Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΡΑΝ ΤΑ ΠΛΑΝ, ο Δημητριάδης και οι άλλοι σύμμαχοι

Ο Δημητριάδης και οι προσωρινοί (;)
σύμμαχοί του στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας φαίνεται ότι έχουν μπερδευτεί και αντί να κάνουν τα πράγματα με την θεσμική τους σειρά τα κάνουν ανάποδα.

Πριν από δεκαπέντε μέρες συνεδρίασε το συμβούλιο και τότε η παράταξη Δημητριάδη αποχώρησε συνοδευόμενη από τις παρατάξεις του Σύριζα και του..... ΚΚΕ. Αυτή η ενέργεια είχε ως συνέπεια να μην έχει την δυνατότητα να πει τα όσα ήθελε για το "επίμαχο" θέμα του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας που η ίδια ζήτησε να συζητηθεί αλλά ούτε και για όσα ζητήματα ετέθησαν από την εισήγηση του δημάρχου.
Η απώλεια της δυνατότητας οφείλεται αποκλειστικά στην απόφαση του Δημητριάδη να αποχωρήσει και μόνον σ΄ αυτόν. Η κάθε πολιτική απόφαση και ενέργεια έχει τα "συν" έχει και τα "πλην".
Αφού όμως είδε ο Δημητριάδης ότι η απόφασή του ήταν πολιτικό μπούμεραγκ επανήλθε στο ίδιο ζήτημα στη χτεσινή συνεδρίαση και άρχισε την ομιλία του με καθυστέρηση δυο βδομάδων!!!

Τα ανακλαστικά αυτά τα είχε ο περιβόητος σκύλος στα κόμικ, ο Ρα Τα Πλαν. Όταν κάποιος του πατούσε την ουρά στο επεισόδιο Νο7 αυτός έσκουζε στο επεισόδιο Νο8. Τόσο καλά δηλαδή.
Είδε ο Δημητριάδης ότι πήγε για μαλλί και έφυγε κουρεμένος και αποφάσισε να "πάρει το αίμαι του πίσω". 

Τον ίδιο δρόμο επέλεξε να "περπατήσει" και η παράταξη του ΚΚΕ δια του Χρήστου Αλευρά. Επιχείρησε αστόχως να αιτιολογήσει την αποχώρησή του. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα σχόλια και την πολιτική αξιολόγηση που του έγινε για την πράξη του αυτή.

Επανέρχομαι στον Δημητριάδη που για ακόμα μια φορά επανέλαβε τον εαυτό του. Επιχείρησε να θολώσει τα νερά ως συνήθως. Αναφερόμενος στην καταγγελία του Δημάρχου ότι το 2011 ο ΟΕΥ υπέστη τριάντα αλλαγές είπε ότι είναι ήσσονος σημασίας και ότι εκείνη η απόφαση είχε εισηγητικό χαρακτήρα. Βέβαια παρέλειψε να επισημάνει ότι η απόφαση του συμβουλίου βασίστηκε στο εισηγητικό της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Αντί να πει την αλήθεια ότι έγιναν αλλαγές γιατί αυτό έπρεπε να γίνει επιχείρησε να το ξεπεράσει και άρχισε μια παράθεση άρθρων, νόμων, ΑΔΑ και άλλων γραφειοκρατικών και άκρως ..."αντιτουριστικών" επιχειρημάτων που αν μη τι άλλο κούρασαν και αποπροσανατόλισαν όσους τον άκουγαν.

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο Σπυρίδης που και αυτός με καθυστέρηση δεκαπέντε ημερών μπήκε στην αίθουσα φουριόζος να πει όσα δεν είπε στην προηγούμενη συνεδρίαση γιατί κι αυτός αποχώρησε μαζί με τον Δημητριάδη.

Δικαίως λοιπόν ένας σύμβουλος της πλειοψηφίας έκανε παρατήρηση ότι όλα γίνονται ετεροχρονισμένα και σε κάθε περίπτωση αυτό το σκηνικό θα πρέπει να σταματήσει, είναι κουραστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: