Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας: Υποδοχή των μικρών προσφύγων, στα δύο σχολεία της Αλεξάνδρειας

Λιτά, σεμνά αλλά και θερμά έγινε η υποδοχή των μικρών προσφύγων, στα δύο σχολεία της Αλεξάνδρειας  που επιλέχτηκαν για την υλοποίηση της δεύτερης φάσης ένταξης των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία, έπειτα βέβαια από....
μήνες αναμονής!

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου σε δύο σχολεία ΔΥΕΠ της πόλης της Αλεξάνδρειας-4ο και 5ο δημοτικό- το ραντεβού των 2.00 μ.μ. ήταν  τελείως διαφορετικό .Δεκάδες μικρά παιδιά , με το χαμόγελο στα χείλη και τη χαρά στα μάτια τους, πέρασαν τις πύλες των δύο σχολικών κτιρίων για την πρώτη ημέρα τους στο σχολείο, με τις τσάντες τους στους ώμους.

Παρόντες στα δύο σχολεία ο διευθυντής Α/Θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας , εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Ημαθίας (προσφέροντας συμβολικά γλυκά στους μαθητές), της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γονέων, της Δημοτικής Αρχής και δημοτικών παρατάξεων, που υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα τον ερχομό των παιδιών.

Να ευχηθούμε προφανώς  στα μικρά παιδιά, τα μάτια των οποίων είναι γεμάτα μέχρι στιγμής από εικόνες πολέμου και καταστροφής, δύσκολης επιβίωσης, καλή πρόοδο και τα ματάκια τους να γεμίσουν χρώματα φωτεινά.

Τα σχολειά μας είναι σχολειά για τα παιδιά όλου του κόσμου κι αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού!

-Να θυμίσουμε όμως προς κάθε κατεύθυνση ότι, όσο οι ιμπεριαλιστές του κόσμου συνεχίζουν το επιθετικό, πολεμικό τους «έργο» σε χώρες και λαούς της γης, όσο συνεχίζουν να ξαναχαράζουν τα σύνορα της γης για να αυξήσουν δυνάμεις και κέρδη στο μεταξύ τους ανταγωνισμό που δε νοιάζεται για εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές, τόσο η τραγική κατάσταση της προσφυγιάς και των προσφύγων θα εξακολουθεί να είναι καρφί στα μάτια όλων εμάς που δεν μπορούμε να δεχόμαστε αυτή την πραγματικότητα σαν τη μόνη πραγματικότητα που υπάρχει για να ζήσουμε!

-Να θυμίσουμε επίσης ότι τα παιδιά αυτά δικαιούνται κανονικότατης ένταξης, μαζί με όλα τα υπόλοιπα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία μας!

Εκπαιδευτικοί, γονείς , μαθητές , αγωνιστείτε για να σταματήσει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην περιοχή μας! Αγωνιστείτε για να πάψει η προσφυγιά και ο ξεριζωμός ! Αγωνιστείτε για να ζήσουν τα προσφυγόπουλα αξιοπρεπώς, για να ζήσουν όλα τα παιδιά του λαού μας αξιοπρεπώς!

Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: