Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Mε χαμόγελα και υποστήριξη άρχισαν τα μαθήματα των προσφυγόπουλων στην Αλεξάνδρεια

Άρχισαν την φοίτησή τους σήμερα το μεσημέρι τα προσφυγόπουλα του 722 στην Αλεξάνδρεια και.....
εβδομήντα περίπου παιδιά, χαμογελαστά και χαρούμενα μπήκαν στις πέντε τάξεις που έχουν δημιουργηθεί στο 4ο και 5ο δημοτικά σχολεία της πόλης. Με ναυλωμένα πούλμαν και με την συνοδεία του διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Διον. Διαμαντόπουλου και του σχολικού συμβούλου της διεύθυνσης ήταν ακριβώς στις 2 στα σχολεία όπου τους περίμεναν αντιφασίστες, μέλη της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Αλεξάνδρειας, της Ομάδας Αλληλεγγύης (ΟΜΑΔΑ), αντιφασίστες του ΚΚΕ και εκπαιδευτικοί. Μάλιστα στο 4ο δημοτικό σχολείο είχαν οργανώσει και υποδοχή ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων Βαγγ. Ευαγγελόπουλος προσφέροντας στα παιδιά- πρόσφυγες καραμέλες, χυμούς κλπ.
Όλα κύλησαν ομαλά και ουδεμία αντίδραση σημειώθηκε τουλάχιστον εμφανώς. Είναι ένα δείγμα ότι αρχίζει και χωνεύεται η νέα κατάσταση και αρχίζουν να αντιλαμβάνονται όλοι όσοι με τον έναν ή άλλον τρόπο συμμετείχαν στις θλιβερές αντιδράσεις των προηγούμενων μηνών που είχαν εκθέσει την πόλη στο πανελλήνιο ότι η φοίτηση των παιδιών αυτών αποτελεί δικαίωμα και το οποίο είναι αναφαίρετο.
Μιλώντας στο ράδιο Αβένα ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Αλεξάνδρειας Μόσχος Κυτούδης είπε ότι από την πλευρά του ο δήμος έκανε ότι έπρεπε ώστε οι συνθήκες φοίτησης να είναι αυτές που απαιτούν οι νόμοι και οι οδηγίες. Τόνισε ότι είναι επιβεβλημένη η φοίτηση των παιδιών και ότι όλη η κοινωνία πρέπει να τα αγκαλιάσει. 
Μια δήλωση απολύτως θετική και η οποία μακάρι να γίνει το “μότο” αυτών των συμπολιτών που ήταν διστακτικοί έως και ξενοφοβική. Να σημειώσω ότι ο Κυτούδης ανήκει στην συντηρητική παράταξη και η θέση που πήρε ήταν απολύτως βασισμένη στην νομιμότητα και την ανθρωπιά.
Τα παιδιά πρόσφυγες σήμερα πρώτη μέρα έκαναν σχολείο για δυο ώρες προφανώς γιατί είναι μέρα προσαρμογής. Στα σχολεία έχουν τοποθετηθεί οι δάσκαλοι που σήμερα παραβρέθηκαν κανονικά στις θέσεις τους και έπιασαν δουλειά.
Να σημειωθεί ότι τα μέλη της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Αλεξάνδρειας πήγαν στο σχόλασμα των παιδιών προσφύγων στο 4ο Δημοτικό και τα αποχαιρέτισαν.
Καλή αρχή λοιπόν.









































Δεν υπάρχουν σχόλια: