Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Λάθος απόφαση του Υπουργείου- Έπρεπε να κλείσει το ΑΤ Πλατέος- Ένα και σωστά στελεχωμένο ΑΤ στην Αλεξάνδρεια είναι το ζητούμενο

φωτογραφία: ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ
Μισές δουλειές κάνει η κυβέρνηση του Σύριζα και αναφέρομαι ευθέως στο θέμα του αστυνομικού τμήματος Πλατέος. Αντί να προχωρήσει στην αυτονόητη σύμπηξή του με το ΑΤ Αλεξάνδρειας και συνεπώς στην κατάργησή του ως αυτοτελή υπηρεσία επέλεξε την μέση οδό και ως Πόντιος Πιλάτος το υποβάθμισε Αστυνομικό Σταθμό. Η σχετική απόφαση βέβαια σε.....
τίποτα δεν εξυπηρετεί. Ούτε την υπηρεσία ούτε και τους κατοίκους που θα συνεχίσουν να μην έχουν αστυνόμευση. 

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας είναι ένας και ενιαίος και ως τέτοια οντότητα πρέπει να τον αντιλαμβανόμαστε. Τα ρουσφέτια και τις πρακτικές του παρελθόντος πρέπει να τις αποβάλλει η νέα γενιά πολιτικών και να μη πέφτει στου λούμπα της εύκολης και εντυπωσιακής κριτικής. Κανείς δεν κερδίζει μακροπρόθεσμα όταν επενδύει στον λαϊκισμό και στην διαστρέβλωση της αλήθειας.

Oι λόγοι που επικαλούνται τόσο ο συνδικαλιστής όσο και ο δήμαρχος και αναφέρουν τον σταθμο του ΟΣΕ, την εκτεταμένη γεωγραφική έκταση, τον οδικό άξονα κλπ είναι ήσσονος σημασίας και μπορεί να καλυφθούν άνετα από ένα σωστά στελεχωμένο κεντρικό τμήμα στην Αλεξάνδρεια. Αυτό είναι το πρόβλημα και όχι η ύπαρξη ακόμη μιας δομής που υπολειτουργούσε. Εξ άλλου, όλοι γνωρίζουμε ότι η λειτουργία του εν λόγω τμήματος επί υπουργίας Χρυσοχοϊδη δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα ρουσφέτι. Επίσης όλοι εμείς που ασχολούμαστε με την τοπική δημοσιογραφία θυμόμαστε την συνέντευξη που είχε δώσει το σωματείο των αστυνομικών προ δεκαπενταετίας και ζητούσε την κατάργηση του εν λόγω τμήματος. Συνεπώς;

Για την κυβερνητική απόφαση να προχωρήσει σε αναδιοργώναση των υπηρεσιών της αστυνομίας είχαμε γνώση άπαντες εδώ και μήνες. Όλοι γνωρίζαμε τα σχέδια που είχαν εκπονήσει οι γραφειοκράτες του υπουργείου. Πριν μια βδομάδα δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με την απόφαση που αφορά σε πλείστα όσα αστ. τμήματα της χώρας που είτε άλλα κλείνουν είτε υποβαθμίζονται είτε αναβαθμίζονται διότι άλλαξαν οι συγκυρίες.
Για την περίπτωση του ΑΤ Πλατέος είχε γίνει μια σχετική προεργασία από τους προέδρους των χωριών της δημοτικής ενότητας, δημοσιεύτηκε μια παρέμβαση συνδικαλιστή αστυνομικού που υπηρετεί στο εν λόγω τμήμα και αυτά. Βέβαια, είχε σημειωθεί η αντίδραση του ιδίου του δημάρχου Π. Γκυρίνη τον περασμένο Αύγουστο όταν τα σενάρια είχαν διαρρεύσει. 

Ο Δήμαρχος τότε είχε στείλει στον αρμόδιο υπουργό Τόσκα την ακόλουθη επιστολή:

"Κύριε Υπουργέ

Στο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος περί "Αναδιάταξης - αναδιοργάνωσης, σύστασης και λειτουργίας Περιφερειακών Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις" περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Πλατέος και ο υποβιβασμός του σε Αστυνομικό Σταθμό.

Με το παρόν έγγραφο θέλω να σας μεταφέρω την απογοήτευση τόσο τη δική μου όσο και των κατοίκων και των φορέων της περιοχής απέναντι σε μια προδήλως λανθασμένη επιλογή και να σας ενημερώσω ότι αντιτάσσομαι σθεναρά σε οποιαδήποτε σκέψη για υποβάθμιση και κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Πλατέος, απαιτώντας την άμεση και οριστική ματαίωση των σχετικών σχεδίων των αρμόδιων Υπουργείων. Σχέδια τα οποία, στο όνομα αμφίβολων δημοσιονομικών περικοπών και δήθεν τεχνοκρατικών βελτιώσεων, θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των δημοτών – πολιτών  και πλήττουν ανεπανόρθωτα τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας. 

Ταυτοχρόνως ζητώ:

α. Τη διασφάλιση της Δημόσιας Τάξης και της Προστασίας των Δημοτών-Πολιτών μου, που, εκτός των άλλων, αποτελούν προϋποθέσεις και για την εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

β. Τη διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος Πλατέος και του στελεχιακού δυναμικού του ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα να προσφέρει επιχειρησιακά στην ασφάλεια και την προστασία των δημοτών-πολιτών της Δ.Ε. Πλατέος εξυπηρετώντας έτσι τους σκοπούς της ιδρύσεως και λειτουργίας του.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι πολιτικές ηγεσίες των αρμόδιων Υπουργείων, αλλά και κάθε εμπλεκόμενος στην έμπνευση και την υλοποίηση παρόμοιων έωλων και ανεφάρμοστων σχεδιασμών επί χάρτου, προϊόντα διαβουλεύσεων σε κλειστές αίθουσες και σε διαδρόμους και όχι διαλόγου με την Κοινωνία, εισηγήσεων ξένων προς τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της ελληνικής περιφέρειας και μελετών που καμία σχέση έχουν με την προστασία της Ζωής και της Περιουσίας των Πολιτών, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους  απέναντι στους Πολίτες .
  
Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: