιπόν είναι πρόεδρος του ΤΟΕΒ Αλεξάνδρειας και θήτευσε και δώδεκα χρόνια αντιδήμαρχος. 
Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ξεχασμένης ο Βαγγ. Παπαγεωργόπουλος για δεύτερη ή τρίτη θητεία παρακαλώ. Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Νησίου και ο Χρ. Λώλος.
Έ, όλοι οι παραπάνω είναι απλές οδοντόκρεμες μπροστά στον Μόσχο, τον πρόεδροΧ2 που ναι μεν είναι πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τρικάλων αλλά βρίσκεται ένα σκαλί πάνω από αυτούς. Είναι μέλος του πανελληνίου οργάνου των ΤΟΕΒ και αν μη τι άλλο όταν συμμετέχει στις συνεδριάσεις αυτού του οργάνου είναι γεγονός μεγάλο και ως τέτοιο καταγράφεται, απαθανατίζεται και κοινοποιείται στον τοπικό τύπο για να έχουν γνώση οι πολίτες ότι δεν έχουν να κάνουν με κανέναν αστοιχείωτο αλλά με έναν σπουδαίο πρόεδρο που πλέον θητεύει στα υψηλά κλιμάκια.
Μπράβο Μόσχο.

Τα πρακτικά συγγράφονται και λίαν συντόμως θα δημοσιοποιηθούν. Για όσους αναρωτιούνται αν κατέληξε το Νταβός του Γιδά σε αποτελέσματα και συμφωνίες. Είπαμε, ο Κωστής είναι έξυπνος δεν είναι αφελής να κάνει κινήσεις χωρίς γυρισμό. Και προφανώς δεν αθροίζει όλους αυτούς που πήγαν στην εκδήλωση ως εν δυνάμει πολιτικούς του συμμάχους. Θα ήταν αφέλεια αν μη τι άλλο.
Όπως και να΄χει εμένα με έδωσε μια υπόσχεση. Θα με τα στείλει κατ΄ αποκλειστικότητα στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο τα πρακτικά. Και μόλις τα παραλάβω θα τα δημοσιοποιήσω αμέσως.

Η κίνηση του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης ήταν ματ. Αφόπλισε τους φασίστες που τυχαίνει να είναι οπαδοί του και η περιοχή μας δεν έχει λίγους. Πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν απερίφραστα θαυμαστές της ναζιστικής συμμορίας και παράλληλα έχουν “θεό” τους την ομάδα της προσφυγιάς, την ομάδα του Πάοκ Θεσ/νικης.
Ήθελα να τους έβλεπα από κάποια μεριά αυτά τα φασισταριά που κάθε μέρα ξερνάνε τόνους μίσους εναντίον των ξένων, εναντίων των κομμουνιστών, εναντίον όλων όσοι είναι διαφορετικοί από τους ίδιους. Κεφάλια χωρίς μυαλό, κεφάλια γεμάτα με περιττώματα μέσα είναι δυνατόν να σκέφτονται;
Ξανά μπράβο στον Παοκ Θεσσαλονίκης για την επίσκεψη στο 722 και τα δώρα που μοίρασε στα προσφυγάκια.

Αντιδρούν οι λογοθεραπευτές και κάποιοι άλλοι επαγγελματίες του κλάδου αυτού διότι ο ΕΟΠΥΥ τους κάλεσε να υπογράψουν συμβάσεις γεγονός που σημαίνει ότι οι αμοιβές τους περιορίζονται δραστικά. Τουτέστιν, θα μάθουν κι αυτοί να ζούνε με ένα χιλιάρικο το μήνα καθαρό. Αλλά, όπως λένε ορισμένοι εξ αυτών, δεν τους φτάνει αφού η ποιότητα ζωής που έχουν δεν τους το επιτρέπει!!!
Να σημειώσω ότι η σημερινή φασαρία που γίνεται από τους συγκεκριμένους με ασπίδα τους γονείς που σε τίποτα δε φταίνε, δεν έγινε το 2012 όταν και τότε ο ΕΟΠΥΥ μείωσε την αποζημίωση των φυσικοθεραπευτών.

Να το πούμε στα ίσα και καθαρά και χωρίς περικοκλάδες. Οι λογοθεραπευτές ήταν τα χαϊδεμένα παιδιά του χώρου. Οι κονομησιές ήταν τεράστιες. Έγιναν περιουσίες τεράστιες και η χλιδή περίσσευε. Όσο ήθελαν χρέωναν λες και γινότανε επίσκεψη στον ...Γιακούμπ! Αυτό το πάρτι τελείωσε και απορώ γιατί πήρε τόσα χρόνια να το αντιληφθούν οι αρμόδιοι. 
Το αίτημα των γονέων είναι το αυτονόητο και το λογικό. Να γίνεται ελεύθερη επιλογή θεραπευτή, να καλύπτεται το κόστος της θεραπείας απο το κράτος και να μην προβαίνει σε καμιά γραφειοκρατική διαδικασία κανένας γονέας. Η Συνομοσπονδία των γονέων πήρε ξεκάθαρη θέση με ανακοίνωσή της και όποιος κάνει τον κόπο να τη διαβάσει θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν εξωφρενικές τιμές, μαύρα λεφτά κλπ
-όποιος θέλει εδώ: http://www.posgamea.gr/drastiriotites_show.asp?id=401

Ο βουλευτής του Σύριζα Χρ. Αντωνίου πήγε στην
συγκέντρωση αυτή που έγινε στον χώρο της βιβλιοθήκης στη Βέροια και είπε ότι η επιτροπή που δουλεύει θα εξετάσει πόσες συνεδρίες χρειάζεται η κάθε περίπτωση ασθενούς και θα καταλήξει σε συμπεράσματα. Οι συμβάσεις πρέπει να γίνουν με τον ΕΟΠΥΥ και ο γονέας δεν θα πληρώνει εκ των προτέρων και να περιμένει να τα πάρει πίσω. Επίσης γίνεται προσπάθεια να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Γίνεται προσπάθεια να εξορθολογιστεί το σύστημα.
Ο Πολλάκης είπε για το θέμα ότι πρέπει να σταματήσουν οι ...μάσες. Λέτε να ξέρει κάτι ο υπουργός ή έριξε άσφαιρα στον αέρα;

Όχι αγαπητέ μου Διονύση, όχι. Δεν είναι έτσι όπως τα λες και
το ξέρεις αυτό. Φαντάζομαι ότι για λόγους σκοπιμότητας και αστικής ευγένειας λες ότι το κλίμα άλλαξε στην Αλεξάνδρεια και ότι αυτή έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Όχι Διονύση, το κλίμα δεν άλλαξε. Οι φασίστες φοβήθηκαν και μπήκαν στις τρύπες τους μόλις έμαθαν ότι κινήθηκε εναντίον τους ο εισαγγελέας κάνοντας προκαταρκτική για να διαπιστώσει αν υπήρξε παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου του 2014.
Και να σημειώσω και το άλλο αγαπητέ μου Διονύση, που εσύ προσωπικά το χειρίστηκες το όλο ζήτημα της φοίτησης των προσφυγόπουλων άψογα, ότι δεν ήταν όλοι οι σύλλογοι γονέων που τα υποδέχτηκαν θερμά. 
Εγώ που ήμουνα παρών είδα τον πρόεδρο του Συλλόγου του
4ου δημοτικού να έχει ετοιμάσει έναν μπουφέ όπως και τον πρόεδρο του συλλόγου του Γυμνασίου στα Καβάσιλα. Στο 1ο-5ο δημοτικό της Αλεξάνδρειας, εκεί όπου έγιναν τα αίσχη και εσύ προσωπικά προπηλακίστικες φραστικά από τα φασιστοειδή δεν είδα καμιά θερμή υποδοχή. 
Απεναντίας, είδα τον πρόεδρο να στέκεται σα βρεγμένη γάτα και να παρακολουθεί την είσοδο των μικρών προσφύγων και βλέποντας τη φάτσα του υπέθεσα ότι δεν ένιωθε και πολύ καλά.
Αυτή η ωραιοποίηση της κατάστασης μόνο εφυσηχασμό δημιουργεί και κατά συνέπεια αυτό που προκαλεί είναι μια επίπλαστη ηρεμία μέχρι να ξανα-ξεσπάσει νέο κύμα ξενοφοβίας.
Η πραγματικότητα πρέπει να λέγεται με όνομά της. Ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής στήριξαν τους πρόσφυγες στον Πλάτανο, ορισμένοι κάτοικοι στήριξαν με εθελοντική δουλειά τους πρόσφυγες στην Ειδομένη, πολύ λίγοι κάτοικοι στήριξαν τους πρόσφυγες στο 722 όταν ήρθαν τον Απρίλιο πέρσι.
Ελάχιστοι το ξανατονίζω. Και αν ορισμένοι ανόητοι, ξέρουν αυτοί ποιοι είναι, νομίζουν ότι επειδή στην περιοχή δε σημειώθηκαν εγκληματικά περιστατικά εναντίον των προσφύγων όπως μαχαιρώματα, ξυλοδαρμοί και κυνηγητά αυτό είναι εξ αιτίας των δημοκρατικών και αντιφασιστικών ανακλαστικών των κατοίκων του είναι παντελώς ηλίθιοι.
Η λούφα που έπεσε είναι αποτέλεσμα της εισαγγελικής παρέμβασης. Τόσο απλό.

Οι ανόητοι όμως επιμένουν να λένε ότι οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής είναι φιλόξενοι, αντιρατσιστές, αντιφασίστες. Και άμα, λέω άμα, προκηρυχτεί ένα τοπικό δημοψήφισμα που να ρωτάει: Θέλετε τους πρόσφυγες στην Αλεξάνδρεια; Ή να προκηρυχτεί ένα άλλο που να ρωτάει: Θέλετε να ζούνε οι ρομά στον μαχαλά; όλοι γνωρίζετε ότι η συντριπτική πλειοψηφία θα ταχτεί με το Όχι ενώ μόνο κάποιοι πραγματικοί αντιφασίστες, αναρχικοί, κομμουνιστές και αριστεροί θα ταχτούν ως μειοψηφία υπέρ τους. Όσο και να μην αρέσει αυτή η αλήθεια αυτή είναι η πραγματικότητα.
Και άμα απορείτε πως και με ποιον τρόπο μπορεί ένας φιλήσυχος πολίτης να μετατραπεί σε φασίστα και δολοφόνο σας συνιστώ να δείτε την ταινία "Το κύμα". Θα μάθετε πολλά.

Έχω χάσει από την τοπική επικαιρότητα τους αγροτοσυνδικαλιστές και ανησυχώ. Σταμάτησαν; Συνεχίζουν; Πώς πάει ο αγώνας τους; Έχει συμμετοχή ή όχι; Θα δώσουν καμιά συνέντευξη να μάθουμε ή τίποτα; 
Δεν το κρύβω, είχαμε καλομάθει με όσα έλεγαν και τώρα δεν έχουμε θέμα. Γιατί δεν έρχονται στο Νησέλι να κάνουν ένα μπλόκο; Να παραλύσει η εγνατία και να γίνει τσίρκο; Να βγαίνουν οι ηγέτες και να καλούν τον Τσίπρα να έρθει γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα ανοίξουν το δρόμο.
Δε θα τον πάνε τον αγώνα τους μέχρι τέλους; Πέρσι έλεγαν ότι τους πρόδωσε ο Μπούτας. Φέτος; Ποιον "προδότη" θα ανακαλύψουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: